• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Moestuinieren

Nog nooit was het hebben van een moestuin leuker, lekkerder en dankbaarder dan nu. Zelf groente, fruit en kruiden kweken in uw eigen moestuin is immers niet alleen een hele ontspannende hobby, u plukt er letterlijk en figuurlijk de vruchten van! Kom langs bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen om ons uitgebreide assortiment moestuinartikelen te ontdekken. Van praktisch tot prachtig; we hebben alles in huis om uw moestuinavontuur tot een succes te maken. 

Wat is een moestuin?

Een moestuin, kruidentuin of groentetuin is simpelweg gezegd een tuin waarin groente en fruit voor eigen gebruik wordt gekweekt. U hoeft echter geen enorm landgoed te hebben om een moestuinhobby te beginnen. Ook in een verhoogde kweektafel, kweekkas of vierkante-meter-bak kunt u het lekkerste voedsel kweken en oogsten. Het is belangrijk om eerst de grond van de moestuin om te spitten en onkruidvrij te maken, zodat de aanleg van een moestuin goed verloopt. Gebruik daarnaast mest en kalk om de beste kweekomgeving met juiste zuurtegraad te creëren. In een pot of bak is het slim om een speciale mix van mest en vruchtbare moestuinprogrond, van bijvoorbeeld Pokon, toe te voegen. 

Start een moestuintje

Producten voor de moestuin kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Moestuinartikelen kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Waarom een moestuin beginnen?

Het is niet zomaar dat moestuinieren momenteel misschien wel hipper dan ooit is. We leven in een tijd waarin we dagelijks te maken hebben met duizenden prikkels. Tijd om even goed tot rust te komen is er nauwelijks. Een hobby die niet alleen erg nuttig, maar ook heel ontspannend is, is dan een welkome toevoeging. Iedereen weet immers dat men van wroeten in de aarde en bezig zijn met de natuur behoorlijk relaxed wordt. Tevens is de beweging natuurlijk mooi meegenomen. Daarnaast is het een hele duurzame hobby. Het scheelt immers een ritje naar de supermarkt waar al dat voorverpakte groente en fruit op u ligt te wachten. Wat is er nu leuker dan kleine zaadjes uit te zien groeien tot heerlijke gerechten? Uw eigen gekweekte oogst smaakt sowieso beter! Bezoek ons tuincentrum in Wageningen voor ons complete assortiment moestuinproducten en krijg allerhande advies van onze groenexperts.

Bloembollen en zaden

elho Green Basics producten kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Maak het uzelf gemakkelijk

Als u net aan uw moestuinhobby begint, kan het lastig zijn om te bepalen welke soort groente, fruit of kruid u wilt kweken. Natuurlijk is persoonlijke smaak belangrijk, maar het is misschien goed om ook eens stil te staan bij de meest makkelijke zaden. U wilt immers niet direct gedemotiveerd raken wanneer een zaadje het lastig heeft. Daarom hebben we voor de moestuinders met lichtgroene vingers een lijstje van de meest makkelijke moestuinplanten samengesteld:

 • Courgette

 • Sla

 • Spinazie

 • Tomaat

 • Basilicum

 • Bieslook

 • Munt

Voorzaaien in de vensterbank

Divers moestuin assortiment

In ons tuincentrum in Wageningen bieden wij u een breed assortiment met zeer uiteenlopende producten voor uw eigen moestuin. Zowel voor het aanleggen van de moestuin als het onderhouden van de moestuin vindt u bij ons alles wat u nodig heeft. Van zaden tot kweekbakken en van groenteplantjes tot oppottafels; kom langs en ontdek ons aanbod! We verkopen onder andere de producten van de duurzaam geproduceerde green basics lijn van elho. Daarnaast verkopen we de heerlijke Italiaanse kruiden van het merk PUUR Aroma. Wij hebben onder andere de volgende moestuinbenodigdheden in ons assortiment:

 • Groente-, fruit- en kruidenzaden
 • Groente-, fruit en kruidenplanten
 • Moestuinbakken en potjes
 • Moestuingereedschap
 • Kweekgrond

Met de producten van tuincentrum de Oude Tol teelt u succesvol uw eigen groenten, fruit en kruiden. Met name voor de thuiskoks en de fervent barbecuërs onder ons is dat een toptoevoeging aan de tuin!   

Moestuinartikelen kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Leuk voor jong en oud

Geef uw liefde voor tuinieren door aan uw kinderen. Hoe leuk is het om ze al op jonge leeftijd te leren hoe de natuur werkt en waar al dat groente, fruit en kruiden nu echt vandaan komt? Wanneer een zaadje in een plantje verandert, zullen uw kinderen er als de kippen bij zijn. Dat dat plantje uiteindelijk uitgroeit tot een heerlijk gerecht is natuurlijk helemaal spectaculair. Super leuk en ook nog eens erg leerzaam! U zult zien dat ze ook sneller geneigd zijn om groenten uit eigen tuin te eten dan dat bespoten spul uit de supermarkt. Het is immers een stuk verser en dus lekkerder. 

Moestuinieren in de nazomerMoestuin tips

Om van uw moestuinavontuur een groot succes te maken, is het zaak om een aantal dingen in uw achterhoofd te houden. U kunt immers niet zomaar op goed geluk wat zaadjes naast elkaar strooien. Uw moestuin verdient een goed plan en daarnaast wat zon, water, liefde en aandacht. De meeste moestuinbewoners houden van een zonnige plek. Het liefst hebben uw groente- en fruitplantjes ook dat ze redelijk beschut en windvrij staan. Daarnaast zijn de volgende zaken goed om te onthouden:

 • Elke plant vraagt iets anders van de grond waarin hij staat. Bekijk goed de verpakking van de zaden, hier staat vrijwel altijd de juiste grondsoort op.
 • Check vooraf of bepaalde zaden geschikt zijn als elkaars buren. Er zijn immers een aantal groente- en fruitsoorten die liever niet in elkaars buurt staan, bijvoorbeeld vanwege een bepaalde geur die ze afstoten. Deze kan weer nuttige insecten afstoten wat de groei niet ten goede komt.
 • Zet bordjes of kweeketiketten met de juiste naam in de bak. Zo vergeet u nooit welke zaadjes u heeft geplant. 
 • Over het algemeen kan worden gesteld dat het voorjaar het beste moment is om te zaaien. Houd echter wel altijd de weersomstandigheden in de gaten, want wie weet heeft u opeens te maken met verlate nachtvorst. Vergeet niet de moestuin goed vochtig te houden en elke paar maanden te bemesten.

Bio potkruiden van PUUR

In ons assortiment vindt u ook elk jaar de overheerlijke biologische kruiden van het merk PUUR. Deze kruidenlijn is de nieuwste sensatie op het gebied van culinaire kruiden. De kruiden zijn op biologische wijze geteeld en dragen daarom met trots het Europese Biologische keurmerk en het EKO keurmerk. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Hierdoor zijn de gewassen een pure bron van geur en smaak - inclusief de nodige vitaminen en mineralen. Van tijm tot munt; ieder potkruid is een heerlijke toevoeging aan uw kruidentuin in keuken of op het terras. Zolang de kruiden maar voor het grijpen staan! Voeg het kruid toe aan uw gerecht of aan een verfrissend drankje. Alle deze kruidenpotjes zijn 13 centimeter in diameter en voorzien van een etiket met toepassingsmogelijkheden van het betreffende kruid.