• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Bestrating

Bij tuincentrum De Oude Tol staan we altijd voor u klaar om uw buitenruimte om te toveren tot een oase van schoonheid. Ook hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze focus op ecologisch verantwoorde oplossingen heeft geleid tot een prachtige selectie van onder andere split, grind en keien van Michel Oprey & Beisterveld. We laten u graag zien wat de voordelen van de bestratingsopties zijn en hoe onze halfverharding uw tuin naar een hoger sfeerniveau kunnen tillen. Kom langs om ons assortiment te ontdekken!

Openingstijden & contact

Verschil split en grind

Voordat we dieper ingaan op de voordelen van deze prachtige bestratingsopties, laten we eens kijken naar het verschil tussen split en grind. Beide materialen worden gevormd door natuurlijke erosieprocessen en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Het belangrijkste verschil zit in de vorm: split bestaat uit platte, hoekige stukken steen, terwijl grind afgeronde kiezels zijn. Deze vormen beïnvloeden niet alleen het uiterlijk, maar ook de functionaliteit van de materialen.

Waarom kiezen voor halfverharding?

Waarom zou u kiezen voor split, grind of keien in plaats van traditionele tegels? Allereerst bieden deze materialen een natuurlijke uitstraling die naadloos in uw buitenomgeving past. Ze zorgen voor een organische, rustgevende sfeer die perfect harmonieert met de natuur. Bovendien helpen ze regenwater gemakkelijker in de bodem te infiltreren, wat bijdraagt aan een betere afwatering en het voorkomen van wateroverlast. Bovendien gaan ze lang mee en vereisen ze weinig onderhoud, wat resulteert in een verminderde behoefte aan vervanging en herstel.

Tuinhout

Halfverharding | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Spit of grind kopen | Tuincentrum De Oude Tol

Huidige bestratingstrends

De wereld van bestrating evolueert voortdurend, en momenteel zien we enkele opwindende trends die perfect passen bij onze duurzaamheidsmissie. Een groeiende trend is het gebruik van natuurlijke materialen zoals onze split, grind en keien. Deze materialen voegen karakter toe aan uw buitenruimte en creëren een gezellige ambiance. Daarnaast is er een toenemende vraag naar creatieve legpatronen. Denk aan visgraatmotieven, cirkelvormige patronen en zelfs mozaïekontwerpen gemaakt van diverse steenkleuren. Deze patronen voegen een uniek en artistiek element toe aan uw terras of tuinpad.

Tip! Al eens gehoord van xeriscaping of regeneratieve landschapsarchitectuur? Deze benaderingen leggen de nadruk op waterbehoud, gebruik van inheemse planten en het minimaliseren van het onderhoud. Onze duurzame bestrating sluit perfect aan bij deze trends en helpt bij het creëren van een evenwichtige, natuurlijke buitenruimte.

Schermen

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Kei van een kei!

Wilt u een extra dosis charme en sfeer aan uw buitenruimte toevoegen? Kijk dan eens naar onze prachtige collectie keien. Keien zijn meer dan alleen decoratieve elementen; ze hebben het vermogen om de hele ambiance van uw tuin te transformeren. Kleinere keien vormen prachtige accenten tussen bloembedden en langs tuinpaden. Met keien kunt u speelse hoogteverschillen creëren, interessante texturen introduceren en een gevoel van ontdekking toevoegen aan uw buitenruimte. Denk aan een kronkelend pad van keien dat leidt naar een verborgen zithoek, omringd door weelderig groen. Of gebruik keien om een rustieke fontein of een vredige vijverrand te accentueren. De diversiteit aan kleuren, vormen en groottes van onze keien stelt u in staat om uw creativiteit de vrije loop te laten.

Blog: tips voor een klimaatbestendige tuin

Bestrating bestellen | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Halfverharding bestellen in Wageningen

In een wereld die steeds meer gericht is op duurzaamheid en natuurlijke schoonheid, bieden onze keien en halfverharding de perfecte gelegenheid om uw tuin te laten stralen op een manier die zowel esthetisch als ecologisch verantwoord is. Wij bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen nodigen u van harte uit om onze uitgebreide collectie split, grind en keien van Michel Oprey & Beisterveld te ontdekken. Samen kunnen we uw buitenruimte transformeren tot een duurzaam en adembenemend meesterwerk. Kom langs en laat u inspireren door de mogelijkheden. Uw droomtuin ligt binnen handbereik, en wij staan klaar om u te begeleiden op deze opwindende reis.

Neem contact met ons op