• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

3 tuinplanten die de hitte makkelijk overleven

3 tuinplanten die de hitte makkelijk overleven

De seizoenen veranderen en met name de zomers worden warmer. Dat vraagt om wat aanpassing, want niet alle planten kunnen daar even goed tegen. Daarom delen we vandaag 3 tuinplanten met je die de hitte gemakkelijk overleven! Over deze drie mooie tuinplanten hoef je je de komende zomer in ieder geval geen zorgen te maken, terwijl ze je ondertussen wél verblijden met hun mooie kleuren. Dit is onze top 3 voor de aankomende zomer! 

1. De stokroos (Alcea Rosa)

Stokrozen zijn niet alleen prachtig, maar ook nog eens ijzersterk! Het lijkt wel zo dat hoe droger ze staan, hoe beter ze het doen. Dit komt dan ook mede door de dikke penwortel waarmee de stokroos het water dieper uit de grond kan halen dan de meeste vaste planten. Daarnaast bevat deze penwortel ook reservevocht en -voeding. Stokrozen houden van zon en van warmte, dus de zomer komen ze goed door! Stokrozen bloeien van juli tot oktober.

2. De vlinderstruik (Buddleja Davidii)

Een mooie vlinderstruik geeft én mooie bloemen én brengt vlinders naar jouw tuin! Een echte win-win situatie dus. De vlinderstruik is een makkelijke heester, die veel gezelligheid in de tuin brengt en daarnaast een welkome uitnodiging geeft voor vlinders. Dan ondersteun je ook nog eens de vlinder in de zoektocht naar voldoende leefomgeving! Als de vlinderstruik zonnig staat geeft deze de meeste bloemen en dus ook de meeste nectar. Door de uitgebloeide bloemen er regelmatig uit te knippen, bloeit de vlinderstruik langer door. De vlinderstruik bloeit van juli tot augustus.

Tuinplanten die hitte overleven | De Oude Tol

3. De prachtkaars (Gaura Lindheimeri)

De prachtkaars brengt mooie hoge stengels met daaraan vlinderachtige bloempjes met zich mee. de plant is daardoor uitstekend geschikt als weefplant tussen andere vaste planten. Als de prachtkaars voldoende ruimte krijgt, kan deze uitgroeien tot maar liefst een meter hoog!  De prachtkaars bloeit van juli tot oktober. Deze vaste plant heeft in de winter wel extra bescherming nodig, want de vorst doet de prachtkaars geen goed! Afdekken kan bijvoorbeeld met blad, dennentakken, of stro. 

De beste tuinplanten voor hete zomers

Een belangrijk aandachtspunt is het water geven van de planten gedurende hete zomers. De ene plant gaat goed bij droogte, en de ander groeit goed bij droogte mits je voldoende water geeft. Houd ook rekening met het verschil tussen goed tegen hitte & droogte kunnen en daadwerkelijk goed in de zon kunnen staan. Zo heeft toch iedere plant weer een eigen gebruiksaanwijzing, maar die diversiteit maakt het ook juist weer erg leuk!

Maak jouw tuin zomer klaar bij De Oude Tol!

Wil je meer weten over geschikte planten voor de aankomende zomer? Of ben je benieuwd hoe je jouw vaste planten het beste kunt verzorgen? Kom bij ons langs in Wageningen, dan geven we je graag advies en informatie over de verschillende vaste planten. Ook op het gebied van tuingereedschap en bewatering vind je bij ons alles dat je nodig hebt om jouw vaste planten de zomer door te helpen. Wat worden jouw favoriete vaste planten van deze zomer? Bekijk ons aanbod bij Tuincentrum De Oude Tol in Wageningen! 

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...