• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Ontdek alle najaarsbeplanting bij tuincentrum de Oude Tol

In veel tuinen zijn in de herfst- en winterperiode weinig bloeiende planten te vinden. Zonde, want ook in de herfst wil je toch optimaal van je tuin genieten? Al is het puur voor het uitzicht, een kleurrijke verzameling potten of een bloeiende border is een fijne toevoeging aan je herfsttuin! Misschien lijkt het onmogelijk, maar toch kan je in deze natte, koude en donkere periode wat kleur in de tuin aanbrengen. Er zijn gelukkig genoeg planten zijn die volledig tot hun recht komen in de herfst. Met deze herfst- en winterbloeiers ontstaan dit najaar prachtige warme kleuren. De mooiste najaarsplanten koop je in Wageningen bij tuincentrum De Oude Tol! 

In het najaar planten

De najaarstuin heeft een prachtige aanblik. Denk maar eens aan de rood en geel gekleurde bladeren van bomen in combinatie met roze winterheide en rode besjes van de Gaultheria. Dat is toch een waar spektakel? Maar de herfst is niet alleen het moment om van herfstbloeiende planten te genieten, er kan ook in de tuin worden gewerkt! Het najaar is namelijk de beste planttijd voor bepaalde vaste planten, bomen en heesters. De grond is nog redelijk warm van de warme zomer, waardoor de tuinplanten al vóór de winter kunnen aanslaan. De herfst is wel een natte periode, maar vooral wij mensen vinden dat minder prettig. Planten zijn dol op de herfstige buien en de droogte van het voorjaar is dus een veel minder fijn moment om te worden geplant. Vergeet niet meteen ook wat voorjaarsbollen te planten. In het najaar planten, betekent kleurenpracht in het voorjaar!

Top 5 herfstbloeiers

De lente en zomer staan voor veel mensen gelijk aan een bloeiende tuin. Echter kan een herfsttuin nét zo mooi bloeien als een voorjaarstuin! Veel herfstplanten die in het najaar bloeien hebben mooie, warme kleuren wat een schitterende combinatie oplevert met het warme zonlicht dat in de herfst veel meer geel en rood bevat. Zo heb je ook vanuit je warme woonkamer een prachtig, romantisch uitzicht. Benieuwd naar onze favoriete herfstbloeiers? Hier is onze top 5!

  1. Winterviool

  2. Skimmia

  3. Bolchrysant

  4. Leucothoe

  5. Zomer- en winterheide

Siergrassen in Wageningen kopen

Sierlijke siergrassen zijn de perfecte toevoeging aan je najaarstuin. De wind die langs de pluimen en grassen waait, laat ze op sierlijke wijze bewegen. Dat brengt een levendig beeld met zich mee wat een winterse tuin goed kan gebruiken. Ook geven de siergrassen volume aan de tuin. Zet ze in de border of stel een aantal bloembakken samen met verschillende grassen. Combineer bijvoorbeeld de Festuca glauca met pampasgrassen

Kom voor de mooiste najaarsplanten naar De Oude Tol in Wageningen!

Zin om dit najaar aan de slag te gaan met herfstplanten of wintergroene toppers? Kom langs bij ons in het tuincentrum in Wageningen, nabij Ede en Arnhem, en onze medewerkers helpen je graag verder. Voor een compleet assortiment najaarsplanten of bekijk onze andere soorten tuinplanten. Vragen? Bel 0317 - 41 08 35 of mail naar [email protected].

Toon filters Verberg filters

Filter producten