• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Vogelhuisje

Met een vogelhuisje in je tuin zorg je er al snel voor dat er verschillende soorten vogels naar je tuin komen. Dit zorgt voor een gezellige tuin het hele jaar door! Met een vogelhuisje help je ook nog eens de vogels de winter door. Kom naar Tuincentrum de Oude Tol voor ons complete assortiment vogelhuisjes. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

 

Help de vogels in je tuin met een vogelhuisje

Vogelhuisjes zorgen niet alleen voor meer vogels in je tuin; je helpt ze er ook nog eens bij! Met een vogelhuisje in je tuin of op het balkon zorg je ervoor dat de vogels rustig kunnen zij gemakkelijk hun jongeren grootbrengen. De vogelhuisjes zijn beschut en hangen meestal op een hoogte waar katten niet bij kunnen. Zo zijn de nog kwetsbare jongen van de vogels veilig en kunnen zij rustig opgroeien. Help dus de vogels en jezelf met een mooi vogelhuisje in de tuin. Jij geniet namelijk gegarandeerd van de zingende vogels!

Vogelhuisje-tuincentrum-oude-tol

Een vogelhuisje ophangen in je tuin of op het balkon

Een vogelhuisje ophangen in je tuin of op het balkon lijkt misschien makkelijk, maar niets is wat het lijkt. Iedere vogelsoort heeft zo zijn eigen eisen als het gaat om het overnachten in een vogelhuisje. De meeste vogels komen het liefste in een vogelhuisje die hoog hangt. Sommige vogels komen alleen als het vogelhuisje in de buurt of op het dat geplaatst is, terwijl andere liever een beschut plekje hebben. 

Verschillende soorten nestkastjes

Er zijn veel verschillende soorten vogels in Nederland die gebruik kunnen maken van je nestkastje. Je weet maar nooit voor vogels er dit jaar in je tuin terecht komen. Om toch een beetje een idee te hebben is het handig als je goed oplet welke vogels er in jouw tuin of op het balkon landen voor een rustmoment. Zo kun je naar ons tuincentrum in Wageningen komen om advies te vragen aan onze medewerkers. Zij weten precies welk nestkastje er bij welke vogel past. Sommige vogels komen meer in bosachtige gebieden voor, terwijl andere meer in de stedelijke gebieden voorkomen. In stedelijke gebieden zullen meer Huismussen dan Koolmezen voorbij zien komen. Hier kun je dan ook je nestkastjes op afstellen. Roodborstjes hebben bijvoorbeeld het liefste een halfopen nestkastje. Onze medewerkers in Tuincentrum de Oude Tol helpen u graag verder met het kopen van het juiste nestkastje. Wij verkopen onder andere de volgende nestkastjes:

  • Nestkastje met twee ingangen
  • Halfopen nestkastje
  • Klassiek nestkastje

Vogelhuisje kopen

Vogels zijn erg kritisch als het gaat om vogelhuisjes. Door ervoor te zorgen dat je vogelhuisje op de juiste plek staat, is de kans dat er vogels intrekken al veel groter. Onze medewerkers adviseren u graag over de juiste plek en het juiste vogelhuisje. Vogelhuisjes kopen doe je bij Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen! Voor vragen kunt u hier altijd langskomen of contact met ons opnemen. Ons tuincentrum is gelegen in Wageningen nabij Rietkampen, Heteren, Zetten en Dodewaard. Hopelijk tot ziens bij Tuincentrum de Oude Tol! 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere dierenproducten voor honden, katten, knaagdieren en vissen.