• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Kerstbomen

Ho ho ho, weet u al onder welke boom de kerstman dit jaar zijn cadeaus mag leggen? Laten we eerlijk zijn: zonder kerstboom is het eigenlijk geen kerst. Wanneer u aan kerst denkt, komt een kerstboom vaak als eerste in gedachten. Logisch! Een kerstboom brengt sfeer en is het middelpunt van de woonkamer in de decembermaand. Weet u al waar je de boom dit jaar gaat zetten? En gaat u in 2023 voor groot, klein of smal? Kom langs bij de Oude Tol en ontdek ons grote kerstaanbod!

Kom langs!

Kerstboom kopen in Wageningen | Tuincentrum de Oude Tol

Grote of kleine kerstboom?

Een frisse dennengeur is onmisbaar in een kerstig aangekleed huis. Haal daarom al vroeg een kerstboom in huis. Zo kunt u extra lang van uw groene topper genieten. Wist u dat groen in huis stressverlagend werkt? Pak dus gerust uit met uw kerstboom! De kerstboom is toch het meest belangrijke element om met kerst een gezellige sfeer te creëren. Een kleine kerstboom is erg functioneel wanneer de plek om een kerstboom neer te zetten beperkt is. Zet 'm bijvoorbeeld op een stoere kruk of sierlijk kastje. Een kerstboom van 30 centimeter is dan een hele fijne oplossing om alsnog een kerstboom in huis te hebben. Het is ook leuk om kinderen een eigen kleine kerstboom te laten decoreren. Of zet een kleine boom in de hal, keuken of slaapkamer... Opties genoeg!

Milieuvriendelijk verpakken en bezorgservice

Ook dit jaar pakken we het een klein beetje anders aan - en in! Onze kerstengeltjes verpakken onze kerstbomen niet in plastic, maar met touw. We hebben een machine die uw boom naa(l)dloos in kan pakken. Dit is milieuvriendelijker en de boom is nog beter verpakt ook. Win win! Heeft u niet de mogelijkheid om een kerstboom te vervoeren? Geen probleem! Wij hebben dit jaar weer een kerstboom bezorgservice. Als u voor 16.00 uur een kerstboom uitkiest, kan deze (voor 5 euro) dezelfde dag tussen 16.00 en 18.00 uur bij u thuis in omgeving Wageningen en Bennekom worden bezorgd. U kunt direct beginnen met optuigen.

Blog: kunstkerstboom of echte kerstboom?

Kerstartikelen kopen in Wageningen | Tuincentrum de Oude Tol

Overal een lichtpuntje!

Niet alleen uw kerstboom kan wat schittering gebruiken: breng ook in de rest van het huis passende kerstverlichting aan. Naast lichtsnoeren hebben we ook prachtige lichtfiguren om op de hangen of neer te zetten. Een lichtgevende kerstster op tafel, een lichtsnoer om de trapspijlen of snoerverlichting onder een stolp... Wees dit jaar creatief met verlichting!

Kerstverlichting

Kerstboom inpakken | Tuincentrum de Oude Tol

Groot, groter, grootst

Heeft u ruimte genoeg en mag er dit jaar een grote boom komen shinen? Met een grote kerstboom heeft u meteen een grote blikvanger te pakken - én er kunnen extra veel cadeaus onder! Er is toch niks mooiers dan de aanblik van een prachtig gedecoreerde kerstboom? Hoe groter de boom, hoe meer decoratie u op kunt hangen. Laat de decoratie aansluiten op de rest van het interieur voor eenheid óf spring juist uit de ban en maak er een kleurrijk spektakel van. 

Kunstkerstbomen

5 populaire kerstbomen

  1. De Nordmann spar is waarschijnlijk de meeste bekende en populaire kerstboom. Hij heeft een mooie piramidevorm, glanzende, donkergroene naalden, stevige takken die niet snel doorbuigen en hij valt niet snel uit. Daarnaast geurt deze spar heerlijk. Met een Nordmann is het op en top kerst!
  2. De Servische spar of zilverspar heeft een sierlijke, compacte vorm met afhangende takken, glanzende, grijzig-blauwe en zachte naalden. Ook deze spar geurt lekker en valt niet snel uit. Ideaal!
  3. De edele zilverspar (Picea procera) heeft takken die ook zeer geschikt zijn voor het maken van kerststukjes. Opvallend zijn de zachte, glanzende grijzig-blauwe naalden.
  4. De blauwspar heeft een mooie piramidevorm met uitwaaierende ‘etages’. De blauwspar heeft een mooie blauw-grijze gloed, scherpe naalden en een heerlijke geur.
  5. De traditionele kerstspar (Picea abies) is donkergroen en geurt heerlijk, maar heeft prikkende naalden en valt relatief snel uit.

Creatief met boom

De boom staat, fijn! Maar er zijn meer mogelijkheden om met kerstig groen aan de slag te gaan. Zo kunt u dennentakken ook op een andere manier in het interieur verwerken. Wat dacht u van een groene guirlande op de schouw of vensterbank, of een groen aangeklede kersttafel? Verwerk een stukje dennentak in uw zelfgemaakte kerstkaarten voor een heerlijk ruikende touch. Dennentakken zijn ook perfect om te verwerken in een kerststukje of een feestelijke kerstkrans. Waarom niet een groene kerstslinger maken voor aan de muur? Ook kunt u een stukje tak onder een stolp leggen. Plaats er een kerstaccessoire bij, gebruik wat nepsneeuw en u heeft een prachtig kerst tafereel neergezet.

Kerstversiering

Kerstdecoratie kopen |  Tuincentrum de Oude Tol

Een schitterende kerst

Het kan ons niet gauw genoeg kerst zijn! Wij staan klaar om samen met u het huis en de tuin van een goede portie kerst te voorzien. Een mooie kerstboom mag uiteraard niet ontbreken. Ons assortiment is groot, bijzonder en veelzijdig. Wij hebben unieke items die uw kerst interieur tot een waar spektakel maken: van kekke kerstdecoratie tot fonkelende verlichting en van bijzondere kunstkerstbomen tot schitterende slingers. Hoe sneller u de kerstsfeer in huis haalt, hoe langer u ervan kunt genieten - én u heeft nu nog eerste keus! Onze medewerkers staan voor u klaar! Zien we u snel bij in Wageningen bij de Oude Tol?

Openingstijden & contact