• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Dieren in de winter

Er zijn tal van dieren in de tuin te vinden in de winter. Denk natuurlijk aan vogels, maar ook egels en eekhoorns kunnen in uw tuin scharrelen naar voedsel. Om onze tuinvrienden een beetje te helpen, hebben wij een groot aanbod winterartikelen voor tuindieren. Zo is er natuurlijk het vogelvoer, de voederhuisjes en de nestkastjes, maar ook een egelmand, eekhoornvoer en een eekhoornvoederhuisje vindt u bij ons. In onze webwinkel staat slechts een greep uit het assortiment.

Meer over vogels

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Een vogelvriendelijke tuin

Het is eigenlijk heel gemakkelijk om uw tuin jaarrond een fijne ontmoetingsplek voor vogels te maken. Een schaaltje zaadjes of een vetbolletje is een goed begin, maar zeker niet het enige wat u kunt doen:

  1. Er zijn speciale mixen beschikbaar die voor elk soort vogel én in elk seizoen gegeten kunnen worden. Zo eten musjes graag zaden, maar houden merels meer van rozijnen. De koolmees is weer dol op pinda's en vetbollen. Zo krijgen tuinvogels het hele jaar de juiste voedingsstoffen binnen.

  2. De grootste uitdaging voor de tuinvogel is het vinden van een fijne schuilplaats, met name in de winter. Even op adem komen na een lange vlucht doen tuinvogels het liefst op een beschut, hooggelegen plekje. Uiteraard is een boom wenselijk, maar de aanschaf van nestkastjes is al een stap in de goede richting!

  3. Hoe gevarieerder de tuin beplant is, hoe aantrekkelijker deze is voor tuinvogel. Zorg voor een breed scala aan verschillende planten. Hoge en lage beplanting gemengd met planten met én zonder bloemen, bladhoudende struiken en bladverliezende struiken. Zo is er elk seizoen voldoende schuilplek én voedsel.

Tip! Wanneer de kou zijn intrede doet, wilt u waarschijnlijk uw tuin een beetje winterklaar maken. Wees zeker niet té netjes. Insecten en spinnetjes overwinteren veelal onder afgestorven planten en blaadjes, en daar zijn hongerige vogels maar wat blij mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom, egel!

Een egel in de tuin is voor velen een droom. Er zijn echter genoeg mogelijkheden waarmee u uw tuin een stuk uitnodigender voor dit mooie beestje maakt. Dit betekent dat u uw tuin moet vullen met planten die egels kunnen eten, en met plekjes waar ze zich kunnen verstoppen. U moet ervoor zorgen dat egels een schuilplaats hebben voor roofdieren, vooral 's nachts, wanneer ze het meest kwetsbaar zijn. Dit kan zo eenvoudig zijn als het achterlaten van een stapel bladeren of uiteraard een egelmand neerzetten.

Wist u dat... Een egel in de tuin symbool staat voor geluk?

Blog: een najaarsproof tuin

Hallo eekhoorn!

Wist u dat eekhoorns geen winterslaap houden? Ze blijven net zo actief van boom naar boom springen en klauteren - mits ze voldoende energie hebben! Wanneer hun in de herfst aangelegde voedselvoorraden niet voldoende blijken, is het aan u om een handje te helpen. Ook kunt u zorgen voor een fijn winternest. Koop een kant-en-klare variant of voorzie de eekhoorn van een nest in een boom(holte) of spelonk.

Tip! Eekhoorns zijn dorstige diertjes, maar schoon water is in de winter nogal schaars. U kunt de eekhoorn helpen door een schaal met vers water te vullen. Ook vogels zijn hier dol op! Let er wel op dat katten er niet bij kunnen.

Alles voor tuindieren koopt u bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Verwen onze tuindieren in de koudste maanden van het jaar en zorg voor voldoende eten, water en schuilplekken. Zo'n vogelbuffet of een vrolijke egel is voor u natuurlijk ook enorm leuk! In ons assortiment vindt u alles wat u nodig heeft om onze tuinvrienden een onbezorgde winter(slaap) te bieden. Kom langs om ons aanbod te ontdekken. Onze dierspecialisten vertellen u graag meer over deze producten. Nu al een vraag? Bel 0317 - 41 08 35 of mail naar [email protected].

Openingstijden & contact