• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Graszoden

Alles voor uw grasmat kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Het gras is zeker niet altijd groener aan de overkant! Met de juiste middelen onderhoud u met gemak uw grasmat. We hebben alles in huis om uw gazon in topconditie te houden. U kunt zelfs graszoden bij ons bestellen! Graszoden zijn simpelweg gezegd lappen van gras die u direct op je tuingrond aan kunt brengen. Op deze manier hoeft u geen graszaad te strooien en te wachten tot het gras opkomt. Graszaad is natuurlijk wel ideaal voor kale plekken in uw grasmat. Een fijn voordeel van graszoden is dat u direct van het resultaat kunt genieten en er al na een paar dagen op kunt lopen. Graszoden zorgen voor een mooi en natuurlijk resultaat in de tuin. Ga voor groen!

Kom langs

 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Een kant-en-klaar grasveld

De beste hoogwaardige grasmatten vindt u bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen. Onze kant-en-klare rollen gras worden gezaaid en gekweekt door een gespecialiseerd bedrijf, dat vervolgens het gras uitsnijdt en oprolt. U hoeft die graszoden dus gelukkig alleen maar uit te rollen op een geschikte ondergrond. Wilt u een nieuw grasveld aanleggen met behulp van graszoden? Het kan heel eenvoudig met ons stappenplan.

Alles voor het gazon

Graszoden kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Graszoden kopen in Wageningen

Het gevoel van het frisse gras aan uw blote voeten is heerlijk. Gras ziet er gezellig uit, is goed voor de biodiversiteit en uw kinderen kunnen er heerlijk op spelen. Er gaat niks boven een fijn grasveldje in de tuin! De groenexperts van tuincentrum de Oude Tol staan klaar voor advies als het aankomt op het leggen en onderhouden van uw grasmat. We helpen u graag verder, want we vinden het belangrijk dat elke tuin naar een groener niveau wordt gebracht. Het is goed om te weten dat graszoden in kwaliteit achteruit gaan als ze te lang opgerold liggen. Bestel uw gras daarom op tijd en leg de matten binnen 18 uur na levering. De meeste graszoden bestaan uit een speelveldmengsel. Dit is een sterk mengsel van diverse grassoorten, ideaal voor tuinen waar kinderen spelen, maar ook voor plekken waar veel over gelopen wordt.

Wanneer kan ik het beste graszoden leggen?

Het aanleggen van een grasmat kunt u het beste aan het begin van het groeiseizoen doen, vaak al vanaf maart of april. Bij te droge zomers of vorst aan de grond kunt u beter even wachten met de aanleg. Het gras slaat immers beter en sneller aan bij temperaturen boven de vijftien graden Celsius. Het aanleggen van een gazon kan ook in de zomerperiode, maar kies dan een bewolkte dag voor deze klus. U wilt immers niet dat uw grassprieten bruin worden van verbranding voordat u ervan kunt genieten. Zorg daarnaast dat er na de aanleg goed gesproeid wordt. Graszoden moeten lekker vochtig gehouden worden willen ze goed gaan wortelen. 

Grasmat kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Hoe graszoden leggen?

1. Bepaal waar u uw gazon wilt hebben. Prik langs de lijnen een paar paaltjes in de grond en span er een touwtje tussen.

2. Bereken het aantal graszoden dat u nodig heeft. Meet eerst de oppervlakte (lengte x breedte). Zoden worden op rollen geleverd. Uitgerold zijn ze 2,5 meter lang en 40 cm breed. Eén rol is dus 1m2.

3. Spit grond 1 spade (10-15cm) diep om en verwijder stenen. Ook al heeft u de smaak nu te pakken, laat de grond een paar weken met rust en schoffel alleen het opkomende onkruid steeds weg.

4. Hark vlak voor het leggen van de zoden de bovenlaag zo’n 1 à 2 cm los. Meng compost en potgrond door de bovenlaag. Maak het egaal door het aan te stampen of gebruik een plank.

Hoe een gazon aanleggen? | Tuincentrum de Oude Tol

5. Maak de grond goed nat voordat u de zoden uitrolt. Rol de zoden zo dicht mogelijk tegen elkaar uit. Het resultaat is het mooist als u de zoden in half-steensverband legt.

6. Stamp de zoden goed aan, zodat de ondergrond goed contact krijgt met de aarde. Steek de kantjes af met een kantafsteker.

7. De daaropvolgende twee weken dagelijks goed sproeien. Na die tijd is het gras vastgegroeid en kan het met minder water doen. Bemest het gazon regelmatig, sowieso binnen 4 weken na het leggen van de zoden. Afhankelijk van het type mest is dat 2 tot 5 keer per seizoen. 

Alles voor een gezonde grasmat

Verrijk uw tuin met groen! Onze graszoden, van zeer goede kwaliteit, zijn uitermate geschikt voor mooi groen grasveldje. Dit speelgras is dus niet alleen om op te spelen, maar u kunt er ook gewoon op lopen en als siergazon gebruiken. Daar heeft u dus veel plezier van. Om uw grasmat in topconditie te houden zijn een aantal zaken belangrijk. Dat u moet maaien en verticuteren (het weghalen van de moslaag) staat buiten kijf, maar ook kan het nodig zijn om af en toe kalk aan uw gazon toe te voegen. Wanneer uw gras een te lage zuurgraad heeft, kan het zijn dat belangrijke voedingsstoffen niet meer worden opgenomen. Kalk verhoogt die graad, oftewel de pH-waarde. De waarde is ideaal als deze tussen de 5.5 en de 7 ligt. Dit kunt u testen met een speciale kit. Wij verkopen onder andere de producten van ECOstyle die u helpen het beste uit uw grasmat te halen.

Bezoek tuincentrum de Oude Tol

Woont u in de omgeving van Wageningen, Rhenen, Bennekom, Renkum of Veenendaal? Kom dan langs ons tuincentrum om alles in huis te halen voor de meest mooie grasmat: van grasmaaiers tot graszoden en van graszaad tot kalk. Ook voor de mooiste tuinplanten of kamerplanten bent u uiteraard aan het juiste adres. Vragen over het bestellen of verzorgen van gras? Onze groenexperts helpen u graag! Zien we u snel bij tuincentrum de Oude Tol?