• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de Maand mei: roos

Tuinplant van de Maand mei: roos

Tuinplant van de Maand mei: Roos

In mei komen de meeste tuinen echt tot bloei. Het grote geluksmoment is het moment dat de eerste roos bloeit. En dat laat niet lang meer op zich wachten. Met hun geur en kleur geven rozen het startsein van de bloeiende zomertuin. De roos, koningin der bloemen, mag eigenlijk in geen tuin ontbreken. Als Tuinplant van de Maand mei staat de roos daarom extra in de spotlights.

Rozen zijn er in vele soorten en maten
Klimrozen, stamrozen, struikrozen, trosrozen… Er zijn zoveel verschillende soorten, kleuren en maten dat ze eigenlijk in elke tuin passen. Je kunt er bovendien heel eenvoudig jouw eigen sfeer mee creëren. Ga je voor een vrolijke tuin? Combineer felle en zachte kleuren met elkaar. Toch liever een tuin met een luxere uitstraling? Dan zijn witte rozen een goede keuze. Met bodembedekkende trosrozen creëer je juist een verwilderde en natuurlijke sfeer.

Welke roos je ook kiest, de meeste soorten houden van een plekje in de zon. Het planten van rozen is een eenvoudig klusje. Maak de kluit flink nat, graaf een gat en zet de roos erin. Vul het plantgat aan met speciale rozengrond en geef een forse slok water. Vergeet niet dat rozen hongerige types zijn. Geef ze daarom ieder jaar in juli en maart speciale rozenvoeding

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Wageningen heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...

Met mei om de hoek is het tijd om uw aandacht te vestigen op dat uitgestrekte groene tapijt in uw tuin - uw gazon. Een weelderig groen gazon is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een teken van een gezonde tuin. Maar hoe bereikt u dat perfecte gazon? Geen zorgen, tuincentrum de Oude Tol staat klaar met een uitgebreid stappenplan om uw grasmat groener te maken dan die aan de overkant.

...Lees meer...

Net als wij hondenbaasjes hebben onze trouwe viervoeters ook af en toe behoefte aan een snackmoment. Verwen ze met onze heerlijke Voskes hondenkoekjes. Bij tuincentrum de Oude Tol kunt u hondenkoekjes komen scheppen in onze speciale snackbar. In deze kraam, te vinden op onze dierenafdeling, kunt u zelf een emmertje vullen met de lekkerste hondenkoekjes. En geloof ons, de k...

Lees meer...

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Wageningen geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...