• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Zomerbollen

Zomerbollen kopen | Tuincentrum de Oude TolZomerbollen, zoals dahlia's en gladiolen, zijn de geheime ingrediënten voor een bloeiende en vrolijke zomertuin. Ontdek de magie van het planten van deze prachtige bollen in uw eigen groene oase. Van levendige kleuren tot betoverende vormen, deze bollen brengen de warme seizoensvibes naar uw buitenruimte. Kom langs bij hét tuincentrum van Wageningen en omstreken en bereid u voor op een zomer vol bloemenpracht. Laat uw tuin stralen met de stralende pracht van zomerbollen!

Openingstijden & contact

 


Wanneer plant u zomerbollen?

Zomerbollen worden doorgaans in het voorjaar geplant, meestal tussen maart en mei. Dit geeft de bollen voldoende tijd om te wortelen en zich voor te bereiden op de zomerbloei. Het exacte tijdstip kan variëren afhankelijk van het weer en de specifieke soort zomerbol die u plant. Zorg ervoor dat de grond goed is opgewarmd en niet te nat is om te voorkomen dat de bollen gaan rotten. Volg ook de aanbevelingen op de verpakking van de bollen voor specifieke instructies over het planten en verzorgen ervan.

Voorjaarsbollen

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Hoe diep plant u de zomerbollen?

Hoe diep u de bollen plant, lijkt misschien een exacte wetenschap, maar gelukkig zijn bloembollen niet al te kieskeurig. Ze verlangen naar het licht en weten altijd hun weg naar boven te vinden. Toch kunnen we een beetje sturing geven, zodat u sneller kunt genieten van de pracht die komen gaat. Hier zijn enkele handige tips voor de plantdiepte van zomerbollen:

 • Grote bollen, met een diameter van 5 cm of meer, vinden hun thuis op zo'n 15 cm diepte.
 • Kleinere bollen, meestal rond de 2,5 cm, voelen zich comfortabel op een diepte tussen 7 en 10 cm.
 • Houd een ruimte van 7 tot 20 cm tussen de grote bollen en plaats de kleinere bollen op een afstand van 3 tot 7 cm van elkaar.

Met deze richtlijnen legt u de basis voor een prachtige bloemenweelde in uw tuin waar u de hele zomer van geniet.

Ontdek onze andere zomerbloeiers

Hoe zomerbollen planten?

Het planten van zomerbollen is een eenvoudige en vreugdevolle manier om uw tuin te transformeren in een kleurrijk bloemenparadijs. Volg deze stappen voor een succesverhaal:

 1. Selecteer een zonnige plek met goed doorlatende grond voor optimale groei.
 2. Plant de bollen op de juiste diepte, meestal twee tot drie keer hun diameter. Raadpleeg de specifieke instructies voor elke soort.
 3. Plant de bollen in het voorjaar, tussen maart en mei, wanneer de grond is opgewarmd.
 4. Houd voldoende ruimte tussen de bollen om de luchtcirculatie te bevorderen.
 5. Geef de bollen direct na het planten voldoende water. Houd de grond vochtig tijdens het groeiseizoen.
 6. Houd de bloeitijd in de gaten: het is leuk om verschillende bloeiperiodes af te wisselen voor een zomer vol kleur.

Zo geniet u binnenkort van een weelderige zomertuin!

Welk tuingereedschap gebruik ik?

Om het uzelf zo makkelijk mogelijk te maken, kunt u allerhande tuingereedschap gebruiken tijdens het planten van de bloembollen. Zo is een schepje altijd handig om in huis te hebben, maar er zijn ook genoeg tuingereedschappen speciaal gemaakt voor het planten van de bollen. Denk maar eens aan een bollenplanter. U kunt hiermee gemakkelijk een gat in de grond maken, maar u kunt ook precies aflezen hoe diep u de bol plaatst. De speciale handgreep zorgt ervoor dat de aarde daarna gemakkelijk weer loslaat.

Tuingereedschap

Kom naar tuincentrum de Oude Tol voor de mooiste zomerbollen!

Top 5 zomerbloeiers

Creëer een betoverende zomertuin met deze top 5 prachtige zomerbollen:

 1. Dahlia's: Van weelderige pomponbloemen tot indrukwekkende enkele bloemen, dahlia's stralen met een breed scala aan kleuren en vormen.
 2. Gladiolen: Met hun opvallende, zwaardachtige bladeren en indrukwekkende bloemaren brengen gladiolen verticale elegantie naar uw tuin. Deze zomerbloeiers zijn beschikbaar in diverse tinten.
 3. Lelies: Laat uw tuin opfleuren met de majestueuze schoonheid van lelies. Met hun verfijnde vorm en betoverende geur zijn lelies perfect voor een vleugje elegantie in uw zomertuin.
 4. Canna: Voeg tropische flair toe aan uw tuin met canna's. Hun opvallende bloemen en weelderige bladeren creëren een exotische sfeer.
 5. Anemonen: Anemonen voegen een delicaat tintje toe aan uw tuin met hun charmante bloemen in diverse kleuren. Ze gedijen goed in de zon tot halfschaduw.

Voeg deze topselectie van zomerbollen toe aan uw tuin en beleef een seizoen vol bloemenpracht.

Buitenpotterie

Bezoek tuincentrum de Oude Tol voor de mooiste zomerbollen

 

Woonachtig in de omgeving van Wageningen, Rhenen, Bennekom, Renkum of Veenendaal? Bezoek dan ons tuincentrum en bereid uw tuin voor op een prachtige zomer. Met een selectie zomerbloeiende bollen bent u verzekerd van een vrolijk seizoen. Aarzel niet te lang met planten! Naast een ruim assortiment aan bloembollen vindt u bij ons ook de mooiste tuin- en kamerplanten. Heeft u vragen over het bestellen of de verzorgen van uw beplanting? Onze deskundige groenexperts staan voor u klaar! We kijken ernaar uit u binnenkort te verwelkomen bij tuincentrum de Oude Tol.

Kom langs!