• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Meststoffen

Met onze meststoffen van onder andere Pokon, Solabiol en ECOstyle brengt en houdt u uw tuin in topconditie. Speciale meststoffen voor de siertuin, het gazon of de moestuin zijn onmisbaar. In onze meststoffen zitten immers de juiste voedingsstoffen die uw plantjes sterker, groener en gezonder maken. Samengestelde meststoffen bevatten extra toevoegingen die deze mest speciaal geschikt maken voor bijvoorbeeld het gazon of de siertuin. Enkelvoudige meststoffen stimuleren puur de groei van de planten door de bodem vruchtbaarder te maken. Kom langs bij tuincentrum de Oude Tol om ons volledige assortiment meststoffen te bekijken of om advies te vragen over het gebruik. Onze medewerkers staan voor u klaar!

Al onze tuinplanten

Meststoffen kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Meststoffen van ECOstyle

Meststoffen zijn als een multivitamine voor uw planten. Ze geven ze de voedingsstoffen die ze nodig hebben om te groeien, bloeien en vruchten te dragen. Maar niet alle meststoffen zijn gelijk geschapen. Daarom hebben wij verschillende topmerken in ons assortiment, zoals ECOstyle, Pokon en Solabiol. ECOstyle heeft zich gespecialiseerd in organische meststoffen. Dat betekent dat hun meststoffen volledig natuurlijk zijn en geen kunstmatige toevoegingen bevatten. De meststoffen van ECOstyle zijn gemaakt van biologische reststromen, zoals cacaodoppen, verenmeel en vinasse. Door deze reststromen te gebruiken, helpt ECOstyle ook nog eens bij het verminderen van afval.

Kom langs voor ons complete ECOstyle aanbod

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 15 van 15 producten

Wanneer meststoffen gebruiken?

Het belang van meststoffen is duidelijk, maar wanneer gebruik ik ze precies? Of u nu het gazon, de tuinplanten of misschien wel de moestuin wilt gaan bemesten, wij hebben op een rijtje gezet wanneer u dit het best kunt doen:

  • Gazon: eind april tot eind augustus. Kalk toevoegen kunt u het beste in het najaar of zelfs de winter doen. 
  • Borderplanten: het voorjaar. Bijmesten kan eventueel in de zomer. 
  • Bromen en struiken: het voorjaar. Bijmesten kan in de zomer. In het najaar of de winter is het een goed idee om een mulchlaag aan te brengen. 
  • Moestuin: een paar dagen voordat u gaat zaaien. Organische mest kan aan het eind van de winter worden aangebracht en in de herfst kunt u een mulchlaag aanbrengen. 

Moestuin

Welke meststof moet ik kiezen?

Simpel! Voor elk type plant is er een speciale meststof te vinden. Zo zijn er meststoffen voor rozen, hagen, Azalea's en kamerplanten. Op de verpakking staat altijd duidelijk aangegeven welke meststof geschikt is voor welke planten. Bovendien is het belangrijk om te kijken naar de samenstelling van de meststof. Elke meststof bevat een mix van stikstof, fosfor en kalium (de zogenaamde NPK-verhouding). Afhankelijk van de behoeften van uw planten, kunt u kiezen voor een meststof met een hogere of lagere NPK-verhouding. Een hogere verhouding van stikstof zorgt bijvoorbeeld voor meer bladgroei, terwijl fosfor en kalium zorgen voor meer bloei en vruchten.

Alle grond- en meststoffen

Meststoffen | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Meststoffen | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Keuzestress? Ga voor universeel!

Pokon is een merk dat bijna synoniem is geworden met meststoffen. Pokon is een Nederlands merk dat al bijna 100 jaar bestaat. De meststoffen van Pokon zijn gemaakt op basis van minerale en organische ingrediënten en zijn perfect uitgebalanceerd om uw planten precies de voedingsstoffen te geven die ze nodig hebben. Eén van onze favorieten van Pokon is de universele meststof. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze meststof geschikt voor bijna alle soorten planten, van binnen- tot buitenplanten en van groenten tot bloemen. De meststof bevat een speciale mix van voedingsstoffen die zorgt voor een gezonde groei en bloei. Bovendien bevat de meststof extra magnesium voor mooie groene bladeren en een betere fotosynthese.

Groen Klimaatplein

   

Meststoffen kopen bij de Oude Tol in Wageningen

Meststoffen zijn essentieel voor een gezonde en bloeiende tuin. Of u nu kiest voor de natuurlijke meststoffen van ECOstyle, de uitgebalanceerde meststoffen van Pokon of de biologische oplossingen van Solabiol, bij de Oude Tol hebben we voor elke tuinier de perfecte meststof in huis. Dus kom gerust langs en laat u adviseren door onze deskundige medewerkers. Samen zorgen we voor een prachtige tuin vol leven! Wij nodigen u graag uit om langs te komen in ons gezellige tuincentrum in Wageningen. Tot snel!

Contact & openingstijden