• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Top 3 gazononderhoud producten

Top 3 gazononderhoud producten

Een mooi gazon is soms nog een flinke klus, maar we helpen je hier graag bij! Met de juiste middelen kom je namelijk al een heel eind en je zult zien dat het dan een stuk gemakkelijker is om jouw gazon mooi en gezond te houden! Vandaag delen we onze top 3 aan gazononderhoud producten voor een mooi gazon.

De 3 belangrijkste onderhoudsproducten voor het gazon

Na de gazonaanleg is het soms even zoeken naar de juiste volgorde voor het onderhoud van het gazon en de verschillende benodigdheden die daarbij komen kijken. Eentje die we niet in de lijst opnemen maar die vanzelfsprekend wel heel belangrijk is, is uiteraard water. Vooral een net ingezaaide grasmat heeft veel water nodig, dus sproeien is een essentiële stap in de verzorging! 

1. Grasmaaiers

Een grasmaaier is uiteraard onmisbaar! Met een goede grasmaaier houd je het gazon mooi egaal en op de juiste lengte. Er zijn echter verschillende grasmaaiers, variërend van elektrisch, handmatig tot aan geheel automatisch. Afhankelijk van de grootte van het gazon en het soort gazon kun je de juiste grasmaaier kiezen. Uiteraard kunnen we je hierover adviseren en nemen we graag jouw wensen door! 

2. Verticuteermachine

Het verticuteren van het gazon helpt om de bodem luchtig te houden, waardoor de wortels voldoende ruimte hebben en kunnen groeien. Met het verticuteren verwijder je een laag mos of plantaardig afval dat zich opspaart gedurende de wintermaanden. De ruimte is daarna weer vrij voor het gazon om te herstellen en gezond verder te groeien! Het verticuteren kan een zware klus zijn, dus wat hulp van een verticuteermachine is daarbij niet overbodig. Er zijn hiervan verschillende soorten en maten verkrijgbaar, afhankelijk van de grootte van het gazon. Na het verticuteren kun je kalk op het gazon strooien zodat de grond de juiste zuurgraad heeft, waar het gras optimaal kan groeien. 

3. Mest

Bij het maaien van het gazon verdwijnen er belangrijke voedingsmiddelen uit het gazon die wel noodzakelijk zijn voor een goede groei. Deze tekorten kun je weer aanvullen door meststoffen te gebruiken. Je kunt kiezen voor organische mest en voor kunstmest. Organische mest zorgt voor een beter groei en is daarnaast ook goed voor de structuur van de bodem. De minerale (kunst-) meststoffen bestaan voor een deel uit minerale en een deel uit organische stoffen. Deze combinatie werkt sneller, maar wel minder lang. 

Meer tips voor het onderhoud van het gazon? Kom langs bij de Oude Tol!

Met deze 3 onderhoudsproducten kom je al een heel eind voor een mooi en gezond gazon. Je kunt er ook nog voor kiezen om gebruik te maken van aanvullende producten, maar in de basis is dit wat je nodig hebt. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor kantafstekers, zodat je de randen van het gazon mooi kunt houden. Ook kun je bijvoorbeeld eventuele kale plekken opnieuw inzaaien. Wil je meer tips voor jouw gazon, of alle onderhoudsproducten bekijken? Kom dan bij ons langs in Wageningen, dan voorzien we je graag van persoonlijk advies en denken we met je mee!

 

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Wageningen heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...

Met mei om de hoek is het tijd om uw aandacht te vestigen op dat uitgestrekte groene tapijt in uw tuin - uw gazon. Een weelderig groen gazon is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een teken van een gezonde tuin. Maar hoe bereikt u dat perfecte gazon? Geen zorgen, tuincentrum de Oude Tol staat klaar met een uitgebreid stappenplan om uw grasmat groener te maken dan die aan de overkant.

...Lees meer...

Net als wij hondenbaasjes hebben onze trouwe viervoeters ook af en toe behoefte aan een snackmoment. Verwen ze met onze heerlijke Voskes hondenkoekjes. Bij tuincentrum de Oude Tol kunt u hondenkoekjes komen scheppen in onze speciale snackbar. In deze kraam, te vinden op onze dierenafdeling, kunt u zelf een emmertje vullen met de lekkerste hondenkoekjes. En geloof ons, de k...

Lees meer...

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Wageningen geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...