• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

De top 3 perkgoed van het voorjaar

De top 3 perkgoed van het voorjaar

Als er iets is waar we in het voorjaar zin in hebben, dan is het natuurlijk vrolijk perkgoed! Dit staat er om bekend om maandenland te bloeien, waardoor we een seizoen lang plezier kunnen hebben van de vrolijke kleuren. Een mooie hanging basket, een een gezellige pot bij de voordeur, of een volle border. Maar wat zijn nu de 3 mooiste perkplanten? Wij geven je een top 3!

Wat zijn perkplanten?

Perkplanten zijn de planten die je één seizoen prachtige bloemen en kleuren geven, vaak al vanaf de start van het voorjaar tot aan het laatste najaars zonnetje. Daarna is het meteen klaar, maar dan heb je wel een prachtig seizoen lang genoten van uiteenlopende kleuren en een gevarieerde bloemenzee! Een mooie pot, hanging basket, of een volle border zullen je iedere dag verblijden als je mooie perkplanten kiest voor het seizoen.

1. Vlijtig liesje (impatiens walleriana)

Vlijtig liesje is toch echt één van de meest veelzijdige planten. Of je haar nu in een pot zet, in een bloemenperk, in de zon, of in de schaduw, ze komt overal tot haar recht. Regelmatig water geven met eens in de week wat extra voeding doet het vlijtig liesje veel goed. Verder zijn er weinig speciale verzorgingseisen terwijl je optimaal kunt genieten van de mooie kleuren, het fijne groene blad en de prachtige bloemen. Het vlijtig liesje bloeit van mei tot oktober. 

2. Lobelia

De prachtige blauwe bloemenzee van de lobelia verdient zeker een plekje in onze top 3. Overigens is de Lobelia ook in het wit en in roze verkrijgbaar, maar een bloemenzee brengt deze je zeker! Bij de Indianen was de Lobelia al eeuwenlang geliefd dankzij de helende werking, maar wij kennen hem vooral als een prachtige vrolijke opvulling van de border. In een mooie pot of een hanging basket komt de Lobelia ook erg goed tot haar recht, mits de grond goed vochtig blijft. De Lobelia bloeit van juni tot oktober. 

Voorjaar perkgoed top 3 | De Oude Tol

3. Fuchsia

Er gaat bijna geen perkgoed lijstje voorbij zonder de Fuchsia, ook wel bellenplant genoemd. Inmiddels berucht en beroemd, maar nog steeds even bijzonder met de fleurige kleurencombinaties. De combinatie die we het meeste zien is paars met rood, maar de Fuchsia is ook geliefd om de combinaties met roze en paarse bijvoorbeeld. De bloemen hangen mooi naar beneden, dus een hoge pot of een goede hanging basket zijn een goede combinatie samen met de Fuchsia. Dagelijks water geven is wel erg belangrijk om er zo lang mogelijk van te mogen genieten! De Fuchsia bloeit van mei tot september. 

Kies jouw perkplanten voor dit seizoen uit bij De Oude Tol!

We hebben hier alvast onze eigen top 3 genoemd, maar er zijn natuurlijk nog ontzettend veel andere prachtige perkplanten te noemen! Kom bij ons langs in het tuincentrum in Wageningen en stel jouw favoriete kleurencombinaties samen. Dan ben je klaar voor een prachtig seizoen vol kleuren en bloeiende verrassingen. Vind je het lastig om te kiezen? Bedenk eerst de kleur die je graag terug ziet komen dit seizoen, dan helpen wij je graag bij het vinden van geschikte perkplanten! 

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...