• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Ontdek alle Heesters bij tuincentrum de Oude Tol

Heesters of struiken staan mooi in iedere tuin, heeft u een botanische tuin, Japanse tuin of moderne tuin, een heester kan altijd! Bij ons in het tuincentrum vindt u een ruim aanbod heesters, er is altijd wel een heester die aan uw wensen zal voldoen! Kom langs bij Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen voor ons complete aanbod heesters.

Wat is een heester?

Een heester of struik is een plant die direct boven de grond vertakt. Er wordt geen stam gevormd en hierdoor worden struiken en heesters veelal niet zo hoog als boomsoorten. Heesters en struik hebben niet veel onderhoud nodig en zorgen voor nog meer groen in uw tuin. Sommige soorten heesters zorgen voor meer vlinders of insecten in de tuin, hier komt de naam Vlinderstruik vandaan. 

Verschillende soorten heesters

Een heester kan als blikvanger, opvulling of afscheiding dienen. De vorm en hoogte kunt u met snoeien eenvoudig zelf bepalen. De heester die past bij uw tuin kan worden bepaald door bijvoorbeeld de bloeiperiode, dichtheid of de sierwaarde. Bij ons in het tuincentrum in Wageningen vindt u zowel bladverliezende als groenblijvende heesters. Bij Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen verkopen wij verschillende soorten heesters, waaronder:

  • Buxus
  • Hibiscus
  • Hulst

De Buxus, Hibiscus en de Hulst

De Buxus is een heester die er snel en gemakkelijk voor zorgt dat u meer sfeer heeft in de tuin. Ook is het leuk om bijvoorbeeld één Buxusbol aan beide kanten van de voordeur te plaatsen. Zo krijgt de ontvangst van uw huis een groene en natuurlijke uitstraling die uw gasten zeker welkom zal laten voelen. U kunt de Buxus in allerlei verschillende vormen snoeien en knippen, u kunt het zo gek niet bedenken. De Buxus is een wintergroene heester. De Hibiscus is een heester die beschikt over prachtige bloemen. Deze bloemen kunnen in verschillende kleuren verschijnen. De Hibiscus is bladverliezend, maar bloeit wel lang na. Als u de Hibiscus op een plek zet met teveel zon, dan zijn de bloemen van de Hibiscus eerder uitgebloeid. Zet deze heester dus op een plek waar niet teveel zon kan komen. Hulst is een heester die op effectieve wijze uw tuin kan afschermen. De Hulst blijft het hele jaar groen en krijgt aan het einde van de lente mooie rode bessen. Deze rode bessen kent u wellicht als kerstversiering. Heeft u al een keuze kunnen maken? 

Kom voor de mooiste heesters in Wageningen naar tuincentrum De Oude Tol

Onze medewerkers staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het uitzoeken van uw nieuwe heesters! Heeft u vragen over ons aanbod heesters of struiken? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Wageningen nabij Veenendaal, Ede en Rhenen. Onze medewerkers zien u hier graag terug en geven u graag advies over welke heester het beste bij u in de tuin past. Tuincentrum de Oude Tol is zes dagen per week geopend. Ook kunt u natuurlijk contact met ons opnemen, wij beantwoorden uw vragen graag. Naast heesters kunt u ook bij ons terecht voor bomen en coniferen en natuurlijk ook vaste planten. Hopelijk tot ziens!

Toon filters Verberg filters

Filter producten