• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Grote kamerplanten

Door een grote kamerplant in huis te halen, maak je van een ruimte echt iets bijzonders. Zie het als een statement-piece waar alle ogen op gericht mogen zijn. Eén grote blikvanger maakt immers meer indruk dan drie kleinere kamerplantjes, hoe groot of klein je ruimte ook is. Sterker nog, in een compact appartement maken grote gebaren juíst een zeer rustige indruk. Stijg dus eens tot grote hoogte en haal een grote kamerplant, zoals de Yucca, Pachira of Strelitzia in huis. Kom langs bij tuincentrum de Oude Tol om de mooiste kamerplanten te shoppen.

Bloeiende kamerplanten

De voordelen van een grote kamerplant

Kamerplanten zijn een absolute must-have. Ze helpen niet alleen de sfeer te verbeteren, de lucht te zuiveren, maar ook om je een gevoel van ontspanning te bieden. Het is altijd fijn om iets levends in huis te hebben, zeker als je er veel liefde in kunt steken. Hoe groter de plant, hoe groter de positieve eigenschappen. Er is dan ook geen betere manier om die onhandige hoeken van de kamer op te leuken. Een hoge kamerplant kan helpen een stijlvol aandachtspunt te creëren, voor balans te zorgen en textuur of diepte aan je ruimte toe te voegen.

Tip! Iets waar je misschien niet snel over na zou denken, is dat grote planten ook ideaal zijn om alles te verbergen dat niet fotogeniek of stijlvol is. Denk aan een thermostaat, een kras op de muur, een lichtschakelaar of stopcontact.

Groene kamerplanten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een muur van planten

Een groep grote planten kan je woonkamer, slaapkamer, badkamer of keuken een vleugje privacy geven. Groepeer 3 of 4 grote kamerplanten in pot bij elkaar in plaats van een scheidingswand te gebruiken. Zie het als een levende plantenmuur die je woning keurig opdeelt, bijvoorbeeld tussen eet- en zithoek. Zorg er uiteraard voor dat de eyecatchers ook in een passende bloempot staan. Als je niet teveel aandacht weg wilt nemen van je groene rakker, is het goed om een tint te kiezen die goed past bij de rest van je interieur. Heb je een beige muur? Dan is een beige pot een prachtige manier om het groen optimaal te laten stralen.

Luchtzuiverende kamerplanten

Top 5 grote kamerplanten

Met grote kamerplanten til je je woning letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau. Nu rest nog de vraag: welke grote kamerplanten moet je dan overwegen? Zoals je op onze plantenafdeling wel kan zien, is er keuze genoeg. Wij geven graag een lijstje met planten die niet alleen heel mooi, maar ook nog eens zeer gemakkelijk te verzorgen zijn:

  1. Kentiapalm (Howea forsteriana)
  2. Kamerlinde (Sparmannia africana)
  3. Palmlelie (Yucca elephantipes)
  4. Olifantsoor (Alocasia Zebrina)
  5. Geldboom (Pachira aquatica)

Bloempotten

Grote kamerplanten kopen bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Voor kamerplanten groot of klein moet je natuurlijk bij tuincentrum de Oude Tol zijn! In ons assortiment vind je naast de bovengenoemde blikvangers ook tal van meer subtiele, maar ook zeker adembenemend mooie kamerplanten. Een plant met geurende bloemen, een vetplant met tropische look of een luchtzuiveraar met bijzondere bladtekening; stuk voor stuk groene toppers die een plekje in jouw woning verdienen! Kom langs om ons grote assortiment te ontdekken. Onze groenspecialisten vertellen je graag meer over hun standplaats en verzorging. Nu al een vraag? Bel 0317 - 41 08 35 of mail naar [email protected].

Openingstijden & contact

Toon filters Verberg filters

Filter producten