• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Alles voor uw vijver

Vijverproducten kopen | Tuincentrum de Oude TolBent u de trotse eigenaar van een vijver of denkt u aan de aanleg van zo'n fijn watertje? Goed idee! Met een vijver brengt u niet alleen leven in de brouwerij, maar geeft u uw tuindieren ook een warm welkom. Vijverartikelen kopen nabij Veenendaal, Renkum en Bennekom doet u natuurlijk bij tuincentrum De Oude Tol in Wageningen! In ons tuincentrum vindt u een ruim aanbod vijverartikelen van onder andere het kwaliteitsmerk Velda. In het tuincentrum lopen echte vijverliefhebbers rond die u graag voorzien van een goed advies over de verzorging van de vissen, de kwaliteit van het vijverwater, de vijverbeplanting en nog veel meer!

Vijver aanleggen en andere vijverproducten

In ons assortiment kunt u onder andere de volgende vijverbenodigdheden verwachten:

Kom langs bij de Oude Tol en ontdek het zelf!

Vijveronderhoud

U wilt uiteraard optimaal van uw vijver genieten. Het is daarom belangrijk dat deze goed wordt onderhouden. Check bijvoorbeeld regelmatig het waterniveau en de pH- en gH-waardes die het water heeft. Zijn de waardes niet goed, dan heeft dit veelal te maken met een grote hoeveelheid alg die de levenskwaliteit voor vissen en planten doet afnemen. Ook een vijverpomp, luchtpomp en vijverfilter zijn onmisbaar wanneer we het hebben over het onderhouden van de vijver. Zo moeten de planten en vissen natuurlijk genoeg zuurstof krijgen. Een luchtpomp helpt daarbij. Om ongewenste gasten als katten en reigers buiten de deur te houden, hebben wij uiteraard ook een aantal producten die u daarbij helpen. Kom lang bij tuincentrum en vraag onze experts om advies.

Vijveraanleg en -onderhoud

Waarom een vijver?

Een watertje in de tuin is niet alleen heel mooi, ontspannend en sfeervol, het is daarnaast ook een nuttige toevoeging aan de tuin. Een vijver trekt immers veel leven aan. Denk maar eens aan alle tuindieren die in en rondom de vijver leven. In een wereld waar er we (onbewust) onze insecten, vogels en vlinders door alle tegels en hout uit onze tuin weren, is het belangrijk om na te denken over een manier waarop we ze weer welkom kunnen laten voelen. We hebben ze immers nodig voor een gezonde biodiversiteit! Sommige tuindieren ruimen tuinafval op en houden ongewenste insecten, zoals slakken en rupsen, uit de buurt. Ook dient hun poep als meststof. Alle reden dus om na te denken over een vijver! 

Vijverproducten kopen | Tuincentrum De Oude Tol

Vijverpomp kopen

Uiteraard is het kopen van een vijverpomp belangrijk omdat elke vijver een circulatie nodig heeft om het leven op een goed niveau te houden. De natuurlijke processen van een vijver werken namelijk het beste wanneer er genoeg beluchting en circulatie is. Denk maar eens aan de groei van planten, gezonde vissen en goede waterwaarden. Om de juiste hoeveelheid circulatie van uw vijverpomp te bepalen, is het belangrijk om goed te kijken naar de capaciteit.

Vijverpompen en vijverfilters

Toon filters Verberg filters

Filter producten