• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Top 3 gazononderhoud producten

Top 3 gazononderhoud producten

Een mooi gazon is soms nog een flinke klus, maar we helpen je hier graag bij! Met de juiste middelen kom je namelijk al een heel eind en je zult zien dat het dan een stuk gemakkelijker is om jouw gazon mooi en gezond te houden! Vandaag delen we onze top 3 aan gazononderhoud producten voor een mooi gazon.

De 3 belangrijkste onderhoudsproducten voor het gazon

Na de gazonaanleg is het soms even zoeken naar de juiste volgorde voor het onderhoud van het gazon en de verschillende benodigdheden die daarbij komen kijken. Eentje die we niet in de lijst opnemen maar die vanzelfsprekend wel heel belangrijk is, is uiteraard water. Vooral een net ingezaaide grasmat heeft veel water nodig, dus sproeien is een essentiële stap in de verzorging! 

1. Grasmaaiers

Een grasmaaier is uiteraard onmisbaar! Met een goede grasmaaier houd je het gazon mooi egaal en op de juiste lengte. Er zijn echter verschillende grasmaaiers, variërend van elektrisch, handmatig tot aan geheel automatisch. Afhankelijk van de grootte van het gazon en het soort gazon kun je de juiste grasmaaier kiezen. Uiteraard kunnen we je hierover adviseren en nemen we graag jouw wensen door! 

2. Verticuteermachine

Het verticuteren van het gazon helpt om de bodem luchtig te houden, waardoor de wortels voldoende ruimte hebben en kunnen groeien. Met het verticuteren verwijder je een laag mos of plantaardig afval dat zich opspaart gedurende de wintermaanden. De ruimte is daarna weer vrij voor het gazon om te herstellen en gezond verder te groeien! Het verticuteren kan een zware klus zijn, dus wat hulp van een verticuteermachine is daarbij niet overbodig. Er zijn hiervan verschillende soorten en maten verkrijgbaar, afhankelijk van de grootte van het gazon. Na het verticuteren kun je kalk op het gazon strooien zodat de grond de juiste zuurgraad heeft, waar het gras optimaal kan groeien. 

3. Mest

Bij het maaien van het gazon verdwijnen er belangrijke voedingsmiddelen uit het gazon die wel noodzakelijk zijn voor een goede groei. Deze tekorten kun je weer aanvullen door meststoffen te gebruiken. Je kunt kiezen voor organische mest en voor kunstmest. Organische mest zorgt voor een beter groei en is daarnaast ook goed voor de structuur van de bodem. De minerale (kunst-) meststoffen bestaan voor een deel uit minerale en een deel uit organische stoffen. Deze combinatie werkt sneller, maar wel minder lang. 

Meer tips voor het onderhoud van het gazon? Kom langs bij de Oude Tol!

Met deze 3 onderhoudsproducten kom je al een heel eind voor een mooi en gezond gazon. Je kunt er ook nog voor kiezen om gebruik te maken van aanvullende producten, maar in de basis is dit wat je nodig hebt. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor kantafstekers, zodat je de randen van het gazon mooi kunt houden. Ook kun je bijvoorbeeld eventuele kale plekken opnieuw inzaaien. Wil je meer tips voor jouw gazon, of alle onderhoudsproducten bekijken? Kom dan bij ons langs in Wageningen, dan voorzien we je graag van persoonlijk advies en denken we met je mee!

 

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Wageningen geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...