• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Nieuw: Sjaal met Verhaal

Nieuw: Sjaal met Verhaal

Bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen wacht er niet alleen een schatkist vol handige en mooie producten voor binnen én buiten, maar ook een bonte verzameling van prachtige creaties met een verhaal! Laten we samen op een kleurrijke ontdekkingstocht gaan door de wonderbaarlijke wereld van Sjaal met Verhaal. Van vilten bloemen tot knuffelpopjes en van tassen tot feestelijke wimpels: dit unieke label tovert niet alleen vrolijke producten tevoorschijn, maar draagt ook bij aan een bijzonder mooie toekomst. Hoe? Laat ons u inspireren...

Zo ontstond het avontuur van Sjaal met Verhaal

Het sprookje van Sjaal met Verhaal begon in 2013, toen de Nederlandse Inge voor het eerst voet zette in het mystieke Nepal. Deze reis was als een ontsnapping aan de drukte van haar succesvolle, doch veeleisende loopbaan in Nederland. Inge raakte onmiddellijk betoverd door de pracht van Nepal en de warmte van de bevolking. Haar bezoek aan een kinderhuis in Pokhara opende niet alleen haar ogen voor de mogelijkheid om iets waardevols te betekenen voor de kinderen daar, maar liet haar ook diep onder de indruk zijn van de ongekende kracht van de Nepalese vrouwen. Te midden van armoede en het gebrek aan onderwijskansen bleven deze vrouwen veerkrachtig en buitengewoon gastvrij. Magisch, vond Inge!

Woondecoratie van tuincentrum de Oude Tol


 

Weet wel: de producten van Sjaal met Verhaal worden met de hand gemaakt, wat betekent dat elk item uniek is en met zorg is vervaardigd. 

Iets betekenen

Inge besefte dat zij een verschil wilde maken. Ze kocht een aantal door de vrouwen gemaakte vrolijke creaties om in Nederland te verkopen, waarvan de opbrengst geschonken zou worden aan het kindertehuis. Wat begon als een klein, doch nobel gebaar, bloeide al snel uit tot iets groots en bijzonders. De creaties vlogen als warme broodjes over de toonbank, waren binnen no-time uitverkocht, en de bestellingen voor nieuwe stroomden binnen. Inge maakte talloze reizen naar Nepal en Thailand, waardoor haar woonkamer transformeerde tot een soort opslagplek vol handgemaakte schatten. Ze waagde de sprong in het diepe en nam afscheid van haar baan om zich volledig te wijden aan Sjaal met Verhaal. Wat ooit begon met een paar mooie creaties, ontwikkelde zich al snel tot een veelzijdige collectie, met onder andere feestelijke wimpels, sieraden, tassen en prachtige vilten decoraties. Allemaal doordrenkt met kleur, uniekheid en het ambacht van getalenteerde ambachtsvrouwen. Sjaal met Verhaal zet zich bovendien niet alleen in voor eerlijke handel, maar ondersteunt ook verschillende projecten, zoals de bouw van medische posten en het kindertehuis waar het allemaal begon.

Sjaal met Verhaal: de mooiste fairtrade producten vindt u bij tuincentrum de Oude Tol!

Ook een mooi gebaar: geef een cadeaubon cadeau!

 

Ambachtelijke schatten met een vrolijke touch

Inge reist nog steeds regelmatig af naar Nepal om met eigen ogen te zien hoe de producten ontstaan en hoe het gaat met de vrouwen die ze produceren. Ze werkt nauw samen met lokale ondernemers om steeds weer nieuwe ontwerpen te creëren die passen bij de wensen van de Nederlandse markt. Dit betekent dat er altijd iets verrassends te ontdekken is bij Sjaal met Verhaal, afgestemd op het seizoen en de laatste trends. Kom dus zeker langs in ons tuincentrum in Wageningen om ons wisselende assortiment te ontdekken. Zien we u snel?

Openingstijden & contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in Wageningen weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Wageningen vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...