• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuingereedschap

Goed tuingereedschap is een absolute must-have voor het onderhouden van uw tuin! Of u nu bezig bent met het aanleggen van een border, het plaatsen van een stevige schutting of het onderhouden van uw gazon, wij hebben alles wat u nodig heeft in ons tuincentrum. Van hoogwaardige schoffels tot betrouwbare snoeischaren en krachtige grasmaaiers, wij bieden een ruime selectie gereedschap van diverse merken en in verschillende prijsklassen. Denk bijvoorbeeld aan Gardena of Talen Tools! Kom langs in ons tuincentrum in Wageningen en ontdek ons complete assortiment. Ons deskundige team staat klaar om u van advies te voorzien en ervoor te zorgen dat u het beste gereedschap voor uw tuin vindt!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Het belang van goed tuingereedschap

Goed tuingereedschap maakt tuinieren en tuinonderhoud niet alleen gemakkelijker, maar ook leuker! Met het juiste gereedschap kunt u efficiënter werken en genieten van het proces. Bovendien is het gebruik van goed gereedschap veiliger, omdat u minder kans heeft op blessures of ongelukken. Of u nu bezig bent met het snoeien van struiken, het maaien van het gazon of het planten van bloemen, het juiste gereedschap maakt het verschil tussen een stressvolle klus en een plezierige activiteit in de buitenlucht. Onze medewerkers matchen u graag aan het juiste stuk gereedschap!

Tuinplanten

Ontdek het Gardena assortiment van tuincentrum de Oude Tol in Wageningen!

Talen Tools en Gardena: kwaliteit en betrouwbaarheid

Bij tuinieren is het essentieel om te werken met hoogwaardig gereedschap van betrouwbare merken zoals Talen Tools en Gardena. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Of het nu gaat om snoeigereedschap, bewateringsproducten, tuingereedschapsets of tuinhandschoenen, met producten van Talen Tools en Gardena bent u verzekerd van uitstekende prestaties en langdurig gebruiksgemak. Haal vandaag nog uw gereedschap en bewateringsproducten van Talen Tools en Gardena in huis en maak uw tuinonderhoud een stuk eenvoudiger en plezieriger!

Openingstijden & contact

Ontdek de bewateringsproducten van Gardena, bijvoorbeeld een druppelaar!

Bewateren: wat zijn uw opties?

Tegenwoordig zijn er verschillende bewateringsproducten beschikbaar om uw groen van voldoende water te voorzien. Hier zijn enkele veelvoorkomende opties:

 1. Sproeiers zijn ideaal voor het besproeien van grote oppervlakken, zoals gazons. Ze verspreiden water gelijkmatig over een groot gebied en zijn vaak verstelbaar in bereik en sproeipatroon.
 2. Tuinslangen met sproeikoppen zijn een veelzijdige optie voor het bewateren van tuinen. Met verschillende sproeistanden, zoals een regenstand, een nevelstand en een krachtige straal, kunt u de waterafgifte aanpassen aan de behoeften van uw planten.
 3. Gieters zijn ideaal voor het bewateren van kleine tuintjes, balkons, maar uiteraard ook uw kamerplanten. Ze zijn er in verschillende formaten. Ook zijn ze er tegenwoordig in allerlei trendy en grappige vormen.
 4. Automatische irrigatiesystemen, zoals druppelaars, kunnen geprogrammeerd worden om op specifieke tijden water te geven. Deze systemen zijn efficiënt, besparen water en zorgen voor een gelijkmatige waterafgifte aan uw planten.

Met deze diverse bewateringsproducten kunt u uw tuin efficiënt en effectief van water voorzien.

Bewateren

Lang plezier van uw tuingereedschap

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw tuingereedschap, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw gereedschap in topconditie blijft:

 • Maak uw gereedschap schoon na gebruik: Verwijder vuil, modder en resten van planten van uw gereedschap met een borstel of water. Dit voorkomt ophoping van vuil en verlengt de levensduur van uw gereedschap.
 • Berg uw gereedschap op een droge en veilige plaats op: Bewaar uw gereedschap op een droge plaats om roestvorming te voorkomen. Hang het indien mogelijk op aan een gereedschapsrek of berg het op in een afsluitbare kist of schuur.
 • Smeer bewegende delen in met olie: Smeer regelmatig bewegende delen van uw gereedschap in met olie om ze soepel te houden en slijtage te verminderen.
 • Controleer regelmatig op roestvorming: Controleer uw gereedschap regelmatig op roestvorming en verwijder roest met schuurpapier of een roestoplosser. Dit helpt om uw gereedschap scherp en functioneel te houden.

Door uw gereedschap goed te onderhouden, kunt u er vele jaren van genieten en uw tuinwerkzaamheden efficiënter uitvoeren.

Graszoden

Ontdek de bewateringsproducten van Gardena, bijvoorbeeld een druppelaar!

Tuinieren met kinderen

Ons vrolijke Talen Tools kindergereedschap is niet alleen leuk, maar ook educatief en veilig! Speciaal ontworpen voor kleine tuiniers in de dop, biedt Talen Tools kindergereedschap een leuke en interactieve manier om kinderen kennis te laten maken met tuinieren en buitenactiviteiten. Met kleurrijke en vrolijke ontwerpen, zoals schattige schepjes, harken en emmertjes, worden kinderen aangemoedigd om deel te nemen aan tuinwerkzaamheden en te genieten van de natuur om hen heen. Bovendien stimuleert het gebruik van kindergereedschap de ontwikkeling van motorische vaardigheden, creativiteit en verantwoordelijkheidsgevoel bij kinderen. Ze leren waar voedsel vandaan komt, hoe planten groeien en hoe ze voor de natuur kunnen zorgen, terwijl ze plezier hebben in de buitenlucht.

Gereedschap van Talen Tools shopt u bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen!

Alles voor een perfect onderhouden tuin vindt u bij tuincentrum de Oude Tol

Bij tuincentrum de Oude Tol hebben we alles wat u nodig heeft voor een perfect onderhouden tuin. Van snoeigereedschap tot tuinhandschoenen, wij bieden een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige producten van gerenommeerde merken. Onze deskundige medewerkers staan altijd klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van het juiste gereedschap voor uw specifieke behoeften. Bezoek ons tuincentrum in Wageningen en laat u inspireren door ons assortiment. Met ons gereedschap en onze producten maakt u van uw tuin een waar paradijs waar u elke dag van kunt genieten!

Handgereedschap