• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Bloembollen

Een prachtige bloem uit een bol zien komen is toch een droom? Door met bloembollen aan de slag te gaan, haalt u enorm veel voldoening uit uw tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos. Start bijvoorbeeld een pluktuin, leg een voorjaarsbloeiend balkonetje aan of laat uw border de hele zomer stralen. Kom langs bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen voor ons grote assortiment voorjaars- en zomerbollen. Van klassiek tot exclusief, we hebben voor ieder wat wils!

Tip! Ontdek ook zeker onze mixzakken. De bloemen zijn al perfect op elkaar afgestemd én veelal zijn ze vlinder- of bijlokkend. Dat wordt een levendig tafereel!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Voorjaarsbollen en zomerbollen kopen in Wageningen

In ons tuincentrum in Wageningen, nabij Bennekom, Renkum, Rhenen en Ede, vindt u een ruim aanbod bloembollen. In principe kunnen alle bloembollen worden opgesplitst in twee categorieën:

  • voorjaarsbollen
  • zomerbollen

Misschien verwarrend, maar de naam van de bol zegt niets over het moment van aanplanten, maar juist over het moment dat u de groei en bloei kunt verwachten. Zo vanaf eind augustus komen de eerste voorjaarsbollen bij ons binnen en in het vroege voorjaar liggen de zomerbollen weer in de schappen. Voorjaarsbollen worden geplant tussen september en november en zomerbollen kunnen het best rond maart, april of mei de grond in. Dit alles natuurlijk afhankelijk van het weer!

Contact & openingstijden

 

Bloembollen planten: waar en hoe diep?

Bloembollen zijn de moeilijkste niet. Ze voelen zich eigenlijk op de meeste plekken met voldoende zonlicht meteen thuis. Kies een mooie plek in de border of zet ze in een bloempot op het terras. De vuistregel voor het planten van bloembollen is dat ze ongeveer 3 keer zo diep als de grootte van de bloembol de grond in mogen. Is uw bloembol 4 centimeter groot? Maak dan een gat van ongeveer 12 centimeter. De meeste bloembollen vinden het niet heel prettig om direct naast een andere bloeier te staan, dus houd ook zo'n 10 á 15 centimeter afstand tussen de bloembollen onderling. Het puntje moet altijd naar de lucht wijzen, want daar groeit uiteindelijk de steel van uw bloembol uit.

Tuingereedschap

Bloembollen kopen doet u bij tuincentrum de Oude Tol!

Onze favoriete bloembollen

Er is bijna geen bloem die zo symbool staat voor het begin van de lente als de narcis. Het leuke aan narcissen is ook dat ze jaar na jaar terugkeren. Die velden langs de weg vol gele bloemen? Daar worden echt niet elk jaar opnieuw bloembollen geplant. Veel bollen zijn echte krachtpatsers en maken steeds weer een comeback. De truc is wel om de bladeren eerst goed te laten verwelken voordat u deze verwijdert. Tulpen en hyacinten zijn echte voorjaarsbollen die maar één seizoen meegaan. Botanische bloembollen zoals de blauwe druif, narcissen tête-a-tête en minitulpen vindt u ook in ons bloembollen assortiment - net als biologische bloembollen. Onze top 3 zomerbollen is als volgt:

  1. anemonen
  2. dahlia's 
  3. gladiolen

Allen zijn éénjarige bollen die aan het begin van de zomer de tuin tot een vrolijk schouwspel maken. De bollen kunnen droog worden bewaard zodat u ze het volgende seizoen weer kunt planten.

Voorjaarsbloeiers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloembollen op pot kopen

Naast losse bloembollen vindt u, met name aan het einde van de winter en het begin van het voorjaar, bij ons ook een mooi aanbod bloembollen op pot. Leuk om cadeau te doen, maar natuurlijk ook voor in uw eigen huis of tuin. Een schaal prachtige narcissen naast de voordeur is een geweldige binnenkomer en een pot kleurrijke hyacinten brengt sfeer in elke woonruimte. De combinatie van bol en pot is altijd afgestemd op het seizoen en de laatste (kleur)trends. Kom langs om uw favoriet te ontdekken.

Potterie

Kom voor de beste bloembollen langs bij hét tuincentrum van Wageningen en omgeving

Is uw groene tuinhart sneller gaan kloppen? Staat u te popelen om bollen te planten en al die bloeiers straks te zien shinen? Kom dan langs bij tuincentrum de Oude Tol voor een compleet aanbod. We hebben ook allerlei accessoires die u kunnen helpen om het planten een stukje makkelijker te maken. Wat dacht u van een Gardena bollenplanter? Vergeet ook zeker niet een bezoek aan ons Groen Klimaatplein te brengen. Onze medewerkers vertellen u daar graag meer over duurzaam en milieubewust tuinieren. Tot snel!