• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplanten Veenendaal

Tuinplanten kopen Veenendaal

De tuinplanten in Veenendaal kenmerken zich door hun kleuren, stevigheid en variatie. Het kopen van tuinplanten is vaak een hele uitdaging en het is moeilijk de juiste keuze te maken. Wij hebben ons assortiment daarom zo overzichtelijk mogelijk ingedeeld, zodat je op een gemakkelijke manier de juiste vaste planten en eenjarige planten kunt vinden. Zo zijn er schaduwplanten, water- en moerasplanten en planten die graag in de zon staan.

Advies over de geschikte grondsoort voor jouw tuinplanten

Ook de grondsoort speelt een rol in het kiezen van de juiste tuinplant. Ben je woonachtig in Veenendaal en wil je meer weten over de geschikte grondsoort voor een bepaalde tuinplant? Ons nabij gelegen tuincentrum is de ideale plek om al je vragen te stellen aan onze deskundige medewerkers. Loop vooraf je tuin eens langs en let op zaken als de hoeveelheid zon, schaduw en wind. Tuinplanten in Veenendaal kunnen onder andere te maken krijgen met zandgrond en kleigrond. Een paar tips om de grondsoort in jouw tuin te bepalen:

  • kleigrond: als de grond veel klei bevat, kan je er een balletje van rollen. Dit komt omdat klei uit fijne deeltjes bestaat die aan elkaar blijven plakken. Plant kamperfoelie en jasmijn in klei;

  • zandgrond: deze grond bestaat uit grove deeltjes die niet aan elkaar blijven plakken. Tuinplanten als duizendblad en lijsterbes gedijen goed in deze grond;

  • veengrond: als je grond een heel donkere kleur heeft, heb je waarschijnlijk met veengrond te maken. Deze grond is heel vruchtbaar en erg geliefd onder zuurminnende planten, zoals lavendel en seringen.

Breed assortiment tuinplanten 

Tuinplanten in Veenendaal kopen is erg gemakkelijk. Bekijk ons gehele assortiment online of breng een bezoekje aan ons tuincentrum in Wageningen. Per segment hebben we een korte introductie, zodat je alvast wat informatie kunt inwinnen. De tuinplanten in ons tuincentrum nabij Veenendaal zijn voorzien van een plantenetiket voor handige informatie. Bij ons vind je de volgende groepen tuinplanten:

Bekijk onze plantengids met meer dan 8.000 tuinplanten!

Vind je het leuk om zelf jouw eigen border samen te stellen? Op deze website vind je een complete plantengids met meer dan 8.200 tuinplanten die in Veenendaal zeker niet zullen misstaan. Door te zoeken met de verschillende filters kun je op deze manier een aantal planten uitkiezen en op jouw wensenlijstje zetten. Niet al deze planten zijn te koop in ons tuincentrum, maar met je wensenlijst of gemaakte keuzes kunnen we je een goed en passend advies geven. Bekijk de plantengids met meer dan 8200 tuinplanten op onze website.

Bezoek Tuincentrum de Oude Tol nabij Veenendaal!

Voor de mooiste tuinplanten in Veenendaal kom je naar Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen, waar alles “net even anders" is.

Bezoek de webshop