• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Dit is hét moment om aan te planten!

Dit is hét moment om aan te planten!

Het is weer die tijd van het jaar waarin de natuur zich langzaam terugtrekt in haar winterse rust. Bladeren vallen van de bomen en bloemen verwelken. Hoewel het misschien niet meteen voor de hand ligt, is dit juist het perfecte moment om uw tuin nieuw leven in te blazen. Bij tuincentrum de Oude Tol begrijpen we de waarde van deze periode en bieden we u de kans om uw tuin te transformeren met prachtige bomen, heesters, en bloembollen. Hoewel ze er misschien niet op hun best uitzien op dit moment, is de investering in uw tuin nu een garantie voor een spectaculaire en kleurrijke beloning in het voorjaar. In dit blogartikel leggen we uit waarom dit het juiste moment is om aan de slag te gaan en waarom u voor de mooiste tuinplanten bij ons aan het juiste adres bent...

De magie van de herfst

Terwijl de temperaturen beginnen te dalen en de dagen korter worden, ondergaat uw tuin een rustige transformatie. De herfst is een magische tijd waarin de natuur zich voorbereidt op de komende winter. De bladeren van de bomen nemen prachtige tinten aan, van diepe roodtinten tot warme goudkleuren. Terwijl de natuur zich voorbereidt op de koude maanden, biedt dit seizoen een perfecte gelegenheid om uw eigen stukje natuur te verbeteren.

In de spotlight: najaarsplanten

 

Bomen: structuur in uw tuin

Bomen vormen het ruggengraat van elke tuin. Ze geven structuur en bieden schaduw in de zomer, terwijl ze in de herfst en winter een visueel spektakel leveren met hun veranderende bladeren. Het planten van bomen in de herfst is een slimme zet, omdat de grond nog steeds warm is van de zomer, wat de wortelgroei bevordert voordat de winterkou intreedt. Bij tuincentrum De Oude Tol hebben we een uitgebreide selectie bomen die perfect zijn voor uw tuin. Denk aan sierbomen die in het voorjaar prachtige bloesems dragen, of aan majestueuze loofbomen die schaduw en beschutting bieden. Onze experts kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste boom voor uw tuin en u voorzien van advies over planten en verzorgen.

Heesters: kleur en textuur

Heesters zijn veelzijdige planten die kleur en textuur toevoegen aan uw tuin. Of u nu op zoek bent naar struiken met opvallende bloemen, mooie herfstkleuren of wintergroene variëteiten, herfst is het ideale moment om ze te planten. De grond is nog warm, waardoor ze voldoende tijd hebben om zich te vestigen en zich voor te bereiden op het voorjaar. We hebben struiken voor elke tuinstijl, van informele cottage gardens tot strakke moderne ontwerpen. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het kiezen van heesters die passen bij uw smaak en de specifieke omstandigheden in uw tuin.

Ook fijn: in de herfst is er minder concurrentie van onkruid en andere planten, wat de groei en ontwikkeling van uw nieuwe aanwinsten bevordert.

Bloembollen planten? U doet het in het najaar! | Tuincentrum de Oude Tol

Bloembollen: voorjaarsvreugde

Terwijl de natuur in de herfst in een staat van rust verkeert, kunnen bloembollen de belofte van nieuw leven en kleur in uw tuin brengen. Bloembollen planten in de herfst betekent dat u in het voorjaar wordt beloond met een zee van bloemen. Tulpen, narcissen, krokussen en andere bloembollen zorgen voor een vrolijke en kleurrijke start van het voorjaar. Bij de Oude Tol hebben we een uitgebreide selectie bloembollen in alle denkbare kleuren en variëteiten. Of u nu een klassieke boerderijtuin of een strakke moderne buitenruimte heeft, bloembollen zijn een geweldige aanvulling. Onze medewerkers staan klaar om u te adviseren over de beste combinaties voor een oogverblindende bloemenshow.

Bloembollen

 

Tuincentrum de Oude Tol: uw partner in tuinplezier

Bij tuincentrum de Oude Tol begrijpen we de passie voor tuinieren. We zijn trots op ons uitgebreide assortiment tuinplanten en bieden de hoogste kwaliteit om uw groene oase te creëren of te transformeren. Hoewel onze planten er in de herfst misschien niet op hun mooist uitzien, hebben ze het potentieel om uw tuin te veranderen in een bloeiend paradijs in het voorjaar. Naast bomen, heesters, tuinplanten en bloembollen, vindt u bij ons ook al het tuingereedschap, potgrond en meststoffen die u nodig heeft om uw tuin te onderhouden en te laten floreren. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te adviseren over de juiste aanpak voor uw specifieke tuinproject.

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...

Jouw tuin, balkon of terras is dé plek waar je de drukte van het dagelijks leven even achter je kunt laten en heel even kan ontspannen. Of je nu een groene vingers hebt of gewoon wilt genieten van een mooi uitzicht: met een paar simpele tips kun je jouw tuin, balkon of terras omtoveren tot een plek van rust én gezelligheid.

Lees meer...