• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Bloemzaden

Bloemzaden kopen | Tuincentrum de Oude Tol in WageningenZet uw tuin in bloei! Bij ons tuincentrum in het sfeervolle Wageningen hebben we een uitgebreid assortiment bloemzaden waarmee u uw eigen groene paradijs kunt creëren. Ons paradepaardje? De prachtige zaden van Buzzy, waarmee u eenvoudig een kleurrijke border of zelfs een heuse pluktuin kunt creëren. Ook zijn onze zaden perfect voor het kweken van bloemen in potten, ideaal voor op een dakterras of balkon. Komt u langs om ons kleurrijke aanbod te bekijken?

Openingstijden & contact

 

Buzzy zaden

Bent u op zoek naar bloemzaden die garant staan voor succes? Dan zijn de zaden van Buzzy de perfecte keuze. Of u nu een ervaren (moes)tuinier bent of net begint met uw tuinhobby, met deze zaden wordt uw tuin een waar bloemenfestijn. Leg een kleurrijke border aan met een mix van zonnebloemen, klaprozen en cosmea. Deze prachtige combinatie zorgt voor een explosie van kleur en trekt vlinders en bijen aan. Maar ook in potten gedijen de Buzzy zaden als een speer. Creëer een sfeervolle hoek op uw balkon of terras met een mix van bloeiende planten en geniet van de natuurlijke pracht.

Kweekbenodigdheden

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Koop uw favoriete bloemzaden bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen!

Inheemse zaden voor een harmonieuze tuin

Bent u op zoek naar een tuin die perfect in harmonie is met de natuurlijke omgeving? Ontdek dan ons assortiment inheemse zaden van Cruydt-Hoeck. Deze zaden zijn aangepast aan de Nederlandse omstandigheden en vormen de ideale match met de lokale insecten. Door te kiezen voor inheemse planten draagt u bij aan een gezonde en biodiverse tuin. Onze Cruydt-Hoeck zaden bieden een scala aan prachtige bloemen en planten die niet alleen uw tuin verrijken, maar ook bijdragen aan het behoud van lokale flora en fauna.

Waarom inheemse zaden?

Maar waarom zou u kiezen voor inheemse zaden? Het antwoord is eenvoudig: inheemse planten zijn aangepast aan de specifieke omstandigheden van Nederland. Ze zijn bestand tegen ons klimaat, bodemgesteldheid en trekken de juiste insecten aan. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk evenwicht in uw tuin, wat resulteert in een gezonde en veerkrachtige omgeving. Bovendien bevorderen inheemse planten de biodiversiteit en ondersteunen ze lokale ecosystemen. Kortom, met inheemse zaden maakt u een duurzame keuze voor uw tuin en het milieu.

Ontdek onze kruidenzaden

Een pluktuin voor iedereen

Droomt u van een eigen pluktuin waardoor u op elk moment kunt genieten van verse bloemen in huis? Bij tuincentrum De Oude Tol maken we het u gemakkelijk. We hebben een selectie van bloemen die uiterst eenvoudig te kweken zijn, zelfs als u geen groene vingers heeft. Denk aan de betoverende zonnehoed, de vrolijke goudsbloem en de elegante leeuwenbek. Met deze bloemen wordt uw pluktuin een bron van vreugde en kleur.

Uitzinnige zaaitips

  1. Timing is alles: zorg ervoor dat u de bloemzaden op het juiste moment zaait. Raadpleeg de verpakking voor specifieke instructies, maar in het algemeen worden de meeste zaden in het voorjaar gezaaid - na de laatste vorst.
  2. Zaaidiepte en afstand: houd u aan de aanbevolen zaaidiepte en plantafstand voor optimale groei. Te diep zaaien kan kieming bemoeilijken, terwijl te dicht op elkaar geplante zaden tot verstikking kunnen leiden.
  3. Bodemvoorbereiding: zorg voor goed doorlatende, vruchtbare grond. Verwijder eventuele onkruiden en voeg organische meststoffen toe om de bodem te verrijken.
  4. Water: houd de grond gelijkmatig vochtig tijdens de kiemfase. Zodra de planten groter zijn, kunt u minder frequent water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt.
  5. Zonlicht: de meeste bloemen gedijen het beste in volle zon. Zorg ervoor dat ze ten minste 6-8 uur direct zonlicht per dag ontvangen.

Met deze praktische tips kunt u moeiteloos genieten van een bloeiende pluktuin. Veel plezier met het kweken en plukken van uw eigen kleurrijke boeket!

Ontdek ook onze voorjaarsbollen

Koop uw favoriete bloemzaden bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen!

Het Cruydt-Hoeck assortiment

Bij tuincentrum De Oude Tol in Wageningen zijn we trots op ons uitgebreide aanbod Cruydt-Hoeck inheemse zaden. Van kleurrijke wilde bloemen tot kruiden die een lust voor het oog én de smaakpapillen zijn, we hebben voor elk wat wils. Verrijk uw tuin met de prachtige bloemen van het Gelderse landschap of ga voor een tuin die een ode brengt aan de flora van de Utrechtse Heuvelrug. Met Cruydt-Hoeck zaden brengt u een stukje Nederlandse natuur naar uw eigen achtertuin.

Groentezaden

Bezoek tuincentrum de Oude Tol en maak van uw tuin een bloeiend paradijs

Bij tuincentrum De Oude Tol in Wageningen geloven we dat elke buitenplek een bloemenparadijs kan zijn. Met ons gevarieerde assortiment Buzzy zaden, eenvoudig te kweken bloemen voor een pluktuin en de prachtige inheemse zaden van Cruydt-Hoeck, heeft u alle tools in handen om uw tuin te transformeren. Kies voor kleur, biodiversiteit en een harmonieuze relatie met de natuur. Bezoek ons tuincentrum en laat u inspireren door de magie van bloemen. Uw tuin zal u dankbaar zijn! Naast een ruim assortiment aan groente-, kruiden- en bloemzaden vindt u bij ons ook de mooiste tuin- en kamerplanten. Heeft u vragen over het bestellen of de verzorgen van uw beplanting? Onze deskundige groenexperts staan voor u klaar!

Kom langs!