• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Wij zijn geopend voor afhalen

Groene kamerplanten: de juiste verzorgingstips

De mooiste groene kamerplanten koopt u bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen! Onder deze categorie planten vallen kamerplanten die niet bloeien, maar hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste groene planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats, als ze maar niet in direct zonlicht staan. De bonte soorten hebben meer licht nodig en vaak is een standplaats op het oosten prima.

Grote groene kamerplanten

Momenteel zijn het met name de grote kamerplanten die populair zijn. Ze zijn de blikvangers van uw interieur en hebben een enorme decoratiewaarde. Planten mogen anno 2023 namelijk gezien worden! Een opvallende eyecatcher als de Monstera, Philodendron, Ficus of Strelitzia mag de show stelen. Niet alleen de grootte mag in het oog springen, ook de vorm van het blad, de steel of de bladtekening mag bijzonder zijn. Groen hoeft niet meer in een hoekje te worden weggestopt, maar mag onderdeel van het interieur worden. Zet uw groen bijvoorbeeld op een krukje of tafel voor een haast museaal effect.

Bloeiende kamerplanten

 

 

Onze kamerplanten showroom

Dit is onze online kamerplanten showroom. We verkopen online geen kamerplanten. Kom langs op onze plantenafdeling om deze en al onze andere bijzondere kamerplanten te bekijken!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Water en voeding

Geef uw groene kamerplanten matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben, dus check eerst even bij uw specifieke plant waar deze blij van wordt. Geef nooit water als de grond nog nat is. Wel houden met name tropische kamerplanten van vochtige grond. Ze zijn immers gewend aan een vochtig klimaat. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten. Met bladspray krijgen de bladeren extra glans, maar uiteraard is deze spray niet geschikt voor 'behaarde' bladeren. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten. Net als bij mensen kunnen planten ziek worden en een belangrijke reden is vaak dat er teveel water gegeven wordt. Onze groenexperts voorzien u graag van advies over uw kamerplant.

Top 5 groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn tijdloos en passen vrijwel in elk interieur. U kunt de groene planten met elkaar wisselen of juist combineren met bloeiende kamerplanten voor een speels en trendy effect. De volgende 5 groene kamerplanten zijn op dit moment erg populair in de woonkamers én bij onze stylisten:

 1. Monstera (Gatenplant)
 2. Alocasia (Olifantsoor)
 3. Sansevieria (Vrouwentong)
 4. Strelitzia (Paradijsvogelplant)
 5. Ficus

Spint?

In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om spint te bestrijden. Het zijn hele kleine beestjes die voedingsstoffen uit uw plant zuigen en fijne draden spinnen. Hier kan uw kamerplant ziek van worden. Het is is dus belangrijk om spint te bestrijden met de juiste (biologosche) gewasbescherming. Spint kan een oorzaak zijn van:

 • Bladuitval
 • Gele bladeren
 • Bruine bladpunten

Spintmijten herkent u aan het fijne spinsel onderaan een blad. De beestjes zijn dan ook verre familie van de spin. Als u de bladeren regelmatig besproeit, inclusief de onderkant, kan spint worden voorkomen. 

Luchtzuiverende kamerplanten

Groene kamerplanten trends 2023

Van een groene kamerplant met grote bladeren tot aan een groene kamerplant op stam: er is van alles wat te vinden bij ons gezellige tuincentrum in Wageningen. Elk jaar zijn er weer een aantal kamerplantentrends te ontdekken. Dit zijn de groentrends van 2023:

 • Grote kamerplanten met bijzondere vormen, stelen of bladeren. Hoe groter hoe beter!
   
 • Hangplanten waren in de jaren '70 hipper dan hip, maar maken weer een heuse comeback! 
   
 • Hoe meer planten, hoe beter. Maak een leuk hoekje met meerdere planten en zorg ook dat de bloempotten passen bij het interieur. Ook deze mogen worden gezien!
   
 • Luchtzuiverende planten zijn dit jaar extra belangrijk. Ze zorgen voor een gezonder binnenklimaat omdat de lucht kunnen zuiveren van schadelijke stoffen.

Groene kamerplant advies?

Kom langs in ons tuincentrum in Wageningen voor een compleet assortiment groene kamerplanten of bekijk onze andere soorten kamerplanten. Onze groenexperts staan voor u klaar met allerhande advies! Nu al een vraag? Bel 0317 - 41 08 35 of mail naar [email protected].