• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

5 must-haves voor Dierendag 2019

5 must-haves voor Dierendag 2019

Dierendag 2019 staat voor de deur! Je vindt in ons gezellige tuincentrum in Wageningen naast allerlei leuke planten voor binnen en buiten, het tuingereedschap en de vele verschillende tuinaccessoires ook een groot assortiment voedsel, speeltjes en andere benodigdheden voor je huisdier. Alles voor jouw hond, kat, konijn, vogel, cavia of vis is bij ons te vinden. Verwen jouw huisdier op vrijdag 4 oktober met de leukste dierenspullen!

tuincentrum wageningen

Diverse verwennerijen voor jouw huisdier

Wil je jouw huisdier ook verwennen op Dierendag 2019? Wij hebben voor jou een top 5 must-have dierenbenodigdheden gemaakt om je keuze iets makkelijker te maken.

 1. Koop een origineel hondenhoek voor jouw favoriete viervoeter. Ook erg handig als je jouw hond vaak buiten laat. Hierdoor kun je namelijk met een gerust hart jouw hond buiten laten als het wat kouder wordt of als het gaat regenen. Of je nu op zoek bent naar een hondenhok voor binnen of buiten: je vindt het allemaal bij ons tuincentrum. Heb je een grote hond thuis? Koop dan een groot hondenhok zodat jouw hondje alle ruimte heeft waar hij om vraagt. Ook kun je leuke hondenspeeltjes bij ons kopen zoals hondenballen, frisbees en kauwspeeltjes. 
   
 2. Het is je misschien niet ontgaan maar katten zijn gek op klauteren, klauwen én een hoge plek vanwaar ze alles goed in de gaten kunnen houden. Daarom kun je jouw kat eens trakteren met een speciale krabpaal of kattenklim. Tegenwoordig zijn er ook kattenmanden op een verhoogd onderstel of pootjes, waar jouw kat zich gegarandeerd op zijn gemak voelt. 
   
 3. Ook de knaagdieren mogen niet vergeten worden! Zo hebben wij in ons tuincentrum speciaal kruidenhooi met daarin bloemen, kruiden en groenten. Extra lekker en gezond. Ook een leuk dierenspeeltje zoals een speciaal knaagdierententje, hamsterhuisje, hamstermolen, een tunnel waarin ze weg kunnen kruipen of een speeltje zoals een kokosnoot met laddertje die je in de kooi kunt hangen of een snuffelmat waarin je snoepjes kunt verstoppen.
   
 4. Heb je een vogel zoals een kanariepiet of papegaai thuis? Maak deze dan blij met een schommel in de kooi, van hout, touw of geheel gemaakt van vogelvoer, of met een spiegeltje of een natuurlijke vogelzittak.
   
 5. Je kunt kattenkruid (Nepeta) in de tuin planten. Dit is een mooie en lange bloeier met lilakleurige bloemen en zacht, geurend grijs blad. Katten zijn er dol op. 

hondenspeeltjes, katten krabpaal en vogelvoer

Een huisdiervriendelijke tuin, yes!

Een huisdiervriendelijke tuin wordt steeds belangrijker! Wij geven jou 5 tips om te zorgen voor een tuin waarin alle huisdieren veilig kunnen spelen.

 1. Creëer een veilige plaats waar jouw huisdieren kunnen spelen maar ook rustig kunnen liggen. Denk hierbij aan een kussen, hondenhok of hondenmand. Heb je een grote tuin thuis? Dan kun je eventueel een afgeschermd stuk gazon of terras voor de hond inrichten.
 2. Het is altijd handig om voldoende speelgoed klaar te hebben liggen zodat jouw huisdier niet de kans krijgt om zich te richten op tuinmeubelen of aan allerlei graafwerkzaamheden begint.
 3. Is jouw tuin gelegen naast een drukke weg? Dan is het altijd belangrijk om je tuin af te schermen met een hek of stevige, dikke haag en een poort of hekje.
 4. Uiteraard moet je oppassen met giftige planten, bloemen en bessen waar jouw kat of hond eventueel een hap van kan nemen. Zo zijn er cacaodoppen (die je als mulchlaag kunt gebruiken) die ook giftig voor honden zijn. Ook kun je het beste planten met venijnige stekels of scherpe, spitse bladeren, zoals rozen, distels, bramen, meidoorns en yucca’s vermijden. Planten zoals kattenkruid (Nepeta) en valeriaan kun je juist wél kopen voor jouw katje. 
 5. Aan een vijver beleven zowel katten als honden enorm veel plezier aangezien daar van alles rond zwemt, springt, vliegt en zoemt. 

Dierendag 2019: alles voor hond, kat en knaagdier

Alles voor dierendag 2019

Kom gezellig eens langs om alle dierenbenodigdheden te kopen voor jouw trouwe huisdier. Ook voor tuingereedschap, bestrijdingsmiddelen, tuinplanten en tuinverlichting hoef je niet verder te zoeken! Zien we jou snel verschijnen? 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Wageningen heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...

Met mei om de hoek is het tijd om uw aandacht te vestigen op dat uitgestrekte groene tapijt in uw tuin - uw gazon. Een weelderig groen gazon is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een teken van een gezonde tuin. Maar hoe bereikt u dat perfecte gazon? Geen zorgen, tuincentrum de Oude Tol staat klaar met een uitgebreid stappenplan om uw grasmat groener te maken dan die aan de overkant.

...Lees meer...

Net als wij hondenbaasjes hebben onze trouwe viervoeters ook af en toe behoefte aan een snackmoment. Verwen ze met onze heerlijke Voskes hondenkoekjes. Bij tuincentrum de Oude Tol kunt u hondenkoekjes komen scheppen in onze speciale snackbar. In deze kraam, te vinden op onze dierenafdeling, kunt u zelf een emmertje vullen met de lekkerste hondenkoekjes. En geloof ons, de k...

Lees meer...

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Wageningen geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...