• Snelle levering
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Nieuws

Leuke nieuwsberichten over wat te doen in de tuin, informatie over bepaalde bloemen en planten en leuke inspiratietips waar u echt iets mee kunt. Tuincentrum de Oude Tol is de specialist op het gebied van huis, tuin en dier in de regio Wageningen, Nijmegen, Arnhem en Veenendaal. Woont u in de buurt? Kom gezellig langs, wij heten u van harte welkom in ons tuincentrum! 

3 tuinplanten die de hitte makkelijk overleven

De seizoenen veranderen en met name de zomers worden warmer. Dat vraagt om wat aanpassing, want niet alle planten kunnen daar even goed tegen. Daarom delen we vandaag 3 tuinplanten met je die de hitte gemakkelijk overleven!

Lees meer...
Top 3 gazononderhoud producten

Een mooi gazon is soms nog een flinke klus, maar we helpen je hier graag bij! Met de juiste middelen kom je namelijk al een heel eind en je zult zien dat het dan een stuk gemakkelijker is om jouw gazon mooi en gezond te houden! Vandaag delen we onze top 3 aan gazononderhoud producten voor een mooi gazon.

Lees meer...
De top 3 perkgoed van het voorjaar

Als er iets is waar we in het voorjaar zin in hebben, dan is het natuurlijk vrolijk perkgoed! Dit staat er om bekend om maandenland te bloeien, waardoor we een seizoen lang plezier kunnen hebben van de vrolijke kleuren. Een mooie hanging basket, een een gezellige pot bij de voordeur, of een volle border. Maar wat zijn nu de 3 mooiste perkplanten? Wij geven je een top 3!

Lees meer...
Buxusmot bestrijden: zó doe je dat!

Het is de grootste vijand van Buxus liefhebbers: de Buxusmot. De mooie groene volle Buxus kan helemaal kaal worden door enkel een plaag van de Buxusmot. Maar, gelukkig is daar iets aan te doen! Vandaag geven we je tips om de Buxusmot te bestrijden.

Lees meer...
15 tuintips voor april

April doet wat ‘ie wil, dus het kan nog alle kanten op. Een lekker lentezonnetje en dan weer een hoosbui of voorjaarsstorm. Nachtvorst ligt nog op de loer.

Lees meer...
Moestuinieren in maart

Door alle ontwikkelingen rond het coronavirus zou je bijna vergeten dat het lente is! Met een heerlijk zonnetje erbij kun je nu een goede start maken met het moestuinseizoen, in de tuin, op het balkon, in de vensterbank of in de vierkante-meterbak.

Lees meer...
Tuinieren als gezonde en opbeurende bezigheid in coronatijden

Wereldwijd zitten we in sociaal isolement, in de strijd tegen het coronavirus. Niet op bezoek bij opa en oma, niet naar school, naar het zwembad of de film. Je wordt er allemaal niet vrolijk van. Gelukkig kun je wel veilig lekker aan de slag in je tuin en op je balkon, samen met de kinderen.

Lees meer...
Snoeien in maart

Snoeien doet bloeien. Knip de winter weg voor een goede start van het tuinseizoen 2020! Heel veel planten en struiken moet je nu snoeien, ook nu ze al zo vroeg uitlopen. Geef ze meteen speciale mest, dan geniet je straks van extra kleur en geur.

Lees meer...
Nationale Boomfeestdag 2020

Helaas. Ook de Nationale Boomfeestdag die op 18 maart in Nederland zou plaatsvinden is vanwege de coronacrisis uitgesteld. Het is de tweede keer in de 64 jaar durende traditie dat dit moet gebeuren.

Lees meer...
De Week van de Nestkast

In Nederland vindt van 9 tot en met 15 maart de Nationale Week van de Nestkast plaats, georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en CJ Wildbird Foods.

Lees meer...