• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Vissen

De meest voorkomende vis is de goudvis. Zet de kom die ruim genoeg moet zijn op een rustige plek en niet in de zon. De stelregel is dat een kleine goudvis 5 ltr nodig heeft om zich prettig te voelen. Zorg voor grind en waterplanten en verschoon de kom éénmaal per 2 weken. Goudvissen zijn regelmatige eters en willen graag dagelijks eten. Strooi voer op de wateroppervlakte, het voer moet opgegeten zijn voordat het de bodem heeft bereikt. Naast vlokkenvoer zijn ze gek op gedroogde of diepgevroren watervlooien of muggenlarven of tubifex en eten ze ook bepaalde waterplanten zoals waterpest. In ons dieren assortiment hebben wij diverse aquariums met pomp en eventueel verwarming. Kom naar ons tuincentrum en laat u verder informeren. Kom langs in ons tuincentrum in Wageningen voor ons complete assortiment dierenbenodigdheden. Wij geven jou graag advies.Tot snel. 

 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Tropische vissen

Al eeuwenlang zijn veel tropische vissen geliefde huisdieren bij ons thuis. En dat is uiteraard niet voor niets, met hun prachtige kleuren en vormen hypnotiseren ze de mensen die naar hen kijken. Om tropische vissen goed tot hun recht te laten komen, is het enorm belangrijk dat hun natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk wordt ‘nagebootst’ in jouw eigen aquarium. Is dat gelukt? Top! Dan is het nu tijd om (tropische) vissen te kopen.

Oude Tol-tuincentrum-wageningen-vissen-online-dierenwinkel

Aquarium vissen

Zoek je informatie over vissen? Lees dan even verder. Aquarium vissen zijn er in allerlei soorten en maten: iedere soort vis heeft zo zijn eigen behoeften en wensen. Als je begint met een aquarium, is het erg raadzaam om te beginnen met aquarium vissen die relatief gemakkelijk te houden zijn. Dat wil zeggen: deze vissen hebben niet al te veel eisen om goed te overleven. Deze pagina geeft jou onze top 5 aquarium vissen die weinig eisen stellen maar wel actief en decoratief zijn.

  • Kegelvlekbarbeel

Kegelvlekrasbora’s zijn hele mooie aquarium vissen met een herkomst uit Zuidoost Azië. Deze vissen worden ongeveer 4 tot 5 cm groot en verblijven in het onderste- en midden gedeelte van je aquarium. Aquarium vissen zoals de Kegelvlekbarbeel zijn ook lekker actief. Deze vissen voelen zich her prettigst bij een watertemperatuur van 22 tot 25 graden. Zorg wel voor voldoende verlichting maar wel een dichtbegroeid aquarium. 

  • Gubby

Guppen zijn populaire aquarium vissen met een oorsprong uit het noorden van Zuid Amerika en de Centraal Amerikaanse Cariben. Dit type vis wordt ongeveer 4 tot 6 cm groot en zwemmen in het midden- en bovenste gedeelte van je aquarium. Ze gedijen goed bij een watertemperatuur van zo'n 19 tot 25 graden. Het is een schoolvis die graag groepen met andere vissen vormt. Zorg verder voor een gemiddeld begroeid aquarium. Leuk weetje, de gubby vermeerdert zich redelijk gemakkelijk.

  • Zebravis

De Zebravis komt oorsponkelijk uit Zuidoost Azië en worden tussen de 4 en 6 cm groot. Ze zwemmen in het midden en bovendeel van je aquarium en voelen zich prettig bij een watertemperatuur van 20-26 graden. Het is een schoolvis die van veel licht houdt en van een aquarium met rand beplanting. Verder is het een zeer actieve vis die op latere leeftijd wel onderling agressief kan worden. Ondanks dat kan de zebravis wel worden gehouden als een beginnersvis. 

  • Zwaarddrager

Zwaarddragers zijn vissen die voornamelijk voorkomen in Mexico en Guatemala. Deze vissen worden tussen de 6 en 10 cm groot en zwemmen in het midden- en bovendeel van je aquarium. Het zijn enorm actieve, leuke beginnersvissen. Ze voelen zich het prettigst bij een watertemperatuur van 22 tot 26 graden. Het is een schoolvis dus houd in ieder geval zo'n 12 zwaarddragers bij elkaar. Verder voelen de zwaarddragers zich het lekkerst in een redelijke begroeid aquarium. Let op: zorg voor een goede harmonie dat er altijd meer wijfjes zijn dan mannetjes.

  • Endles gup

De Endler gup vindt zijn oorsprong uit het noordoosten van Venezuela. De Endler gup wordt tussen de 2 en 5 cm groot en zwemt door het hele aquarium heen. Het zijn erg kleine visjes en daarom het mooiste als ze zich in een school voortbewegen. Een temperatuur van 22 tot 27 graden is hierbij ideaal. Zoals gesteld zijn ze een scholenvis waar bij er altijd meer vrouwtjes dan mannetjes zijn. Het beste is om minimaal een school van 15-20 stuks te hebben en zorg bovendien voor voldoende beschutting en schuilplaatsen voor de jongen.

Online dierenwinkel

Bekijk ook eens:

Zien we jou ook snel bij ons tuincentrum in Wageningen?