• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Hoe decoreer ik mijn kerstboom met kerstballen?

Hoe decoreer ik mijn kerstboom met kerstballen?

Oh dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon. Toch zullen we allen een boom zonder versiering aan die takken nogal leeg vinden. Een kerstboom zonder lampjes, een guirlande of een aantal ballen wordt over het algemeen maar als inspiratieloos en saai gezien. Aan de andere kant van het spectrum zijn er weer mensen die zichzelf juist helemaal verliezen in hun overdaad aan versiering. Less is absoluut niet more en geen tak mag onversierd blijven. Geen zorgen, er is zeker een middenweg! In dit blogartikel zoomen we graag in op de ‘regels der decoratie’, zoals tips voor het aantal kerstballen, kersthangers en andere kerst ornamenten.

Kerst 2022

 

Hoeveel kerstballen moet ik gebruiken?

U heeft de basis gelegd: de kerstlampjes zijn mooi verdeeld en eventuele kerstslingers hangen in de boom. Nu komt het écht leuke gedeelte: de kerst ornamenten mogen de boom in! Hoeveel ballen of hangers u moet gebruiken is lastig te zeggen. Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van de ballen, de hoogte en breedte van de kerstboom en simpelweg wat u mooi vindt. Uiteindelijk komt het allemaal neer op uw persoonlijke stijl en voorkeur. Toch willen we u dit lijstje met het gemiddelde aantal ballen voor een boom niet onthouden. Zoals gezegd is het dikke prima om hier in te variëren, maar u heeft zo wel een uitgangspunt wanneer u vanaf half oktober ballen in ons tuincentrum komt scoren.

Tip! Om de boom speels aan te kleden, raden we aan om kerstballen en -hangers van verschillende formaten in huis te halen.

Hoeveel ballen in de boom? | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Kerstversiering

 

Hoe moet ik mijn kerst ornamenten ophangen?

Er zijn altijd een paar kerstballen die u nauw aan het hart liggen, bijvoorbeeld omdat u ze op een antiekmarktje heeft gescoord of omdat u ze als kind van uw ouders heeft gekregen. Deze mogen de mooiste plek krijgen, het meest in het zicht. Ga dus na vanaf welke hoek u het vaakst naar de kerstboom kijkt en reserveer die plek voor uw favorieten. Pak dan de meest grote ballen en ornamenten erbij en hang ze evenredig uit elkaar. Vul vervolgens de lege plekjes in met middelgrote en kleine kerstballen om zo een soort evenwicht aan te brengen. U kunt ornamenten en andere decoraties 'in' de boom plaatsen, maar ook op de toppen van takken om diepte toe te voegen.

Tip! Als u huisdieren of kleine kinderen heeft, raden we aan om plastic kerstballen onderaan of ‘in de loop’ te hangen.

Zwarte kerstballen, witte kerstballen of gouden kerstballen?

Er zijn echter nog een paar zaken die moeten worden genoemd. De kerstversiering die u in uw boom wilt hangen moet niet alleen qua grootte, maar ook qua kleur op elkaar zijn ingespeeld. Kies voor een kerstballen set waarbij het kleurpallet voor u is samengesteld, of ga zelf op jacht in ons tuincentrum, desnoods met een kleurenwaaier in de hand. Onze medewerkers kunnen u natuurlijk ook adviseren. Daarnaast raden we u ook aan om altijd wat extra ornamenten bij de hand te hebben voor het geval één of meerdere ballen kapot gaan.

Tip! Hoe groter de boom, hoe groter de ballen mogen zijn. Een boom van bijna 3 meter mag best wat opvallen. Vermijd dus kerstballen die misschien nét iets te subtiel zijn.

Kerstverlichting

 

Kersthangers en kerstballen koopt u bij tuincentrum de Oude Tol

Wil je meer weten over het decoreren van uw kerstboom? U bent van harte welkom bij tuincentrum de Oude Tol. Vanaf eind november komen de echte bomen binnen. We helpen u graag bij het uitzoeken van de kerstartikelen die passen bij uw smaak en budget. Tot snel bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen.

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ontdek hier waarom de kerstster zo speciaal is en hoe je optimaal geniet van zijn schoonheid bij jou thuis.

Lees meer...

Hier zijn 15 tuintips voor december om je te begeleiden bij het verzorgen van je tuin gedurende de laatste maand van het jaar.

Lees meer...

Bij tuincentrum de Oude Tol smelt de magie van kerst dit jaar samen met duurzaamheid! Ontdek ons duurzame aanbod.

Lees meer...

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...