• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Groene kamerplanten

De mooiste groene kamerplanten koopt u bij Tuincentrum De Oude Tol in Wageningen.

Onder deze categorie planten vallen kamerplanten die niet bloeien, maar hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen. De bonte soorten hebben meer licht nodig en is een standplaats op het Oosten prima.

De bewatering van "groene planten"

Deze planten hebben eenmalig in de twee weken plantenvoeding nodig wanneer ze in hun groeiperiode zijn, Verder hoeft u groene planten matig water te geven. Verder is het belangrijk dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat de groene planten geen water nodig hebben wanneer de grond nat is. Groene kamerplanten hebben speciale plantenvoeding: de bladspray. Deze bladspray zorgt ervoor dat bladeren een extra glans krijgen. Uiteraard is deze spray niet geschikt voor 'behaarde' bladeren, maar juist wel voor bijvoorbeeld ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

Standplaats "groene planten"

Net zoals mensen ziek kunnen worden, kunnen planten dat net zo goed. Een oorzaak hiervoor is vaak dat er teveel water wordt gegeven. Dus het is belangrijk om niet iedere plant dezelfde hoeveelheid water toe te dienen. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats te donker. Spint kan een oorzaak zijn van:

  • Bladuitval
  • Gele bladeren
  • Bruine bladpunten

In ons tuincentrum in Wageningen zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden. Maar ook in onze webshop kunt u allerlei bestrijdingsmiddelen kopen voor uw gewasbescherming.

Bezoek Tuincentrum De Oude Tol

Heeft u vragen over de beplanting in uw huis? Kom dan naar ons tuincentrum De Oude Tol in Wageningen, onze medewerkers helpen u graag verder!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten