• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Maai niet in mei! Dit is waarom...

Maai niet in mei! Dit is waarom...

Bent u klaar om uw tuin te transformeren in een bruisend paradijs voor bijen en vlinders? Laat uw grasmaaier dan in mei lekker in de schuur staan. Bent u al bekend met het 'maai mei niet' initiatief? Het laten groeien van uw grassprieten biedt talloze voordelen voor zowel u als de natuur. Benieuwd naar hoe u kunt bijdragen aan een groenere wereld? Lees snel verder! Uiteraard bent u ook bij tuincentrum de Oude Tol welkom om meer te weten te komen over dit initiatief. Ook hebben we tal van bij- en vlinderlokkende beplanting en allerlei meststoffen om uw gazon in topconditie te brengen en houden.

Wist u dat... de oppervlakte van alle gazons in Nederland gelijk staat aan 11.000 voetbalvelden? Als we die niet maaien, creëren we samen een gigantisch buffet voor bijen!

Ons Groen Klimaatplein
 

Het gaat niet goed met de bij

Het gaat helaas niet goed met de bijen om verschillende redenen. Een van de belangrijkste oorzaken is de afname van geschikte leefgebieden en voedselbronnen. Door verstedelijking en intensieve landbouw verdwijnen veel natuurlijke habitats van bijen, waardoor ze moeite hebben om voldoende voedsel te vinden. Daarnaast spelen ook factoren zoals pesticiden, ziekten en klimaatverandering een rol bij de achteruitgang van bijenpopulaties. Het is dus essentieel dat we actie ondernemen om de leefomstandigheden van bijen te verbeteren en hun voortbestaan te waarborgen.

Alles over het gazon
 

Maai mei niet | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Waarom in mei niet maaien?

Het idee achter 'maai mei niet' is simpel maar krachtig: geef de natuur de ruimte om te groeien en bloeien! Door uw gazon een maand lang met rust te laten, creëert u een bloeiende oase waar bijen, vlinders en andere bestuivers dol op zijn. Wilde bloemen krijgen de kans om te groeien en te bloeien, waardoor uw tuin verandert in een levendig en kleurrijk paradijs. Het meedoen aan dit initiatief biedt een heleboel voordelen, zowel voor u als voor de natuur:

  1. Door wilde bloemen de ruimte te geven om te groeien, trekt u een diversiteit aan insecten aan die essentieel zijn voor het ecosysteem van uw tuin.
  2. Geen gedoe meer met het maaien van uw gazon betekent minder tijd en geld besteden aan tuinonderhoud.
  3. Door uw grasmaaier een maand lang niet te gebruiken, vermindert u uw ecologische voetafdruk en draagt u bij aan een schonere en gezondere leefomgeving. In plaats van een eentonig gazon krijgt u een levendige en kleurrijke tuin vol met prachtige bloemen waar u de hele zomer van kunt genieten.

Alle reden om de grasmaaier een maandje te laten staan!

Doe mee aan 'maai mei niet'!

Het meedoen aan het initiatief is super eenvoudig! Laat uw grasmaaier gewoon een maand lang in de schuur staan en geniet van de natuurlijke schoonheid die uw tuin te bieden heeft. U zult versteld staan van hoe snel de wilde bloemen beginnen te groeien en hoeveel leven er in uw tuin komt. Dus waar wacht u nog op? Sluit u aan bij de beweging en maak een verschil voor de bijen, vlinders en andere bestuivers. Laat uw tuin groeien en bloeien en geniet van de prachtige natuur om u heen. Samen kunnen we een groenere en gezondere wereld creëren. Kom langs bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen om een nóg groter steentje bij te dragen aan een duurzamer en groener Nederland.

Openingstijden & contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Wageningen vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...