• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00
Toon filters Verberg filters

Filter producten

Bewatering

Om uw tuinplanten een lang en gelukkig leven te kunnen bieden, moet u ze uiteraard met regelmaat water geven. Bewateringsproducten zijn daarom een essentiële toevoeging aan uw tuingereedschap. Er zijn tegenwoordig talloze manieren waarop u uw beplanting van een slokje water kunt voorzien - de één nog makkelijker dan de andere. Een gieter, een tuinslang, een sproeier of druppelsysteem? U vindt het allemaal in ons tuincentrum in Wageningen, nabij Ede, Bennekom, Rhenen en Veenendaal. Bezoek de Oude Tol om alles te ontdekken op het gebied van gereedschap en bewatering.

Kom langs

 

Sproeisysteem of tuinslang van Gardena kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Tuingereedschap: water geven en besproeien

Het spreekt voor zich dat het besproeien van uw planten erg belangrijk is om de tuin mooi en groen te houden. Planten bestaan ​​voor ongeveer 80 á 95% uit water en hebben om meerdere redenen water nodig, waaronder voor fotosynthese, voor koeling en om mineralen en voedingsstoffen van de bodem naar de plant te transporteren. Water geven kan op diverse manieren, denk maar eens aan een:

 • Gieter
 • Tuinslang 
 • Tuinsproeier
 • Druppelslang

De keuze voor welk soort systeem hangt onder andere af van uw tuin, maar ook van de tijd die u in het verzorgen van uw planten wilt stoppen. We gaan graag in op de hierboven genoemde manieren.

Tuingereedschap

De voordelen van een gieter

Wist u dat gieters al sinds mensenheugenis bestaan? Dit eenvoudige stuk tuingereedschap heeft de tand des tijds om vele redenen doorstaan. Gieters kunnen gemaakt zijn van metaal of plastic en gaan om die reden heel lang mee. U kunt de gieter zowel binnen als buiten gebruiken, zeker wanneer uw tuin niet bijzonder veel groen bevat. Enkele voordelen van een gieter?

 • Door gebruik te maken van een gieter bespaart u veel water en dus geld. U geeft namelijk heel gericht water.
 • Door een gieter te gebruiken, zorgt u ervoor dat u planten niet te veel water geeft, wat kan leiden tot problemen als wortelrot.
 • Door met de hand water te geven, kunt u ook de tijd nemen om ziekteverschijnselen bij planten op te merken en deze zo snel mogelijk op te lossen. Zaken als spint, meeldauw, bladluizen zijn eenvoudig te bestrijden als ze op tijd worden gesignaleerd.
 • Het gebruik van een gieter is veel goedkoper dan het laten plaatsen van een sproeisysteem.

Ergonomisch tuinieren

Gieter kopen | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Gardena tuinslang

Is uw tuin aan de redelijk grote kant? Een tuinslang biedt dan uitkomst, zeker wanneer de zomer is begonnen en water geven dagelijkse kost is. Ook wanneer de kinderen bijvoorbeeld lekker in een zwembadje willen plonsen is het hebben van een tuinslag ideaal. Met een flexibele tuinslang van bijvoorbeeld Gardena komt u eenvoudig bij lastig te bereiken plekken. We hebben ze in verschillende lengtes. Houd bij de aankoop van een tuinslang ook altijd deze 3 zaken in het achterhoofd:

1. Het type materiaal waarvan de waterslang is gemaakt. De meeste tuinslangen worden gemaakt van rubber, vinyl of polyurethaan. De beste kwaliteit tuinslangen zijn gemaakt van deze laatste. 

2. De dikte van de waterslang. De dikte van een waterslang wordt bepaald door het aantal lagen dat bij de fabricage wordt gebruikt. Meerlaagse slangen zijn het sterkst en beter bestand tegen buigen en barsten, terwijl dunnere slangen gemakkelijk knikken.

3. De juiste koppelingen en fittingen. In ons tuincentrum in Wageningen vindt u allerlei koppelstukken die kunnen worden gebruikt tussen kraan en slang of tussen slang en besproeiingsapparaat. GARDENA is één van de merken die we voeren. Bij het ontwerp van de koppelingen van het Original GARDENA System staan snelheid, betrouwbaarheid en waterdichtheid voorop. Laat u informeren in de winkel.

Tuinplanten

Tuinbewateringsproducten kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Het gemak van een tuinsproeier

Water geven kan een grote, tijdrovende en vermoeiende klus zijn. Investeren in een tuinsproeisysteem is een efficiëntere manier om de tuin te onderhouden zonder dat u daar veel tijd en moeite in hoeft te steken. Vakanties en zakenreizen kunnen ervoor zorgen dat u voor langere tijd van huis bent. Geavanceerde sproeisystemen werken op de automatische piloot en zorgen ervoor dat uw tuin het water krijgt dat het nodig heeft tijdens uw afwezigheid. De buurvrouw hoeft u dus niet om hulp te vragen. 

Strategisch water geven

Door strategisch sprinklers in uw tuin te installeren, krijgen uw planten en gazon precies de juiste hoeveelheid water. Te veel water in de grond kan de groei belemmeren, bladeren geel maken en ze kwetsbaarder maken voor ziekten, zoals wortelrot. Sprinklers leveren gereguleerde hoeveelheden water via druppeltjes in plaats van een constante stroom, waardoor planten worden beschermd tegen verlies van voedingsstoffen en bodemverdichting.

Micro drip systeem kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Ga voor gemak: druppelsysteem of druppelslang

Met een flexibele druppelslang legt u snel en eenvoudig een druppelsysteem aan. De geperforeerde buis zorgt ervoor dat water rechtstreeks naar de wortelzone van een plant wordt afgegeven. Dit is een automatisch proces waarbij er ook rekening wordt gehouden met de hoeveelheid water die nodig is. Een druppelslang zorgt ervoor dat er bijna geen water verloren gaat door bijvoorbeeld verdamping - al het water gaat naar uw planten. Voor de drukke tuinfanaten onder ons is het belangrijkste voordeel van het gebruik van een druppelirrigatiesysteem de besparing van tijd. U plaatst uw druppelslang één keer en u hoeft er verder niet meer naar om te kijken. Met een app en timer kunt u het systeem inschakelen. Handig!

Bezoek tuincentrum de Oude Tol om bewateringsproducten te kopen

Planten bewateren met een gieter, een automatische sproeier, een GARDENA tuinslang of een ingenieus druppelsysteem? Er zijn genoeg manieren om uw tuin van genoeg water te voorzien. Ander tuingereedschap zoals handgereedschap, elektrisch tuingereedschap en kleding vindt u ook bij ons. Hulp of advies nodig? Onze groenexperts helpen u graag! Zien we u snel bij tuincentrum de Oude Tol?

Grond- en meststoffen