• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Kersttip: de gewaxte Amaryllis bol!

Kersttip: de gewaxte Amaryllis bol!

Wie weet heeft u ze al in ons tuincentrum gespot: de tijdloze Amaryllis bollen in wax! Deze kleurrijke types zijn een bijzonder leuke toevoeging aan een kerststuk, maar kunnen ook solo volop de show stelen. Zet ze op de salontafel of geef de bollen een mooie plek op de kast! Het leuke van deze bollen is dat ze geen verzorging nodig hebben. Water geven? Dat kunt u bij deze prachtige bloem overslaan. De met was bedekte amaryllis bol is volledig zelfvoorzienend en bloeit zonder enige zorg. De bol bevat al het water en de voedingsstoffen die de Amaryllis nodig heeft om te groeien en bloeien. Leer meer over deze bijzonder leuke toevoeging aan uw kerstig versierde huis…

Kerst

 

Kleurrijk cadeau 

Op zoek naar een leuk cadeau voor uzelf of een ander? Een Amaryllis bol is zeker een goed idee! Deze bloem symboliseert schoonheid en dat is niet gek: alleen de looks zijn al bijzonder knap. Dit komt in eerste instantie met name door het ‘jasje’ van wax en later door de oogverblindende bloemen. De gewaxte bollen zijn er tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog, soms zelfs met glitters of een laagje van sneeuw. Super decoratief! Plaats er een aantal op een schaal voor een speels effect. Eens kijken wie als eerste aan zijn groeispurt begint…

Groeitijd Amaryllis in wax

Bij gemiddelde kamertemperatuur (18 tot 21 graden) beginnen gewaxte Amaryllisbloemen na ongeveer 4 tot 6 weken te bloeien. Dit doen ze ongeveer 3 weken lang, waarbij ze 1 of 2 bloemstelen produceren. Dat zijn heel wat prachtige bloemen! Zet de bol in een speciale Amaryllisvaas of plaatst ‘m op een plat oppervlak. Belangrijk is dat de waxbol helder, indirect licht krijgt en niet in de buurt van een kachel of tochtige deuropening wordt gezet. Draai de bol elke dag een beetje om de stelen rechtop te laten groeien.

Bloeiende kamerplanten

 

Amaryllis overhouden | Tuincentrum de Oude Tol

Wat te doen na de bloei?

Wanneer de bloem is uitgebloeid, is uw eerste instinct waarschijnlijk om ‘m weg te gooien. Zonde! Het is in de meeste gevallen niet moeilijk om een ‘kale’ Amaryllisknol jaar na jaar opnieuw te laten bloeien. Bij de knollen in wax is dit echter een ander verhaal, vanwege de wortels die onder het waxlaag geen kant op kunnen. Toch kan het, al moet u wel wat geduld hebben. Belangrijk is dus om de wortels te bevrijden en de wax voorzichtig weg te pellen. Laat de uitgebloeide stengels aan de plant totdat deze uitgedroogd zijn en bruin kleuren. Plaats de bol vervolgens in een bloempot met voedingsrijke potgrond. Zorg voor voldoende water, vocht en een portie vloeibare meststof en dan heeft u hopelijk snel weer plezier van een nieuwe bloem.

Amaryllis kopen in Wageningen

Kom langs bij tuincentrum de Oude Tol om onze Amaryllis bollen te ontdekken. Ook in een kleurrijk kerststuk komen ze prachtig tot hun recht. Perfect als tafeldecoratie! Onze medewerkers matchen u graag aan de knol waar uw hart sneller van gaat kloppen. Tot snel bij ons tuincentrum in Wageningen. We zijn zes dagen per week voor u geopend.

Openingstijden & contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...