• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Kweekaccessoires

Kweekaccessoires voor de moestuin zijn een must-have voor elke tuinliefhebber. Of u nu een ervaren tuinder of een beginner bent, met de juiste kweekaccessoires maakt u het kweken van groenten, kruiden en bloemen eenvoudiger en efficiënter. Van kweeksets tot kweektrays, kweekpotjes en zaden, in ons tuincentrum in Wageningen hebben we een uitgebreid assortiment beschikbaar om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Kom langs bij tuincentrum de Oude Tol om ons uitgebreide assortiment moestuinartikelen te ontdekken. Van praktisch tot prachtig; we hebben alles in huis om uw moestuinavontuur te laten slagen.

Start een moestuintje

Accessoires voor de moestuin kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Hoe begin ik een moestuin?

 1. Zoek een plek met voldoende zonneschijn en goede drainage.
 2. Verwijder onkruid, bemest de grond en werk compost of andere organische stoffen in.
 3. Bepaal welke groenten en kruiden je wilt kweken en kijk of ze geschikt zijn voor jouw klimaat en de beschikbare ruimte.
 4. Bepaal hoeveel ruimte elke plant nodig heeft en hoe je ze het beste kunt indelen.
 5. Zaai of plant je gewassen volgens het plan en verzorg ze vervolgens door ze water te geven en te bemesten.
 6. Verzorg en onderhoud je moestuin door regelmatig te weken, onkruid te verwijderen en je planten te beschermen tegen ziekten en plagen.

Zaden

Moestuinartikelen kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Onmisbare kweekaccessoires voor de moestuin

 • Kweekset: Een kweekset is een compleet pakket dat wordt gebruikt voor het kweken van planten binnenshuis. Het bevat onder andere kweeklampen, trays, potjes en zaden.
 • Kweektrays: Kweektrays zijn plastic of kunststof trays die worden gebruikt om zaailingen of stekken te kweken. Ze zijn meestal transparant en hebben kleine compartimenten om elke plant apart te houden.  Kweektrays zijn ideaal voor het groeien van zaailingen en stekken, met kleine compartimenten om elke plant apart te houden. 
 • Kweekpotjes: Kweekpotjes zijn kleine potjes die worden gebruikt om zaailingen in te kweken voordat ze worden overgeplant in grotere containers. Kweekpotjes zijn opvouwbare potjes die geschikt zijn voor het kweken van zaailingen voordat je ze overplant. 
 • Kweeklabels: Handig om te onthouden welke zaden je waar hebt geplant. Steek een kweeklabel in de grond en geef aan wat voor plantje hier groeit. Wij hebben kweeklabels van kunststof of hout. Het gebruik van kweeklabels is vooral nuttig voor mensen die veel verschillende planten hebben in hun moestuin en die het overzicht willen bewaren.
 • Zaden: Zaden zijn de basis van elke plant. Ze bevatten de genetische informatie die nodig is om een ​​nieuwe plant te groeien. Bij het kweken van binnenplants kun je specifieke soorten zaden kopen die geschikt zijn voor het kweken binnenshuis.

Moestuinieren in de nazomer

Kies de juiste kweekaccessoires

Bij het kiezen van de juiste kweekaccessoires voor de moestuin, is het belangrijk om te overwegen hoeveel ruimte u beschikbaar heeft en hoeveel tijd en aandacht u aan de moestuin wilt besteden. Of u nu wilt genieten van vers geplukte groenten, kruiden of bloemen, met de juiste kweekaccessoires maakt u uw moestuin tot een groot succes. Dus waar wacht u nog op? Kijk nu rond in ons uitgebreide assortiment aan kweekaccessoires voor de moestuin en begin vandaag nog met het groeien van uw eigen, gezonde en verse producten. Met de producten van tuincentrum de Oude Tol teelt u succesvol uw eigen groenten, fruit en kruiden. Met name voor de thuiskoks en de fervent bbq-ers onder ons is dat een toptoevoeging aan de tuin!

Voorkom moestuinmissers

   

Moestuinartikelen kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Kweekaccessoires kopen bij de Oude Tol in Wageningen

Wilt u meer weten over welke kweekaccessoires we allemaal in ons assortiment hebben? Wij nodigen u graag uit om langs te komen in ons gezellige tuincentrum in Wageningen. Onze medewerkers geven u graag tips bij het kiezen van de juiste kweektrays, potjes en zaden om zelf groenten en fruit te kweken. Veel succes met het kweken van uw eigen planten! Bekijk onze openingstijden op de contactpagina en plan uw route naar ons tuincentrum.

Contact & openingstijden

Toon filters Verberg filters

Filter producten