• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Grond- en Meststoffen

Onder de categorie grond- en meststoffen vallen diverse soorten grondsoorten, zoals turf, potgrond en tuingrond. Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laten groeien en bloeien. In deze soorten grond zijn specifieke voedingswaarden toegevoegd.

Bestellen en bezorgen van meststoffen

Ook hebben we een groot assortiment meststoffen voor uw planten en gazon. We verkopen onder andere de producten van topmerken als ECOstyle of Pokon. Bepaalde producten kunt u ook via onze webshop bestellen. Onze medewerkers kunnen deze persoonlijk afleveren of u kunt de items gratis komen afhalen. Kom langs in ons tuincentrum in Wageningen voor ons complete assortiment grond- en meststoffen. Wij geven u graag advies! 

Contact

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Inhoud in liter

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 21 van 21 producten

Pokon en ECOstyle producten kopen | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Wat zijn de belangrijkste voedingsstoffen in de tuin?

Elke plant heeft specifieke mineralen en sporenelementen nodig om goed te groeien en te bloeien. Deze voedingsstoffen worden opgelost in water en via de wortels door de plant opgenomen. Daarom zijn water, licht en lucht zo essentieel voor uw groen. De belangrijkste voedingstoffen zijn:

  • N (stikstof) is nodig voor een optimale groei en groene kleur van jouw plant.
  • P (fosfor) bevordert naast de bloei, de vorming van gezonde wortels en de rijping van zaden.
  • K (kalium) draagt bij aan de opname en verdamping van water en is belangrijk voor de stevigheid van een plant.
  • Ca (calcium) bepaalt voor een groot deel de stevigheid van de celwand en regelt de wateropname.
  • Mg (magnesium) is belangrijk voor het bladgroen van je tuinplanten.

In het assortiment van de Oude Tol vindt u producten van topmerken waarin bovenstaande stoffen terugkomen. Allen zijn immers belangrijk voor een lang leven van uw groen. Bij vragen over de juiste meststof voor uw situatie kunt u altijd één van onze medewerkers aanspreken.

Meststoffen

Mest en andere voedingsstoffen kopen in Wageningen

Wij mensen verschillen niet zo gek veel van onze planten, bomen en heesters. Naast water en licht hebben onze groene vrienden immers ook andere voedingsstoffen nodig om optimaal te kunnen groeien, bloeien én om vruchten te geven. Dankzij het natuurlijke proces van afstervend groen dat verwerkt wordt door bijvoorbeeld insecten, sporen en schimmels komen deze voedingsstoffen vanzelf in de bodem. Deze natuurlijke cyclus kan soms worden verstoord of de grond kan onverhoopt uitgeput raken. Het is daarom belangrijk extra lief te zijn voor uw groen en ze te verwennen met nét dat beetje extra. De lekkerste potgrond en de juiste meststoffen kunnen het verschil maken tussen een klein, langzaamgroeiend plantje en een kleurrijke en volop bloeiende tuintopper.

Grondsoorten

Meststoffen kopen | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Goedkope organische meststoffen kopen in Wageningen

Organische mest wordt al sinds jaar en dag gebruikt om de bodem te verbeteren. Door organische mest te gebruiken, voegt u niet enkel voedingsstoffen toe, maar ook de structuur van je bodem wordt verbeterd. Hier spreken we ook wel over zogeheten bodemverbeteraars. Enkele bodemverbeteraars bevatten enorm veel voedingsstoffen en andere zijn er juist meer op gericht om de bodemstructuur te verbeteren ,maar bevatten over het algemeen gezien wat minder voedingsstoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan turfproducten. Laat u goed adviseren door één van onze werknemers in Wageningen. Zij weten alles over grond- en meststoffen.

Tuinaarde en potgrond kopen in Wageningen

Wilt u ook zo lang mogelijk genieten van de tuin? Plaats dan altijd uw tuinplanten in de juiste tuinaarde en/of potgrond. Een gezonde tuinplant begint namelijk bij een goede en gezonde grondbasis. Hierdoor zullen uw tuinplanten goed gaan groeien en zal uw moestuin volstaan met heerlijke groentes en fruit. Ook uw kamerplanten verdienen de juiste basis. We verkopen potgrond voor specifieke beplanting. 

Welke behoeftes hebben mijn planten?

Meststoffen worden veelal gebruikt om planten sneller te laten groeien, sterker te maken en minder gevoelig voor ziektes te laten zijn. De behoeftes van uw planten verschillen: hebben ze bijvoorbeeld liever een zure of kalkrijke grond? Moet de grond juist zanderig en droog zijn? Onze medewerkers in ons tuincentrum in Wageningen hebben voor iedere soort tuinplant een bijpassende grondsoort. 

Bloempotten

Groen, gezond en sterk groen

Uw gazon en planten zien er met behulp van onze meststoffen straks een stuk groener en gezonder uit. Zoals gezegd kunnen de juiste voedingsstoffen zorgen voor een sterkere plant die weinig gevoelig is voor ziektes en plagen. Mocht uw beplanting onverhoopt bezoek krijgen van nare insecten is er geen nood aan de man. Ziet u bijvoorbeeld dat de bladeren van tuinplanten steeds bruiner worden of juist worden verstikt voor veel onkruid? Of wilt u bladluis bestrijden bij uw kamerplanten? Tijd voor wat gewasbescherming. Ook om uw groen van deze narigheid af te helpen vindt u de juiste producten bij de Oude Tol.

Gewasbescherming

 

Hydrokorrels kopen | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Potgrond kopen | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Hydrokorrels kopen in Wageningen

Hydrokorrels zijn een echte musthave voor iedereen met een lichte plantenverslaving. Hydrokorrels zorgen namelijk voor een verbeterde afwatering van planten. Hydrokorrels kunnen worden gezien als kleine bolletjes van klei die u onderin de bloempot, onder de potgrond strooit. De goedkope, maar kwalitatieve korrels van tuincentrum de Oude Tol kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Verder zijn hydrokorrels sowieso een goedkopere manier om grote potten op te vullen, aangezien grote plantpotten niet helemaal gevuld hoeven te zijn met alleen potgrond. Scheelt weer sjouwwerk!

Tuinplanten

Bodembedekkers kopen in Wageningen

Een bodembedekker is simpelweg gezegd een laagblijvende plant die meestal breeduit groeit en op die manier een groot oppervlakte bedenkt. Ook kunnen dit cacaodoppen of een ander soort halfverhardering zijn. Door met zo'n bodembedekker aan de slag te gaan krijgt onkruid weinig tot geen kans meer. Zo creëert u een onderhoudsarme en aantrekkelijke groene tuin. Bovendien zijn bodembedekkers ook heel leuk als overgang van je terras of gazon naar een border. Een populaire bodembedekker is de Pachysandra voor in de schaduw. Deze bodembedekker vormt heel veel ondergrondse uitlopers die al binnen een jaar een wintergroen tapijt kunnen vormen.

Grond- en meststoffen kopen bij de Oude Tol in Wageningen

U leest het, u bent bij de Oude Tol aan het juiste adres voor de beste tuinaarde, potgrond, meststoffen en plantenvoeding. Wij verkopen de producten van Pokon en ECOstyle, twee merken die, net als wij, duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Bekijk de openingstijden en dan zien we u hopelijk snel bij tuincentrum de Oude Tol!

Kamerplanten