• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Kruidenzaden

Kruidenzaden kopen | Tuincentrum de Oude Tol in WageningenWelkom in de kleurrijke wereld van kruidenzaden, waar tuincentrum de Oude Tol in Wageningen u uitnodigt om de wonderen van het zelf kweken te ontdekken. Stelt u zich eens voor: een tuin vol geurende basilicum, levendige munt en krachtige rozemarijn. Het plezier van zelf kruiden kweken gaat verder dan de oogst. Het begint bij het planten van die eerste zaadjes en groeit uit tot een continu feest van kleur, smaak en geur. Het is een creatieve reis waarbij u niet alleen de tuin, maar ook de keuken transformeert tot een smaakvolle ervaring.

Openingstijden & contact

 


Het genot van een makkelijke moestuin

De keuze voor zelfgekweekte kruiden gaat verder dan smaak alleen. Veel kruiden zijn rijk aan antioxidanten en hebben gezondheidsvoordelen die je niet mag missen. Of het nu gaat om het kalmerende effect van lavendel, de spijsverteringsondersteuning van munt of de immuunversterkende eigenschappen van gember, uw tuin wordt een apotheek van natuurlijke welzijn. Moestuinieren doet u in de frisse buitenlucht, waardoor u vitamine D kunt opnemen van het zonlicht. Deze vitamine speelt een essentiële rol bij het handhaven van een gezond immuunsysteem, het bevorderen van een positieve gemoedstoestand en het ondersteunen van sterke botten. Het contact met de natuur en het ritmische werk in de tuin kunnen stress verminderen én u bent lekker fysiek bezig!

Kweekbenodigdheden

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Koop uw favoriete kruidenzaden bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen!

Buzzy seeds

Bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen, nabij Ede, Rhenen en Bennekom, vindt u een mooi assortiment zaden van het gerenommeerde Buzzy. Wij hebben gekozen voor Buzzy zaden vanwege hun ongeëvenaarde kwaliteit en variëteit. Met Buzzy zaden brengt u niet alleen smaakvolle kruiden naar uw tuin, maar ook een overvloed aan keuzes. Ontdek zelf waarom wij fan zijn van Buzzy zaden...

Planten met zorg: tips voor succesvol kweken

Het planten van kruidenzaden vergt wat aandacht en zorg. Ontdek de kunst van de juiste diepte, afstand en bodemkwaliteit:

 1. Zorg voor goed doorlatende, vruchtbare grond met voldoende organisch materiaal
 2. Plant zaden op de juiste diepte volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 3. Houd voldoende ruimte tussen planten om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelvorming te voorkomen
 4. Zorg ervoor dat uw kruiden ten minste 6 uur direct zonlicht per dag ontvangen
 5. Houd de grond vochtig, maar niet nat
 6. Oogst regelmatig om de groei te bevorderen en ervoor te zorgen dat de plant compact blijft

Door deze tips te volgen, creëert u een ideale omgeving voor uw kruiden om te gedijen.

Ontdek onze zomerbloeiers

Kruiden kweken is voor jong en oud!

Kruiden kweken is niet leeftijdsgebonden; het is een avontuur voor jong en oud. Voor de kleintjes is het een magische reis van zaadje tot blad, waarbij ze leren over de natuurlijke levenscyclus en het belang van vers voedsel. Voor volwassenen is het een ontsnapping aan de dagelijkse hectiek, een moment om te vertragen en te genieten van de vreugde van groei.

Makkelijke kruiden voor groentjes

Voor beginnende kruidenkwekers zijn er enkele toegankelijke keuzes die garant staan voor succes. Denk aan frisse peterselie, veelzijdige bieslook en robuuste oregano. Deze kruiden gedijen goed, zijn vergevingsgezind voor beginnersfoutjes en zorgen voor een smakelijke beloning voor uw groene inspanningen. Ook deze kruiden zijn perfect voor groentjes:

 1. Munt
 2. Tijm
 3. Rozemarijn
 4. Basilicum
 5. Koriander
 6. Dille
 7. Salie

Ook voor kweekexperts hebben we heel wat mooie, meer uitdagendere kruidenzaden op voorraad. Kom langs en ontdek het zelf!

Ontdek ook onze voorjaarsbollen

Kruiden kopen? U doet het bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen!

Cruydt-Hoeck inheemse zaden

Wilt u een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in uw tuin? Wenst u meer wilde bijen en vlinders aan te trekken naar uw buitenruimte? Voeg moeiteloos twee vierkante meter biodiversiteit toe aan uw tuin met onze inheemse plantenzaden. Inheemse planten zijn perfect aangepast aan de Nederlandse omstandigheden en vormen een ideale match met de insecten in uw regio. Ontdek ons assortiment Cruydt-Hoeck zaden!

Bezoek tuincentrum de Oude Tol voor een lekker assortiment kruidenzaden

Wilt u de magie van kruiden zelf ervaren? Breng een bezoek aan tuincentrum de Oude Tol in Wageningen en verlies uzelf in ons uitgebreide assortiment kruidenzaden. Laat u inspireren door de kleuren en geuren van onze tuin en maak van elke dag een groen avontuur. Uw tuin, uw verhaal, en wij zijn hier om u te begeleiden op deze prachtige reis van groei en bloei! Naast een ruim assortiment aan groente-, kruiden- en bloemzaden vindt u bij ons ook de mooiste tuin- en kamerplanten. Heeft u vragen over het bestellen of de verzorgen van uw beplanting? Onze deskundige groenexperts staan voor u klaar! We kijken ernaar uit u binnenkort te verwelkomen in ons tuincentrum.

Kom langs!