• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Dierendag 4 oktober

Zaterdag 4 oktober 2014 is het weer dierendag. Dé dag om uw huisdier weer eens flink te verwennen. Wij hebben tot en met enkele leuke aanbieding lopen.
Kijk bij de aanbiedingen op onze site voor meer informatie of kom langs in de winkel.

Tevens is er op 4 oktober iemand aanwezig van de stichting Hulphond

“Wie is Stichting Hulphond?
Hulphond Nederland is het expertisecentrum voor het opleiden en inzetten van hulphonden voor zowel de medische als therapeutische zorg. Vanuit haar 30-jarige expertise heeft de stichting geleerd dat honden veel meer kunnen dan men denkt. De stichting leert honden 70 vaardigheden om mensen met lichamelijke beperkingen of therapeutische behoeften te helpen. Dit zijn mensen met zware fysieke beperkingen, epilepsie, trauma’s als ook kinderen en jongeren met ernstige gedragsstoornissen, een geestelijke beperking of het syndroom van down.

 

De stichting plaatste in 2012 als eerste in Nederland een PTSS-hulphond bij een veteraan met een Post Traumatisch Stress Syndroom en heeft in de afgelopen 2 jaar ruim 400 jongeren met eigen kindertherapeuten met succes geholpen.

Wat betekent een hulphond voor onze cliënten?

Daisy is 34 jaar, moeder van 2 dochters, getrouwd met Edward en werkt als website ontwerper. Ze heeft een spierziekte, waardoor ze haar benen en handen niet meer goed kan bewegen. Ze zit daarom in een rolstoel.

“Het is voor mij moeilijk om spullen op te rapen als ik ze laat vallen. Ook het openmaken van dingen is lastig”, vertelt Daisy. “Omdat ik mijn vingers niet kan bewegen is het moeilijk om spullen vast te pakken. Hierdoor kan ik mezelf ook moeilijk aan- en uitkleden.”

Daisy moest voor bijna alles hulp vragen aan haar kinderen of haar man. Ze kon niet meer alleen thuis zijn of naar buiten gaan omdat ze zoveel hulp van anderen nodig had. “Ik miste de vrijheid om zelf te bepalen wanneer ik iets wilde doen.” zegt Daisy.

Toen Daisy in 2010 op de markt was, kwam ze 3 trainers van Hulphond Nederland tegen. Ze raakten aan de praat en Daisy vertelde de trainers over haar handicap en dat ze veel niet meer zelf kan. De trainers vertelden Daisy dat ze in aanmerking kwam voor een hulphond en dat ze via Hulphond Nederland een aanvraag in kon dienen.

Dat heeft Daisy gedaan en het goede nieuws kwam gelukkig al snel: haar aanvraag werd goedgekeurd! In 2011 kwam hulphond Sherpa bij Daisy wonen. “Sherpa brengt me vrijheid, geluk en vrolijkheid. Ik hoef niet meer alles aan andere mensen te vragen”, vertelt Daisy. “Sherpa is altijd bij me en helpt me met plezier. Ze kwispelt bij alles wat ze doet. Dankzij haar kan ik weer gewoon moeder zijn. Als mijn kinderen lekker op de bank tv aan het kijken zijn, hoef ik ze niet meer te vragen om op te staan en iets voor mij op te rapen. Dat doet Sherpa nu.”

Sherpa helpt Daisy met nog veel meer. Zo haalt ze de was uit de wasmachine, maakt kastjes open, helpt met aan- en uitkleden en drukt op lift- en lichtknoppen. “Sherpa doet zoveel voor mij dat ik geen woorden heb voor de waarde die zij voor mij heeft. Het is onbeschrijfelijk…”.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...

Bij tuincentrum de Oude Tol zijn we trots op het feit dat we u de PUUR Aroma kruidenlijn aan mogen bieden. Met een focus op biologische teelt en een heerlijke smaakervaring, brengt deze kruidenlijn een vleugje puurheid naar uw keuken. Gebruik de kruiden in de thee, een heerlijk ovengerecht of een gezonde salade en u zal zelf proeven waarom deze kruidenplantjes een plek in uw tuin verdienen. Van balkon tot terras; deze kruiden voelen zich overal thui...

Lees meer...

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...