• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Siergrassen

Bent u op zoek naar een manier om uw tuin tot leven te brengen? Siergrassen zijn de perfecte keuze! Deze prachtige planten voegen textuur, beweging en een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan uw buitenruimte. Eén van de grootste voordelen van siergrassen is dat ze zich uitstekend laten combineren met andere planten. Of u nu een strakke tuin of een meer natuurlijke uitstraling wilt creëren, siergrassen kunnen de juiste aanvulling zijn. Probeer bijvoorbeeld hoge siergrassen te combineren met kleurrijke bloemen voor een opvallend contrast. Voor een meer rustieke uitstraling kunt u lage siergrassen rondom rotsen of langs paden planten. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ontdek het aanbod van tuincentrum de Oude Tol vandaag nog...

Openingstijden & contact

Laagblijvende siergrassen winterhard

Als u op zoek bent naar siergrassen die het hele jaar door hun mannetje staan, zijn er verschillende winterharde opties. Winterhardheid verwijst naar het vermogen van een plant om extreme koude temperaturen en vorst te weerstaan. Winterharde siergrassen zijn bestand tegen lage temperaturen en winterse omstandigheden zonder ernstige schade op te lopen. Denk aan varianten die met hun hoogte de show stelen, maar ook soorten die laagblijvend zijn, zoals het blauwe zwenkgras (Festuca glauca), dat compact blijft en een prachtige blauwgrijze tint heeft. Andere winterharde grassoorten zijn:

 1. Pennisetum alopecuroides (Lampenpoetsersgras)
 2. Miscanthus sinensis (Chinees prachtriet)
 3. Calamagrostis acutiflora (Struisriet)
 4. Hakonechloa macra (Japanse bosgras)

Wintergroene siergrassen

Voor diegenen die het hele jaar door groen willen in hun tuin, zijn wintergroene siergrassen de perfecte keuze. Deze siergrassen behouden hun bladeren gedurende de wintermaanden en bieden dus continu visuele interesse. Een voorbeeld van een wintergroen siergras is de Carex morrowii 'Variegata', ook wel bekend als de bontbladige zegge. Dit gras heeft prachtige gestreepte bladeren en voegt een vleugje kleur toe, zelfs op sombere winterdagen.

Onze tuinplanten

Siergrassen kopen | Tuincentrum De Oude Tol

Siergrassen kopen | Tuincentrum De Oude Tol

siergrassen verzorgen

Siergrassen zijn over het algemeen gemakkelijk te verzorgen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Hier zijn enkele algemene verzorgingstips:

 1. Zonlicht en bodem: de meeste siergrassen gedijen het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond.
 2. Water geven: siergrassen hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef ze diep water om diepere wortelgroei te bevorderen.
 3. Snoeien: sommige siergrassen vereisen jaarlijks snoeien om oud blad te verwijderen. Dit bevordert nieuwe groei en voorkomt dat de plant er rommelig uitziet.
 4. Bemesting: gebruik een evenwichtige meststof in het voorjaar om de groei te stimuleren.
 5. Vermeerdering: siergrassen kunnen worden vermeerderd door deling in het voorjaar.

Tip! Wanneer u siergrassen snoeit, gebruik dan scherpe snoeischaar. Dit zorgt voor schone sneden zonder rafels, waardoor de gezondheid van de plant wordt bevorderd en de plant zijn prachtige vorm behoudt.

Potterie

In de spotlight: Miscanthus (prachtriet)

Eén van de meest opvallende siergrassen die uw tuin kan transformeren, is het prachtige Miscanthus, oftewel prachtriet. Dit siergras staat bekend om zijn sierlijke, zilverachtige pluimen die in de herfst de tuin in een betoverend schouwspel veranderen. Miscanthus is winterhard en kan enkele meters hoog worden, waardoor het een indrukwekkende blikvanger is. Om Miscanthus in uw tuin te laten stralen, plant u het in de volle zon tot halfschaduw in goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende ruimte, omdat dit siergras ruimte nodig heeft om te groeien en te pronken met zijn prachtige pluimen.

Blog: tips voor een klimaatbestendige tuin

Siergrassen kopen bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Siergrassen zijn een geweldige toevoeging aan elke tuin en bieden het hele jaar door schoonheid. Of u nu kiest voor wintergroene opties, laagblijvende variëteiten of opvallende siergrassen zoals Miscanthus, ze zullen zeker de kracht van uw tuin vergroten. Breng een bezoek aan tuincentrum De Oude Tol in Wageningen om ons assortiment siergrassen te ontdekken en laat uw tuin tot bloei komen met deze natuurlijke schoonheden. Wij staan klaar om u te adviseren over de beste keuzes voor uw tuin en u te helpen bij het creëren van een buitenruimte waar u het hele jaar door van kunt genieten.

Neem contact met ons op

Siergrassen bestellen | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen