• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Eclectisch wonen: dé woontrend van 2023

Eclectisch wonen: dé woontrend van 2023

Als u houdt van een rijk, gedurfd en avontuurlijk interieur is de eclectische stijl écht iets voor u! ‘Eclectisch?’, horen we u denken. Het woord betekent letterlijk ‘het beste uitkiezend’ en dit geeft direct de kern van deze trendy woonstijl weer: een eclectisch interieur bestaat uit een veelal bonte verzameling van verschillende stijlen, materialen, texturen en kleuren. Dit betekent echter niet dat u alle soorten meubels en woonaccessoires maar gewoon met elkaar kunt combineren. Er is een fijne lijn tussen een stijlvolle verzameling en een onsamenhangend rommeltje. Bij de eclectische stijl draait alles om harmonie en daar gaan we u in dit blogartikel alles over vertellen.

Woondecoratie

 

Verfijnd experimenteren

De eclectische woonstijl is misschien wel dé interieurtrend van dit moment. Die kleurrijke interieurs met een gallery wall of die huizen waar allerlei printjes tóch rust uitstralen? Het zijn voorbeelden van eclectisch wonen die u vast wel eens in een woonblad of op Instagram heeft gezien. Om het een woonstijl of trend te noemen is eigenlijk tegenstrijdig. Het gaat immers om het feit dat allerlei stijlen worden gecombineerd. Eclecticisme staat voor experimenteren en spelen, en zo kunt u veel plezier beleven aan de vrijheid die het u geeft.

Wat is uw smaak?

Het leuke aan eclectisch wonen is dat het ontzettend persoonsgebonden is. Het draait allemaal om het presenteren van uw eigen persoonlijkheid in een ruimte, aangezien u aan de slag gaat met uw eigen verzameling interieurspullen. Tuurlijk kunt u daar eigentijdse spullen aan toevoegen, maar inherent aan de stijl is dat u zich niet in zijn geheel laat beïnvloeden door de laatste trends. Het gaat om het sprokkelen en dus zal u niet uw gehele interieur bij één woonwinkel kunnen vinden. Zie het als een speurtocht naar leuke parels die precies bij uw smaak passen. Niks is fout!

Kamerplanten

 

Eclectisch wonen doet u met hulp van tuincentrum Eurofleur in Leusden!

Tips voor een eclectisch interieur

Iedereen kan een eclectisch interieur creëren en dat is precies waarom wij zo’n fan zijn van deze stijl. Het maakt uw woning levendig en u hoeft zich niet aan bepaalde regeltjes te houden. Een vaas die u op een buitenlandse trip heeft gescoord mag zeker een plek krijgen naast die hippe kandelaar die u bij tuincentrum de Oude Tol heeft gekocht. Om ervoor te zorgen dat u door de bomen het bos niet meer ziet, delen we graag wat tips – en nee, dit zijn dus geen regels – die u helpen uw woonkamer in te richten:

  1. Maak gebruik van een statement piece: één groot object zegt meer dan 3 kleine accessoires.
  2. Mix oud met nieuw: unieke vintage items matchen perfect met hedendaagse trendmeubels.
  3. Kleur is altijd goed: begin echter met een neutraal palet en één accentkleur. Bouw dit verder uit om te zien hoe ver u kunt gaan.
  4. Een fotowand maakt van uw huis een museum: het is de perfecte manier om uw persoonlijke verzameling kleurrijke kunst en prints tentoon te stellen.
  5. Ga voor contrast: verschillende materialen en texturen maken een ruimte speels en spannend.

De leukste woonaccessoires vindt u bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Bent u bang dat uw woning te chaotisch wordt? Dan is het tijd om afscheid te nemen van een aantal items. Houd ook de regel van 3 aan. Dit houdt in dat oneven aantallen aantrekkelijker en rustiger ogen dan even aantallen. Het gaat dus om het groeperen van spullen in aantallen van 3, 5 of 7. Dat klinkt misschien gek, maar onze hersenen vinden dat gewoonweg een stuk fijner. Wilt u uw eclectische interieur uitbreiden? Kom dan langs bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen, nabij Ede, Bennekom en Renkum. We hebben allerlei leuke items die kleur en fleur in uw leven brengen. Denk aan kussens met een gezellige print, een kleurrijk stel kunstbloemen of een kandelaar met een Marokkaanse look. We zien u hopelijk snel!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Wageningen geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...