• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Meststoffen

Ben je op zoek naar meststoffen voor in de siertuin, voor het gazon of voor je moestuin? Dan ben je bij Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen op het juiste adres. In ons assortiment vind je verschillende soorten meststoffen van de beste kwaliteit voor de juiste prijs. Kom langs om ons volledige assortiment meststoffen te bekijken of om advies te vragen over het gebruik hiervan. Onze medewerkers staan voor je klaar!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 18 van 18 producten

Verschillende soorten meststoffen

Meststoffen zorgen ervoor dat de grond van jouw tuin vruchtbaarder wordt. Organische meststoffen bestaan uit dierlijke uitwerpselen en andere natuurlijke producten. Kunstmest is een chemisch samengestelde soort mest. Het doel van meststoffen is om planten beter te laten groeien in jouw tuin. Ook kan er bij meststoffen een onderscheid gemaakt worden tussen samengestelde en enkelvoudige meststoffen. Samengestelde meststoffen bevatten extra toevoegingen die deze mest speciaal geschikt maken voor bijvoorbeeld het gazon of de siertuin. Enkelvoudige meststoffen stimuleren puur de groei van de planten door de bodem vruchtbaarder te maken. 

Wanneer meststoffen gebruiken?

Meststoffen geven de grond en de planten in jouw tuin extra voedingsstoffen die zij nodig hebben om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Het is dus erg belangrijk om meststoffen te gebruiken, maar wanneer doe je dit precies? Of je nu het gazon, de tuinplanten of misschien wel de moestuin wilt gaan bemesten, wij hebben op een rijtje gezet wanneer je dit het best kunt doen:

  • Gazon: eind april tot eind augustus. Kalk toevoegen aan het gazon kun je het best in het najaar of zelfs de winter doen. 
  • Borderplanten: het voorjaar. Bijmesten kun je eventueel doen in de zomer. 
  • Bromen en struiken: het voorjaar. Bijmesten kun je eventueel doen in de zomer. In het najaar of de winter is het een goed idee om een mulchlaag aan te brengen. 
  • Moestuin: een paar dagen voordat je gaat zaaien. In de zomer kun je bijzetten met kunstmest of bloedmeel. Organische mest kan aan het eind van de winter worden aangebracht en in de herfst kun je een mulchlaag aanbrengen. 

meststoffen-kopen-wageningen

Meststoffen kopen bij Tuincentrum de Oude Tol

Voor ons complete assortiment meststoffen en speciale meststoffen nodigen wij je uit om een bezoek te brengen aan ons tuincentrum in Wageningen. Hier kun je de verschillende soorten meststoffen vergelijken en eventueel vragen stellen aan onze medewerkers. Heb je vragen die je direct wilt stellen? Neem dan contact met ons op. Door ons ruime aanbod aan meststoffen kun je natuurlijk het best meststoffen kopen bij Tuincentrum de Oude Tol! Hopelijk tot ziens.