• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Buitenplanten

Verse buitenplanten kopen in Wageningen, nabij Veenendaal en Renkum? Kom dan eens kijken bij ons in het tuincentrum in Wageningen! Bij ons vindt u een ruim aanbod verse en gezonde tuinplanten, kuipplanten, klimplanten en nog veel meer!

Mooie buitenplanten kopen in Wageningen

Is uw tuin in of nabij Wageningen toe aan nieuwe beplanting of komen de oude planten inmiddels uw neus uit? Kom dan eens langs bij ons in het tuincentrum en laat u verrassen door het ruime aanbod verse tuinplanten. Wekelijks worden tuinplanten vers aangeleverd zodat u altijd verzekerd bent van mooie seizoensplanten. Hieronder vindt u enkele planten die wij verkopen in de winter en in de zomer, dit is slechts een kleine greep uit ons totale assortiment.

Winterharde tuinplanten (winterbloeiers)

Er zijn minder tuinplanten die bloeien in de winter dan in de zomer, maar toch ruim voldoende om uw tuin mee te kunnen vullen! Wat dacht u van:

 • Bergenia's zoals de Bressingham White (Schoenlappersplant)
 • Euphorbia's zoals de Amygdaloides purpurea (Wolfsmelk);
 • Siergras zoals Festuca's glauca elijah blue en Festuca gautieri (Zwenkgras);
 • Skimmia's;
 • Mahonia's.

Kom voor meer winterharde tuinplanten eens langs bij ons in het tuincentrum in Wageningen

Buitenplanten die bloeien in de zomer (zomerbloeiers)

Zomerbloeiers zijn er in overvloed! Voor ons als tuinplantenleverancier in Wageningen zijn het voorjaar en de zomer de mooiste seizoenen, alles groeit en bloeit en daar doen wij veel klanten een groot plezier mee! Hieronder enkele tuinplanten die bloeien in de zomer:

 • Clematis;
 • Herfstanemoon;
 • Daglelie;
 • Geraniums;
 • Margriet;
 • Monnikskap;
 • Orchidee;
 • Sedum;Phlox.

Dit is maar een kleine greep uit ons assortiment tuinplanten die bloeien in de zomer.

Kuipplanten, éénjarige tuinplanten en moestuin planten kopen in Wageningen

Éénjarige tuinplanten kopen in Wageningen
Éénjarige planten bloeien één zomer lang. Leeuwenbek, hangpetunia en violen zijn éénjarige planten die verkrijgbaar zijn bij ons in het tuincentrum.

Kuipplanten kopen voor uw tuin in Wageningen
Kuipplanten zijn meestal afkomstig uit landen rond de Middellandse Zee, denk bijvoorbeeld aan de Oleander, Abutilon, Lantana of de Fuchsia. Ze staan graag op een warm plek op het terras of plant ze op een zonnige plek in de tuin. Houdt er rekening mee dat ze meestal niet winterhard zijn. Bij ons vindt u een ruim aanbod kuipplanten, maar natuurlijk ook mooie plantenpotten en bloemenbakken om ze in te zetten.

Kruidenplanten kopen nabij Veenendaal
De moestuin is helemaal in en dat vinden wij heel logisch! Zelf groenten, fruit en kruiden kweken is erg leuk en u weet precies wat u eet, ideaal! Een aantal kruiden kunnen onze winters overleven zoals bieslook en munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar opnieuw worden ingezaaid. Op onze kruidenafdeling staan ook kruiden kant-en-klaar in pot. 

Vaste planten kopen nabij Renkum
Vaste planten komen jaarlijks weer op. In het najaar sterven ze af en in het voorjaar komen ze weer opnieuw uit de grond. Populaire vaste planten zijn de primulablauwe ster, salvia, duizendblad en de stokroos. Wissel uw vaste planten jaarlijks af met nieuwe éénjarige planten voor een nieuwe uitstraling, ieder jaar weer!

Klimplanten en rozen kopen bij de Oude Tol in Wageningen

Klim- stam- en struikrozen kopen nabij Veenendaal
Bij ons in het tuincentrum vindt u ze allemaal, struikrozen, stamrozen en klimrozen. Rozen zijn dol op de zon en moeten in het voorjaar flink worden teruggesnoeid. Zet klimrozen altijd goed vast ze hechten zichzelf niet zoals anderen klimplanten dat wel doen.

Klimplanten kopen in Wageningen
Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. zoals de clematis en de hedera (klimop), bruidsluier, de geurende kamperfoelie en niet te vergeten de blauwe regen en de al eerder genoemde klimhortensia.

Kom voor meer informatie over tuinplanten en vragen langs bij De Oude Tol

Wilt u meer weten over onze buitenplanten of heeft u vragen over de beplanting van uw tuin? Kom dan langs bij ons in het tuincentrum in Wageningen of neem contact met ons op.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten