• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Steenbreek

Steenbreek

Operatie Steenbreek voor meer groen in de tuin

Omdat het openbaar groen in de Tarthorst omgevormd wordt, is op woensdagmiddag op 14 juni een speciale actie voor de Tarthorstbewoners die hun tuin willen vergroenen.

Verandering klimaat

Het klimaat verandert. Het weer wordt minder stabiel. Soms gaat het hard regenen en dan is het weer voor langere tijd droog. Heftige regenbuien leiden soms tot wateroverlast doordat het riool overstroomt. In een groene tuin loopt de temperatuur op hete dagen minder hoog op dan in een tuin met veel tegels.

Met meer groen voorkomen we wateroverlast omdat een groene, zachte bodem regenwater opneemt. De tuin wordt met groen regenbestendig, comfortabeler en er komen meer vogels, vlinders en bijen. Daarnaast is bewezen dat ‘groen’ ons goed doet en ontspant.

Actie tuintegel tegen kruidenplantje

Heeft u een tegeltuin en wilt u deze ook graag wat groener inrichten? Dan is dit het moment om de schop uit de schuur te halen! Van 18 mei tot 18 juni kunt u bij de Welkoop en de Oude Tol (beiden in Wageningen) tegen inlevering van een tuintegel een gratis plantje krijgen.

Hierbij geldt een maximum van 10 plantjes per huishouden.

Actie wijk Tarthorst op 14 juni

In de nationale tuinweek wordt op woensdagmiddag 14 juni in de Tarthorst een speciale steenbreek actie georganiseerd. Op die middag wordt het u wel heel makkelijk gemaakt om een stukje van uw tuin te vergroenen! De gemeente zorgt voor een afvalcontainer voor de stenen, wat plantjes om er in te zetten. En helpt waar nodig om de stenen eruit te halen.

Ook is er een hovenier/tuinarchitect aanwezig die je kan adviseren over de keuze van planten. Ga naar www.wageningenwoontduurzaam.nl voor meer informatie en meldt u aan. Heeft u goeie ervaringen met het ont-tegelen van uw tuin? Laat het ons weten op facebook gemeente Wageningen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Wageningen heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...

Met mei om de hoek is het tijd om uw aandacht te vestigen op dat uitgestrekte groene tapijt in uw tuin - uw gazon. Een weelderig groen gazon is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een teken van een gezonde tuin. Maar hoe bereikt u dat perfecte gazon? Geen zorgen, tuincentrum de Oude Tol staat klaar met een uitgebreid stappenplan om uw grasmat groener te maken dan die aan de overkant.

...Lees meer...

Net als wij hondenbaasjes hebben onze trouwe viervoeters ook af en toe behoefte aan een snackmoment. Verwen ze met onze heerlijke Voskes hondenkoekjes. Bij tuincentrum de Oude Tol kunt u hondenkoekjes komen scheppen in onze speciale snackbar. In deze kraam, te vinden op onze dierenafdeling, kunt u zelf een emmertje vullen met de lekkerste hondenkoekjes. En geloof ons, de k...

Lees meer...