• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

BBQ tips

BBQ tips

Bent u ook al weer volop aan het BBQen? Wij hebben de BBQ tips voor een gezellige en heerlijke barbecue voor u op een rij gezet!

BBQ aanmaken

  • Houtskool of briketten? Houtskool wordt heter, maar brand snel op. Briketten zijn perfect voor lang BBQen op lagere temperaturen en bij het roken.
  • Gebruik aanmaakblokjes, het liefst zonder wasbenzine of kerosine, omdat deze stoffen stinken en de geur en smaak van deze stoffen ook in het vlees gaat zitten.
  • Leg een laag briketten of houtskool in de barbecue en doe de aanmaakblokjes (2-3 voor een kleine BBQ) in het midden. Duw ze goed naar beneden.
  • Steek de blokjes aan en als ze goed branden kun je de houtskool of briketten op en rond de vlammen leggen, zodat je een torentje maakt.
  • Wacht 15 tot 20 minuten voor je begint met barbecueën.

Elektrische of gas barbecue

Bij een gasbarbecue opent u eerst de deksel, draait u de gasfles open (zorg dat deze goed is aangesloten!) en gebruik de regelknop en ontsteking om de barbecue aan te zetten en de temperatuur in te stellen.

Bij een elektrische barbecue hoeft u alleen de stekker in het stopcontact te steken en de temperatuurregelaar op de hoogste stand te zetten. Wacht 25 minuten tot de BBQ heet is en u kunt beginnen!

Barbecue schoonmaken

  • Smeer het rooster voor gebruik in met olie om aangekoekte etensresten zo veel mogelijk te voorkomen (doe dit ook regelmatig tijdens het barbecueën).
  • Schoonmaken gaat het makkelijkst als de barbecue nog warm is.
  • Wrijf met een doorgesneden citroen over het rooster, zo wordt het makkelijker het rooster schoon te krijgen.
  • Gebruik een warm/ heet sopje met afwasmiddel om het vet en etensresten te verwijderen.
  • De deksel kan ook vettig worden, dit is met een ontvettende schoonmaakspray goed te verwijderen.
  • Bij elektrische barbecues of gasbarbecues zitten vaak grillroosters en bakplaten die je na gebruik meteen schoon kunt branden. Zet de BBQ op de hoogste stand en doe de deksel dicht. Na tien minuten kun je de resten met een borstel wegvegen (gebruik geen staalborstel! Die kan de roosters beschadigen).
  • Sommige barbecues hebben onderdelen die in de vaatwasser kunnen!

 Heeft u nog vragen? Kom gerust eens langs in ons tuincentrum in Wageningen

Klaar voor de barbecue!

Met deze handige tips bent u helemaal klaar voor het barbecue seizoen! Voor alle benodigdheden kunt u in ons tuincentrum in Wageningen terecht! U kunt uw vragen aan onze medewerkers stellen, zij adviseren u graag.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Het is bijna Moederdag: tijd om je moeder in de bloemetjes te zetten! Letterlijk of figuurlijk. Ons tuincentrum puilt uit van mooie planten (voor buiten én binnen) en sfeervolle accessoires waarmee je haar zeker opfleurt.

Lees meer...

Bent u klaar om uw tuin te transformeren in een bruisend paradijs voor bijen en vlinders? Laat uw grasmaaier dan in mei lekker in de schuur staan. Bent u al bekend met het 'maai mei niet' initiatief? Het laten groeien van uw grassprieten biedt talloze voordelen voor zowel u als de natuur. Benieuwd naar hoe u kunt bijdragen aan een groenere wereld? Lees snel verder! Uiteraard bent u ook bij tuincentrum de Oude Tol welkom om meer te...

Lees meer...

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum in Wageningen zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...