• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Vogels

Op onze dierenafdeling vind je een assortiment artikelen voor jouw vogel als huisdier, denk bijvoorbeeld aan een parkiet, maar ook aan de vogels buiten is gedacht. Voor vogelhuisjes, voederschalen, nestkastjes, spiegeltjes, vogelbadjes en allerlei aanverwante artikelen kun je terecht in ons tuincentrum. Kom langs in ons tuincentrum in Wageningen voor ons complete assortiment dierenbenodigdheden. Wij geven jou graag advies.

 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Vogelsoorten

De koolmees is één van de meest populaire broedvogels van Nederland. De koolmees komt hier in grote hoeveelheden voor, maar is ook in de rest van Europa te vinden. De koolmees is zo'n 14 centimeter groot en is te herkennen aan zijn gele buik. Over deze buik loopt een zwarte streep, die uitkomt bij zijn kop. Zijn kop is bijna volledig zwart, met uitzondering van zijn schattige, witte wangetjes. De bovenzijde van de koolmees is vaak wat groenig en de vleugels zijn blauwgrijs. Over de buik van de koolmees loopt ook een zwarte streep en hij heeft witte accenten op zijn wangen en vleugels. Daarnaast kan deze vogel goed zingen: hij heeft een eenvoudige, maar ook gevarieerde ritmische zang.

De pimpelmees is wat ze noemen: een echte bosvogel, maar heeft zich aangepast aan zijn omgeving. Zo komt de pimpelmees vaak heel dichtbij de mensen. Het aantal pimpelmezen neemt daarbij ook geleidelijk toe in Nederland. Ze komen het meest voor in het oosten van Nederland. De pimpelmees is een vrij kleine vogel, hij is zo'n 11 centimeter groot. Verder heeft hij een blauw petje en blauwe vleugels. De pimpelmees heeft daarnaast een gele borst en een smalle zwarte streep ter hoogte van het oog. Op de kin van de vogel zit ook een kleine zwarte plek. De kleuren van de mannetjes zijn bovendien feller dan die van de vrouwtjes en de jongen. 

De meest voorkomende vogels in Nederland zijn:

 • Spreeuw: ruim 500.000
 • Vink: 600.000 tot 700.000
 • Tjiftjaf: ruim 500.000
 • Koolmees: ruim 500.000
 • Winterkoning: ruim 500.000
 • Fitis: ongeveer 500.000.
 • Houtduif: minder dan 500.000
 • Wilde eend: minder dan 500.000

Vogelhuisje

Tegenwoordig hebben vogels het steeds moeilijker. Door het kappen van bomen en de bouw van nieuwe wijken, wordt het vinden van een geschikte broedplaats een hele opgave voor hen. Maar de verstedelijking kent niet alleen zijn naslag op de broedplaatsen: ook wordt geschikt voedsel voor onze gevleugelde vrienden steeds schaarser. Dit is natuurlijk enorm vervelend, want hierdoor neemt de vogelstand namelijk langzamerhand af. Maar niet getreurd, jij kan hier gelukkig iets aan doen! Niet alleen in bossage, maar ook injouw stad zitten duizenden vogels die vanaf eind april op zoek gaan naar een geschikte plaats om hun nestje te bouwen en eitjes uit te broeden. Door een vogelhuisje (dat ook wel bekend staat als een nestkast of broedkast) te kopen en in jouw tuin te plaatsen vrolijk je niet alleen de tuin enorm op, maar het is ook nog eens een uitstekende vervanger voor veel broedplaatsen van vogels. Een vogel huisje in jouw tuin zorgt er in veel gevallen dan ook voor dat je in het broedseizoen bezoek krijgt van gevederde vriendjes. Twee vliegen in één klap dus. Er zijn ook huisjes met twee ingangen. Het is natuurlijk niet gezegd dat je dan twee broedende vogels te gast hebt in het voorjaar, maar de kans dat één van de delen van het huisje bewoond wordt is wel een klein beetje groter. Vogels zijn erg kieskeurig. Ze nemen niet zomaar hun intrek in nestkastjes en deze moeten natuurlijk wel voldoen aan hun strenge eisen om te worden goedgekeurd

.online dierenwinkel - vogels voeren - vogelhuisje

Vogelvoer

Soortgericht vogelvoer is uiterst belangrijk voor een gezond en gelukkig vogelleven. Van nature zijn veel vogels een groot deel van de dag op zoek naar voedsel. Naast een rijke variatie aan zaden en granen zijn ook veel insecten, groenten en fruit natuurlijke voedingsbronnen waaruit de vogel zijn noodzakelijke voedingsstoffen haalt. Zo haalt een vogel hoogwaardige eiwitten en aminozuren uit insecten. Deze zijn vooral nodig voor de opbouw en onderhoud van weefsels zoals de spieren en veren van een vogel. Uit groenten en fruit haalt een vogel zijn dagelijkse behoeften aan vitaminen en mineralen.

Online dierenwinkel

Bekijk ook eens onze andere dieren producten:

Zien we jou ook snel bij tuincentrum De Oude Tol in Wageningen