• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Mediterrane planten

Wie zegt dat u alleen op vakantie van het goede leven kunt genieten? Met mediterrane planten in de tuin kunt u het hele jaar door genieten van zomerse vibes. De olijf, Bougainvillea of Oleander zijn bijvoorbeeld regelrechte zonaanbidders die ook uw buitenplek van een mediterraanse noot kunnen voorzien. Er zijn echter nog veel meer 'exotische' vrienden die een plek in uw tuin verdienen. Kom langs bij tuincentrum de Oude Tol om ons mediterrane aanbod te ontdekken en haal een beetje Frankrijk, Spanje en Italië naar uw eigen terras. We helpen u graag bij het creëren van een zomerse tuin die volop zorgt voor genot en ontspanning.

Al onze tuinplanten

Mediterrane planten kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Wat zijn mediterrane planten precies?

De naam zegt het eigenlijk al: mediterrane planten zijn buitenplanten die afkomstig zijn uit de regio rondom de Middellandse Zee, denk aan landen zoals Spanje, Italië en Griekenland. Deze planten staan bekend om hun prachtige bloemen en bladeren, evenals hun vermogen om te gedijen in warme en droge omstandigheden. Nu staat ons koude kikkerlandje niet direct bekend om haar tropische temperaturen en periodes van droogte. We hebben in Nederland veel strengere winters en meer regenval dan in Zuid-Europese landen. Daarom adviseren we graag over onze mediterrane planten die winterhard zijn en zich dus prima kunnen aanpassen aan ons klimaat. 

Kom deze en meer tuinplanten bij ons bekijken!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Verzorgingstips voor mediterrane planten

  • Over het algemeen hebben mediterrane planten weinig water nodig, dus het is belangrijk om de grond niet te nat te maken. Zorg er wel voor dat de grond niet helemaal uitdroogt, dus geef de planten af en toe wat water als het langere tijd niet heeft geregend.
  • Daarnaast is het belangrijk om mediterrane planten op de juiste manier te snoeien. De meeste planten kunnen in het voorjaar gesnoeid worden, voordat ze beginnen te groeien. Zo blijven ze mooi compact en zorgen ze voor een goede bloei in de zomer.
  • Zorg ervoor dat mediterrane planten op een zonnige plek staan. Deze planten houden van de zon en hebben minimaal zes uur zonlicht per dag nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Dus, zet ze op een plek waar ze volop kunnen genieten van de Nederlandse zon.

Buitenpotten

Mediterrane kruiden | Tuincentrum de Oude Tol

Bougainvillea en Toscaanse Jasmijn in het zonnetje

Ook de Bougainvillea moet natuurlijk genoemd worden. Dit is een prachtige mediterrane plant met felgekleurde bloemen in roze, paars, rood en oranje. Bougainvillea is een klimplant die goed gedijt in warme en droge omstandigheden. Het heeft wel wat ondersteuning nodig om te groeien en bloeien, maar het is een spectaculaire plant om naar te kijken. En wat dacht u van de delicate Jasmijn? Toscaanse Jasmijn (what's in a name?) is een klimplant met delicate witte bloemen. Jasmijn heeft glanzende groene bladeren en bloeit in de lente en zomer met geurige bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en andere insecten. Jasmijn is winterhard en kan temperaturen tot -10°C verdragen.

Grond- en meststoffen

Oleander, olijf en mediterrane kruiden

Prachtige bloemen in felle kleuren en geurende kruiden die u doen denken aan een zwoele avond in de Middellandse Zee... Wie wil dat nou niet? Een absolute mediterrane tuintopper is natuurlijk de oleander. Deze struik met prachtige bloemen in roze, wit en geel is een echte eyecatcher in de tuin. Ook kan een olijfboom niet ontbreken in een mediterrane tuin. De boom heeft prachtige zilvergroene bladeren en een karakterstieke stam die alle ogen naar zicht toetrekt. Maar ook de lavendel, rozemarijn en tijm zijn populaire mediterrane (kruiden)planten. Ze ruiken niet alleen heerlijk, maar zijn ook nog eens heel makkelijk te onderhouden. De kruiden kunnen bovendien hun steentje bijdragen aan een zomers barbecuefeestje. Als u daar geen vakantiekriebels van krijgt...

Bomen & coniferen

   

Toscaanse Jasmijn | Tuincentrum de Oude Tol

Mediterrane planten kopen bij de Oude Tol in Wageningen

En wat als koning winter zijn intrede doet? Dat is voor onze mediterrane planten geen probleem, mits u ze goed beschermt tegen vorst. Dek de planten af met wat bladeren of stro en zorg ervoor dat de wortels niet bevriezen. Ook speciale hoezen kunnen uw buitenplanten beschermen. Als u dat doet, kunnen deze planten jarenlang meegaan en uw tuin elk jaar weer omtoveren tot een mediterrane oase. Wilt u meer weten over onze tuinplanten? Wij nodigen u graag uit om langs te komen in ons gezellige tuincentrum in Wageningen. Onze medewerkers geven u graag tips bij het kiezen van de juiste planten voor uw buitenplek. Tot snel!

Contact & openingstijden