• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Toon filters Verberg filters

Filter producten

Handgereedschap

Gereedschap kopen | Tuincentrum de Oude TolOm een tuin goed te onderhouden is goed handgereedschap natuurlijk onontbeerlijk, maar het hoeft niet altijd duur te zijn. Met een spade, een hark, een plantenschepje en een schoffel komt u al een heel eind. In ons tuincentrum in Wageningen vindt u niet alleen het klassieke gereedschap, maar wij kunnen u ook voorzien van specifieker handgereedschap. Wat dacht u van een kantensteker om de randjes langs het gazon mooi recht af te steken, een verticuteerhark om mos uit het gazon te harken, een gras- en bladhark of een goede snoeischaar voor rechts- én linkshandigen? Voor het zwaardere werk komt de takkenschaar van pas. Kortom, keuze genoeg om de tuin tip top in orde te hebben en te houden. Bezoek ons tuincentrum om alles te ontdekken op het gebied van gereedschap.

Kom langs

 

Handgereedschap van Gardena kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Soorten handgereedschap

Bent u op zoek naar een tuingereedschap set of los handgereedschap, zoals een bijl, hamer of heggenschaar? Wij hebben het allemaal voor u in huis. Handgereedschap is te koop in veel verschillende soorten en maten. U kunt zo voor elke tuinklus het juiste gereedschap in huis halen. Gebruiksgemak en ergonomie zijn uiteraard ook belangrijk. Zo kunt u gemakkelijk uw planten en bloemen in de grond planten met onze lekker-in-de-hand-liggende schepjes. Ook hebben wij geregeld handharkjes en bezems voor u in de aanbieding. Zo geniet u optimaal van voordelig gereedschap. Wanneer zien u in ons tuincentrum?

Ergonomisch tuinieren

Professioneel handgereedschap kopen? Kom gezellig langs

Het woord gaf het waarschijnlijk al weg, maar wanneer we het over handgereedschap hebben, doelen we op niet-elektrisch gereedschap dat je met de hand begeleidt. Door het juiste handgereedschap te kopen, wordt tuinieren ineens een heel stuk leuker én makkelijker. We verkopen immers alleen producten die kwalitatief goed zijn. Denk bijvoorbeeld aan een topmerk als Gardena. Voor Gardena zijn gebruiksgemak en effectiviteit zeer belangrijk, maar staat ook duurzaam tuinieren hoog op de agenda. Dit welbekende merk wil graag dat het onderhouden van de tuin weer leuk wordt in plaats van een vervelende must. Als u uw buitenplek netjes wilt houden en af en toe een nieuwe toevoeging aan uw tuin wilt doen, dan is handgereedschap onmisbaar.

Tuingereedschap

Plantenschepje, hark of snoeischaar kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Snoeigereedschap

U wilt uw tuin uiteraard in topconditie houden. Zo kunt u er het meest en langst van genieten. Snoeien is zo'n tuinklusje waar de meeste planten veel baat bij hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld sneller groeien of doorgaan voor een tweede bloei. Niet elke plant dient echter gesnoeid te worden. Sterker nog, er zijn planten, zoals bodembedekkers, die eigenlijk helemaal geen snoeibeurt nodig hebben. De medewerkers van tuincentrum de Oude Tol kunnen u precies vertellen welke planten blij worden van een flinke snoeibeurt op zijn tijd. Ook wannéér u dient te snoeien is uiteraard goed om te weten. We hebben vast een aantal redenen op een rij gezet waarom het voor sommige planten fijn is om aan de slag te gaan met heggenschaar, plantenknipper of ander snoeigereedschap:

  • Uw (haag)plant of struik groeit teveel de kant van de buren op;
  • Uw (klim)plant wordt te vol en dus te zwaar;
  • Als u meer bloemen en vruchten wilt, dienen oude bloemen weggehaald te worden;
  • Haal ook meteen de oude en dode takken weg. Deze kunnen een bron voor ziektes en schimmels zijn;
  • Er zitten takken in de weg.

Geldt één van deze redenen voor u? Kom langs bij ons tuincentrum in Wageningen om het juiste gereedschap in te slaan.

Snoeien in het najaar

Hark kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Snoeigereedschap kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Hark kopen in Wageningen

Eén van de gereedschappen die eigenlijk iedereen in huis moet hebben, is een hark. Maar wat voor hark kiest u? Een bladhark? Verticuurhark? Of toch een cultivator? Dat ligt natuurlijk aan de klus! Een bladhark is ideaal voor bijvoorbeeld het bijeen harken van bladeren, grasresten en tuinafval. Een tuinhark is weer handig om de grond te bewerken of te egaliseren. Verder raden wij aan om een handhark met kleine werkbreedte te kopen voor een kleinere tuinoppervlak. Ook voor ander tuingereedschap zoals bewateringsproducten, elektrisch tuingereedschap en kleding bent u bij ons aan het juiste adres.