• Snelle levering
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Trendy kamerplanten herfst 2018

Trendy kamerplanten herfst 2018

De dagen worden korter, de temperatuur daalt. We gaan weer meer tijd binnenshuis doorbrengen. Met groene of bloeiende kamerplanten zorg je in een handomdraai voor een aangename, ontspannen sfeer in huis. Je kunt je ook laten inspireren door de vlammende herfstkleuren van bomen en struiken en kiezen voor kamerplanten met rode bladtinten. Ons tuincentrum in Wageningen biedt een grote collectie kamerplanten waar je zeker iets van je gading vindt, passend bij je smaak en de stijl van je interieur. Hier een paar tips.

7 populaire kamerplanten

 1. Orchidee; de prachtig en lang bloeiende vlinderorchidee is niet voor niets uitgeroepen tot kamerplant van de maand september. Orchideeën zijn ieder jaar enorm populair en heel makkelijk in onderhoud. Zo hebben de kamerplanten weinig water nodig en plantenvoeding. Met al een klein beetje liefde zorgt jij dat ze telkens weer opnieuw bloeien.
   
 2. Cactussen en vetplanten; deze soorten kamerplanten kun je tegenwoordig niet meer weg denken uit huis. Ook veel winkels en horecagelegenheden gebruiken deze steeds vaker en vaker. De planten zijn dan ook supersterk, hebben nauwelijks water of andere verzorging nodig en groeien langzaam, dus je hoeft ze niet vaak te verpotten. Helemaal hip als je er een collectie van maakt en verschillende soorten bij elkaar zet.
   
 3. Hangplanten; deze waren helemaal ‘je van het’ in de jaren zestig en zeventig en zijn weer helemaal terug. Denk aan het Chinese lantaarnplantje, kindje-op-moeders-schoot, de groen-wit gestreepte graslelie en het erwtenplantje (Senecio rowleyanus). Je kunt er makkelijk stekjes van nemen en ze zorgen voor een speels groen accent, of je ze nu vanuit een ouderwetse macraméhanger of een moderne glazen of plastic bol naar beneden laat bungelen.
   
 4. Pannenkoekplantje (Pilea peperomioides); dit makkelijke en sterke kamerplantje duikt al tijden telkens weer op in lifestylewinkels en woonbladen.
   
 5. Grote bladplanten; met name de Calathea, gatenplant (Monstera), Croton (of Codiaeum) en Philodendron zorgen voor een weelderig groen statement in de woonkamer. Calathea, Croton en Philodendron zijn er bovendien in allerlei kleurschakeringen en met opvallende bladtekeningen.
   
 6. Begonia; lange tijd als ouderwets beschouwd, maar dankzij allerlei nieuwe decoratieve variëteiten weer helemaal terug van weggeweest. Zowel de nieuwe trendy bloemkleuren als het opvallend gestippelde of gevlekte blad maken ze zeer gewild.
   
 7. Exotische jungleplanten; denk aan vleesetende planten, maar ook aan exotische bloeiers als de Strelitzia, Medinilla en Bromelia en aan opvallende groene planten als de Kentiapalm, bananenplant, olifantsoor (Alocasia) en Yucca.

In ons tuincentrum in Wageningen vind je natuurlijk ook allerlei soorten potten, hangers, schalen, sokkels, glazen cloches, minivitrines en andere producten om je planten mooi en trendy te presenteren.