• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Waterornamenten

Bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen willen we u graag inspireren en helpen bij het verfraaien en vergroenen van uw tuin. Een van de mooiste manieren om uw tuin tot leven te brengen, is door het toevoegen van een waterornament. Waterornamenten zijn niet slechts esthetische blikvangers en rustgevende tuinobjecten, maar dragen ook bij aan een gezonde buitenruimte en een beter milieu. Hoe dat zit? We gaan het u vertellen! Kom langs bij tuincentrum de Oude Tol om ons volledige assortiment waterpartijen en terrasfonteinen te bekijken. Onze medewerkers matchen u graag aan het juiste product! Zien we u snel?

Vijver

Waterornament kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Waarom een waterornament in de tuin?

Een waterornament in de tuin is een bron van rust. Het kalmerende geluid van kabbelend water kan helpen om stress te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen. Of u nu geniet van een kopje koffie op uw terras of ontspant met een goed boek, het geluid van water op de achtergrond geeft elke tuineigenaar een sereen gevoel. Daarnaast is een waterornament gewoonweg een prachtig visueel middelpunt van uw tuin. Het trekt de aandacht en kan een gevoel van luxe toevoegen aan uw buitenruimte. Met de juiste verlichting kan een waterornament ook 's avonds een betoverende sfeer creëren.

Leven in de tuin

Waterornamenten zijn niet alleen goed voor u als tuineigenaar, maar ook voor het milieu. Ze dragen bij aan de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken. Vogels gebruiken het water om te drinken en te baden, wat bijdraagt aan hun welzijn. Insecten zoals bijen en vlinders worden ook aangetrokken door het water, wat de bestuiving van bloemen en planten in uw tuin bevordert.

Waterplanten

Kom langs voor ons complete aanbod (terras)fonteinen!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Verschillende soorten fonteinen

Voor degenen die al een vijver in de tuin hebben, zijn er tal van waterornamenten die speciaal zijn ontworpen om een plekje in of bij de vijver te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan spuitfiguren, watervallen en bubbelstenen. Deze ornamenten voegen een dynamisch element toe aan uw vijver en kunnen helpen om het water in beweging te houden, wat bijdraagt aan een gezonde vijveromgeving. Heeft u geen vijver, maar wilt u toch genieten van de voordelen van een waterornament? Overweeg dan een vrijstaande fontein. Deze fonteinen zijn volledig zelfvoorzienend en kunnen overal in uw tuin of op uw terras worden geplaatst. Er is geen gedoe met aansluitingen naar kranen, wat betekent dat u maximale flexibiliteit heeft in het kiezen van de perfecte plek voor uw fontein.

Vijveraanleg- en onderhoud

Gemakkelijk onderhoud

Een van de grootste voordelen van moderne waterornamenten is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Veel vrijstaande fonteinen hebben een ingebouwd waterreservoir en een circulatiesysteem, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over constante wateraanvoer. Het enige wat u hoeft te doen, is af en toe het water bijvullen en het ornament schoonmaken om algen en vuil te verwijderen. Voor vijverornamenten geldt hetzelfde: een regelmatige schoonmaakbeurt en controle van de waterkwaliteit zijn meestal voldoende om ervoor te zorgen dat uw ornament goed blijft functioneren. Bovendien helpen veel waterornamenten bij het beluchten van het water, wat bijdraagt aan een gezonde vijveromgeving.

Tip! Heeft u wel eens gehoord van solar fonteinen? Deze werken op zonne-energie, wat betekent dat ze geen elektriciteit nodig hebben om te functioneren. Dit maakt ze niet alleen duurzaam, maar ook zeer flexibel in gebruik, aangezien u geen rekening hoeft te houden met stopcontacten of stroomkabels.

Vissen

Terrasfontein | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Waterornamenten en fonteinen | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Terrasfontein in elke stijl

Of uw tuin nu groot of klein is, er is altijd een waterornament dat perfect past bij uw stijl en ruimte. Van traditionele stenen ornamenten tot moderne metalen ontwerpen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Hier zijn enkele populaire stijlen:

  1. Klassieke waterornamenten zijn vaak gemaakt van materialen zoals steen of keramiek en hebben sierlijke details. Deze ornamenten stralen elegantie en tijdloosheid uit en passen perfect in een traditionele tuin.
  2. Voor een moderne tuin zijn er tal van waterornamenten met strakke lijnen en minimalistisch design. Deze ornamenten voegen een eigentijds tintje toe aan uw tuin en zijn ideaal voor een strakke, moderne buitenruimte.
  3. Als u de voorkeur geeft aan een meer natuurlijke uitstraling, overweeg dan waterornamenten met organische vormen en materialen. Deze ornamenten creëren een harmonieuze en rustgevende sfeer in uw tuin.

Bewatering

   

Waterornament kopen bij de Oude Tol in Wageningen

Bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen geloven wij dat een waterornament een waardevolle toevoeging is aan elke tuin. Of u nu kiest voor een sierlijke fontein of een rustgevende waterval, er is altijd een optie die past bij uw stijl en wensen. Waterornamenten brengen niet alleen schoonheid en rust naar uw tuin, maar dragen ook bij aan een gezonde en levendige buitenruimte. Wij nodigen u van harte uit om ons tuincentrum te bezoeken en onze uitgebreide collectie waterornamenten te ontdekken. Ons team van experts staat klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van het perfecte ornament voor uw tuin. Laat uw tuin tot leven komen met een prachtig waterornament van tuincentrum de Oude Tol!

Contact & openingstijden