• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Wij zijn geopend voor afhalen

Vaste planten

Vaste planten kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Tover uw tuin om tot een groene oase met een aantal vaste planten. Bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen, nabij Nijmegen, Veenendaal, Ede en Arnhem, bent u aan het juiste adres voor de meest verse vaste planten. Zet u ze in een zonnige border of in een pot op een schaduwrijk plekje? Er valt nogal wat te kiezen op het gebied van vaste planten, dus u vindt sowieso iets moois! Kom langs in ons tuincentrum en ontdek het zelf...

Kom langs


 

Langbloeiende vaste planten kopen in Wageningen

Het voorjaar is de meest fijne tijd van het jaar om eens goed aan de slag te gaan in de tuin. De eerste zonnestralen hebben immers vaak als effect dat mensen zin hebben om hun buitenplek zo gezellig mogelijk in te richten. Zet die groene vingers aan het werk en fleur de tuin op met eenjarige planten, klimplanten, fruitplanten óf vaste planten. Maar wat is een vaste plant eigenlijk? Vaste planten zijn simpelweg gezegd planteVaste planten kopen | Tuincentrum de Oude Toln die jaar na jaar opnieuw groeien en bloeien - en dat steeds beter, sterker en mooier. Na hun winterslaapje komen ze vanzelf uw tuin weer sieren. Keer op keer blijft dat een leuke verrassing! Qua uiterlijk hebben veel vaste planten niks met elkaar gemeen. Er zijn immers nogal wat soorten te onderscheiden. Deze enorme variatie in kleuren en soorten zorgt voor een mooi, spannend en dynamisch effect in uw tuin. Waarom zou u het dus bij één vaste plant laten?

Tuinplanten

Erysimum ‘Bowles Mauve’

Vaste planten kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Wintergroene vaste planten kopen in Wageningen

Het is al een ware traktatie op zich dat vaste planten ons elk jaar weer verblijden met hun komst. Er zijn echter ook vaste planten die tevens een andere superpower hebben: ze behouden de gehele winter hun blad! Deze groenblijvende vaste planten zorgen tijdens de koude wintermaanden voor dat sprankeltje groen wanneer andere planten er maar kaal en dor uitzien. Er zijn zelfs wintergroene vaste planten die de tuin ook nog eens verrijken met een fikse bloei in het najaar. Bekende wintergroene planten zijn bijvoorbeeld de Aronskelken met crème wit getekend blad, groen witte ‘bloemen’ in het voorjaar en daarna rode bessen. Of neem eens de heerlijk geurende Toscaanse jasmijn, het kruipend zenegroen (Ajuga) met zijn intens blauwe bloemen en de schoenlappersplanten (Bergenia) met ’s winters vaak rood-paars verkleurend blad en prachtige bloemen in de lente.

Top 3 langbloeiende vaste planten

Iedereen wil toch een tuin of balkon dat de gehele zomer in vuur en vlam staat? Kleur staat immers voor velen gelijk aan gezelligheid! We hebben flink wat vaste planten in ons assortiment waarmee u uw tuin een vrolijke oppepper geeft, het gehele voorjaar lang. Om het u wat makkelijker te maken, hebben we een aantal van onze favorieten op een rijtje gezet. Met deze top 3 heeft u gegarandeerd maandenlang bloemen in de tuin:

  1. Steenraket (Erysimum ‘Bowles Mauve’) bloeit van april t/m oktober
  2. Tuingeranium (Geranium ‘Rozanne’) – bloeit van mei t/m oktober
  3. Klokjesbloem (Campanula poscharskyana) – bloeit van mei t/m september

Bergenia

Vaste planten kopen | Tuincentrum De Oude Tol

Vaste planten verzorgen

Het is vanzelfsprekend dat u meer en langer plezier van uw planten heeft wanneer u deze de best mogelijke verzorging geeft. Bij het verzorgen van uw vaste planten mag naast het watergeven ook het snoeien niet vergeten worden. Hoe vaak en hoeveel hangt uiteraard af van de soort plant. Omdat de vaste planten categorie zo veelzijdig is, is het lastig om één algehele waarheid over de verzorging te verkondigen. Zo zijn er bodembedekkende, kruidige, sterk geurende, vlinderlokkende, schaduwlievende en zonaanbiddende soorten. Check dus altijd het bijgeleverde informatiekaartje. Wel kan gezegd worden dat de meeste vaste planten van een goeie gietbeurt houden, zeker in de zomermaanden. In de nazomer, wanneer de bloemen zijn uitgebloeid, raden we u aan om de plantjes terug te knippen zodat deze eventueel kunnen genieten van een volgende bloei in de wintermaanden. De vaste planten zullen in de winterperiode bovengronds afsterven en ondergronds in rust blijven. U kunt het best de afgestorven delen aan de plant laten zitten, want dat beschermt ze namelijk tegen extreme winterse omstandigheden. Tegen het einde van de maand februari kunt deze verwijderen. 

Najaarsplanten

Het hele jaar een levendig beeld

Vaste planten kopen | Tuincentrum De Oude Tol

Een kleurrijke tuin

Vaste planten kopen | Tuincentrum De Oude Tol

Vlinders en bijen

Omdat er dus zoveel verschillende soorten vaste planten zijn, is het wel zo leuk om daar bij uw beplantingsplan rekening mee te houden. Als u de tuin juist indeelt, heeft u het gehele jaar kleur en bloei in de tuin. Wissel daarnaast hoge beplanting af met laagblijvende tuintoppers voor een dynamisch beeld. Wist u dat bloeiende vaste planten naast heel mooi ook nog eens een voedselbron zijn voor vogels, vlinders, bijen en andere insecten? Zeker de winterharde planten zijn voor deze tuindieren een ware traktatie! Dit zijn een aantal van onze favoriete vlinder- en bijenlokkende bloeiers:

  • Echinacea (zonnehoed)

  • Allium (sierui)

  • Leucanthemum (margriet)

  • Verbena (ijzerhard)

Heesters

 

Ga aan de slag!

Ook zo'n zin om die groene vingers aan het werk te zetten? Kom langs bij ons tuincentrum in Wageningen om ons bijzonder gevarieerde aanbod vaste planten te zien. Ook voor andere tuinplanten of kamerplanten bent u uiteraard aan het juiste adres. Vragen over een specifieke plant? Onze groenexperts helpen u graag! Zien we u snel bij tuincentrum de Oude Tol?