• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de Maand april: mini-petunia

Tuinplant van de Maand april: mini-petunia

Als je in april op zoek bent naar een instant zomergevoel, dan is de kleurrijke mini-petunia een geweldige tuinbloeier. De trompetvormige bloemen lijken op die van de ‘gewone’ petunia, maar zijn een slagje kleiner.

De mini-petunia (Calibrachoa) is ideaal voor hangmanden, balkonbakken en potten, al doet hij het ook prima in borders tussen bodembedekkers. Waar je de Tuinplant van de Maand april ook neerzet, de kleurrijke trompetjes hebben de uitstraling van een zomerse samba. En die duurt tot ver in najaar!

Non-stop bloei
De Mexicaan Antonio de Caly Bracho was in de 18e eeuw de eerste die de plant beschreef. Vandaar dat de botanische naam Calibrachoa luidt, maar in Nederland noemen we de plant gewoon mini-petunia. De plant komt veel voor in Zuid-Amerika, waar hij groeit van nature in een strook van zuid-Brazilië tot Peru en Chili. Er zijn zo’n 30 soorten in tinten als rood, oranje, geel, roze, wit en dieppaars. De mini-petunia bloeit één seizoen maar doet dat wel extra lang: van april tot en met oktober. Niet alleen mooi maar ook goed nieuws voor vlinders en honingbijen die graag nectar komen ‘tanken’.

Verzorging
Als je denkt dat mini-petunia veel noten op haar zang heeft, heb je het mis! Uitgebloeide bloemetjes vallen er vanzelf af en nieuwe bloemetjes nemen het vanzelf over. Zet de mini-petunia bij voorkeur op een zonnige plek want dan komen er de meeste bloemen aan. Vervolgens is het slechts een kwestie van regelmatig water geven zodat de grond niet uitdroogt. Wanneer je de plant elke twee weken verwent met plantenvoeding wordt je beloond door een extra rijke en lange doorbloei.

Meer verzorgingstips? Kom langs bij ons tuincentrum in Wageningen. 

Tuinplant van de maand
Mini-petunia staat in april als Tuinplant van de Maand in de spotlights. ‘Tuinplant van de Maand’ is een initiatief van Mooiwatplantendoen.nl. Kwekers en groenspecialisten uit de sierteeltsector selecteren op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl maandelijks een tuinplant met als doel te inspireren en te enthousiasmeren. Een tuin is namelijk geen tuin zonder planten.

Bron: www.bloemenbureauholland.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Wageningen geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...

Bij tuincentrum de Oude Tol zijn we trots op het feit dat we u de PUUR Aroma kruidenlijn aan mogen bieden. Met een focus op biologische teelt en een heerlijke smaakervaring, brengt deze kruidenlijn een vleugje puurheid naar uw keuken. Gebruik de kruiden in de thee, een heerlijk ovengerecht of een gezonde salade en u zal zelf proeven waarom deze kruidenplantjes een plek in uw tuin verdienen. Van balkon tot terras; deze kruiden voelen zich overal thui...

Lees meer...