• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Alles over het gazon

Met een mooi gazon maakt u van uw tuin een mooi geheel. Maar wat voor gazon past het beste bij u? Wij bij Tuincentrum de Oude Tol helpen u graag bij het uitzoeken van het gazon dat het beste bij u past. Kom langs bij ons tuincentrum in Wageningen voor ons complete assortiment gras en producten om het gras te onderhouden. Onze medewerkers geven u graag alle informatie over het aanleggen van het gazon.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Graszoden kopen

Heeft u nog geen gazon in uw tuin, maar wilt u deze wel snel hebben? Dan zijn de graszoden uit ons assortiment de beste optie. U koopt deze graszoden gemakkelijk bij ons in het tuincentrum, waarna u de graszoden alleen nog hoeft aan te leggen. Het gespecialiseerde bedrijf waar wij onze graszoden kopen, doet al het groeiwerk. Het is wel van belang dat u de graszoden binnen 24 uur, maar het liefst binnen 12 uur, na aankoop legt. Als u dit niet doet, bestaat de kans dat de graszoden niet meer hechten aan de grond in uw tuin. De graszoden die wij verkopen bij Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen zijn van goede kwaliteit en ook geschikt als speelgazon. 

Gazon inzaaien

Een gazon kunt u natuurlijk ook inzaaien, maar dit kost meer tijd en moeite. Bent u op zoek naar een gazon waar u snel van kunt genieten? Bestel dan de graszoden. Gras inzaaien is een karwei wat veel tijd eist. Ook is het mogelijk dat het gazon geen mooi geheel wordt, omdat op sommige plekken de zaden niet uitkomen. Wel is het inzaaien van een gazon een werk wat u veel moois oplevert. Na het inzaaien van het gazon kunt u namelijk alle buren jaloers maken met dit mooie grasveld! Het gazon dient ten alle tijden, ook als u graszoden heeft gelegd, gemest te worden en in het voorjaar moet het onkruid verwijderd worden. 

gazon-oude-tol-wageningen

Accessoires voor uw gazon kopen

Nadat u een gazon heeft aangelegd, is het natuurlijk belangrijk dat u deze goed onderhoudt. Voor allerlei gazon gerelateerde producten kunt u ook terecht bij Tuincentrum de Oude Tol. Zoals eerder vermeld dient het gazon gemest te worden en moet het onkruid in het voorjaar verwijderd worden. Ook voor het zaaien van gras zijn er verschillende handige accessoires te koop. Wat heeft u nodig voor een mooi gazon? Wij verkopen onder andere de volgende producten:

  • Grasmaaier
  • Handmatige grasscharen
  • Grasscharen op accu
  • Grastrimmers
  • Verticuteermachines
  • Strooiwagens

Al deze accessoires dragen bij aan een mooi gazon. Een grasmaaier is natuurlijk één van de belangrijkste benodigdheden om uw gras mooi egaal te houden. Er bestaan verschillende soorten grasmaaiers, laat u dan ook goed informeren welke het beste past bij uw gazon. Als u gras gaat inzaaien, is het makkelijker om dit te doen met strooiwagen. Voor meer informatie over de gazon gerelateerde producten nodigen wij u graag uit in ons tuincentrum in Wageningen. Onze medewerkers geven u hier graag tips over het onderhouden van uw gazon.

Onderhoud gazon

Normaal gesproken moet het gras 1 à 2 maal per week gemaaid worden, wacht niet tot het gras eigenlijk te lang is want dan krijgt u een lelijk geel gazon. Daarnaast is het noodzakelijk het gazon tweemaal per seizoen te bemesten. Er zijn in het tuincentrum combinatieverpakkingen te koop die zowel het gazon bemesten en het onkruid verdelgen. Laat uw maaimachine ieder najaar nakijken, botte of slecht afgestelde messen beschadigen het gras. Er is ook verschil tussen de seizoenen. Als de winter voorbij is en u wilt weer voor het eerst gaan maaien, maai het dan niet te kort (ongeveer 4 cm). 

Meer informatie over uw gazon? Kom dan naar Tuincentrum de Oude Tol

Woont u in de omgeving van Rhenen, Bennekom, Renkum, Opheusden, Renkim of Kesteren? Kom dan naar Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen. een mooi gazon is dichterbij dan u denkt! Kom langs in ons tuincentrum in Wageningen voor ons complet assortiment voor de aanleg en het bijhouden van uw gazon. Wij geven u graag advies. Ons tuincentrum is zes dagen per week geopend en onze medewerkers helpen u graag om de juiste keuze te maken voor uw gazon.