• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Ontdek alle Bomen en Coniferen bij tuincentrum de Oude Tol

De mooiste bomen en coniferen kopen in Wageningen doe je bij tuincentrum De Oude Tol! Bomen zijn échte sfeermakers in jouw tuin, zorgen voor wat privacy en bescherming tegen wind en zon. Wat ons betreft staat er in iedere tuin toch wel minimaal één boom te stralen tussen de overige beplanting.

Mooie bomen kopen in Wageningen

Ben je op zoek naar een mooie en passende boom voor jouw voor- of achtertuin? Bij ons in het assortiment vind je mooie leibomen, dakbomen en bolvormige bomen die in bijna alle tuinen passen, maar zeker voor kleine tuinen zijn dit soort bomen uiterst geschikt. Enkele bomen die klein kunnen blijven zijn de Catalpa, Esdoorn, bolacasia, treurwilg en de laurier. Zoek je juist een grote stoere boom dan kunnen wij je daar ook aan helpen! Houd bij het aanschaffen van een mooie boom altijd rekening met je buren, die moeten geen hinder ondervinden aan de door jou aangeplante boom, dit kan later onnodig zorgen voor problemen. Voor vragen zoals: ''Hoe een conifeer boom snoeien?'' & ''Wat zijn de verschillende soorten coniferen of naaldbomen?'' kun je heel gemakkelijk bij ons personeel terecht. 

Stappenplan boom kopen

Ga jij een nieuwe boom kopen voor je tuin in of nabij Wageningen, houdt dan rekening met onderstaande punten:

  • Waar in uw tuin komt de boom te staan?
  • Is dit een zonnige of juist schaduwrijke plek?
  • Hoeveel ruimte is er voor de nieuwe boom en hoe hoog mag de boom maximaal worden?
  • Zullen de buren of uzelf last krijgen van de boom? Denk aan bladeren die vallen, de inval van zonlicht et cetera.

Als je deze punten in gedachten houdt bij het aanschaffen van een boom dan moet het zeker goed komen! Heb je vragen of kun je wel wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van een boom dan ben je van harte welkom bij ons in het tuincentrum in Wageningen

Coniferen kopen in Wageningen

Conifeer is de algemene benaming voor alle naaldbomen en -struiken. Bijna alle coniferen zijn wintergroen, alleen de larix verliest zijn naalden. Coniferen zijn sterke en hele makkelijke bomen die bijna overal goed zullen gedijen. Coniferen worden ook vaak als haagplanten gebruikt voor wat privacy en ter afscheiding van het erf. 

Coniferen planten en snoeien

Laten we voorop stellen dat een conifeer niet erg kieskeurig is, maar het liefst in een normale tuingrond staan. Verder kan een conifeer wel worden gesnoeid, maar eigenlijk is dat niet eens per se nodig. Je moet wel opletten dat een Thuja niet uitloopt als je tot de kale takken snoeit, de Taxus loopt daarentegen vrijwel altijd weer uit. Wil je een haag van coniferen, kijk dan bij eens bij onze haagplanten. Wij hebben ook verschillende snoeivormen van coniferen. 

Kom voor uw bomen en coniferen naar De Oude Tol in Wageningen!

Weet u al precies welke boom u wilt of kunnen wij u nog ergens mee helpen? Kom langs bij ons in het tuincentrum in Wageningen en onze medewerkers helpen u graag verder. Heeft u vooraf al wat vragen over bomen of coniferen dan vindt u hier onze adres- en contactgegevens.

Toon filters Verberg filters

Filter producten