• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Luchtzuiverende kamerplanten: mooi én gezond

Groen is niet alleen heel leuk om naar te kijken; groen is ook heel gezond! Uit onderzoek blijkt dat kamerplanten gelukkig maken en goed zijn voor lichaam en geest. Ze zorgen voor een rustgevende en stressvrije omgeving. Nu zijn er planten die nét wat extra gezond zijn door hun luchtzuiverende eigenschappen. Alle kamerplanten produceren zuurstof, maar niet alle planten hebben tevens een luchtzuiverende werking. Luchtzuiverende planten verbeteren de luchtvochtigheid en breken schadelijke stoffen af. Nog zoiets fijns: de meeste planten met luchtzuiverende eigenschappen zijn helemaal niet veeleisend qua verzorging. Zo zijn luchtzuiverende planten de ideale huisgenoten in bijvoorbeeld een thuiswerkomgeving of slaapkamer. De mooiste luchtzuiverende kamerplanten koopt u bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen! 

Natuurlijke luchtverfrissers

Hoe meer luchtzuiverende planten hoe beter, want alle beetjes om een gezonder luchtklimaat te creëren helpen. De meeste huizen zijn tegenwoordig voorzien van goede isolering. Superfijn natuurlijk, want kostbare warmte houdt ons lekker warm in de winter, maar er is ook een keerzijde: schadelijke stoffen blijven hangen en droge lucht en te weinig zuurstof zijn het gevolg van het vele stoken in de winter. De stoffen die voortkomen uit rook, schoonmaakmiddelen, verf, meubels of zelfs de lucht die we uitademen kunnen hoofdpijn, huidklachten of slaapproblemen als gevolg hebben. Deze schadelijke stoffen kunnen namelijk geen kant op. Met goede ventilatie, maar óók met een aantal luchtzuiverende planten draagt u bij aan een gezonder binnenklimaat. Schadelijke gassen neutraliseren door ze op te nemen en af te breken. Dat is nog eens fijn thuiskomen!

Hoe werkt het?

Luchtzuiverende planten neutraliseren schadelijke gassen door ze in hun wortels of bladeren op te nemen en af te breken. In de bladeren van de plant zitten namelijk huidmondjes waardoor de plant kan ademen en giftige stoffen kan omzetten in goede. Ze verbeteren daarnaast de luchtvochtigheid  door hun regulerende verdampproces en maken de lucht gezonder door effectief CO2 om te zetten in zuurstof.

Luchtzuiverende kamerplanten kopen | Tuincentrum De Oude Tol

Top 5 Luchtzuiverende kamerplanten

Het oog wil natuurlijk ook wat! Haal daarom een aantal luchtzuiverende kamerplanten in huis die passen bij jouw smaak en woonstijl. Er is keuze genoeg! Maak een groen hoekje met allerlei luchtzuiverende kamerplanten of mix & match erop los met andere groene of bloeiende kamerplanten. Hoe meer, hoe beter! De volgende luchtzuiverende kamerplanten zijn op dit moment erg populair in de woonkamers én bij onze stylisten:
 

 1. Calathea (Calathea)

 2. Monstera (Gatenplant)

 3. Sansevieria (Vrouwentong)

 4. Lepelplant (Spathiphyllum)

 5. Blauwvaren (Phlebodium)

Verzorging van luchtzuiverende kamerplanten

Het is wetenschappelijk bewezen dat luchtzuiverende kamerplanten zorgen voor meer productiviteit. Ze dragen daarnaast bij aan een betere nachtrust en minder ziekteverzuim. Ideaal dus voor een (thuis)kantoor of de slaapkamer. Maar hoe zit het met de verzorging? Dat verschilt natuurlijk per plant, maar over het algemeen zijn luchtzuiverende planten niet veeleisend. Het belangrijkste is dat ze regelmatig een slokje water nodig hebben om hun taak uit te voeren. Ook geldt voor de meeste luchtzuiverende kamerplanten dat ze van een lichte standplaats houden, maar niet van direct zonlicht. Iedere luchtzuiveraar heeft zijn eigen kracht. Bijvoorbeeld door in de nacht te zorgen dat er extra veel zuurstof in de slaapkamer aanwezig is of door in de hoek van de woonkamer allergenen uit de lucht te zuiveren. Andere luchtzuiverende planten zijn:

 • Drakenbloedboom (Dracaena)

 • Krulvaren (Nephrolepis)

 • Rubberplant (Ficus Robusta)

 • Scindapsus (Scindapsus)

 

Kamerplant advies?

Kom langs in ons tuincentrum in Wageningen, nabij Ede en Arnhem, voor een compleet assortiment luchtzuiverende kamerplanten of bekijk onze andere soorten kamerplanten. Vragen? Bel 0317 - 41 08 35 of mail naar [email protected].

Kamerplanten